Kamera do auta

salome51
8. jún 2017

Máme taký problém, že v poslednej dobe nám niekto poškodzuje v noci auto. Stojí zaparkované pred bytovkou. Ide o škrabance dosť výrazné a dnes úplne ohnutá ŠPZ. Večer je auto ok a ráno si nájdeme takýto "pozdrav" . Deje sa to len na našom aute. Máme podozrenie, že to robí náš sused. Máme dve malé deti ktoré sú často choré a plačú. Veď to poznáte a viac krát sa vyjadril že mu to vadí. Ale čo mám robiť. Snažím sa a robím aj nemožné len aby bol u nás kľud ale to sa pri deťoch nedá. Napadlo nás teda, že by sme kúpili kameru, ktorá by z nášho okna(bývame na 1.poschodí) auto celú noc natáčala a tým by sme usvedčili aj páchateľa. Oprava laku na aute stojí nemalé peniaze. Viete mi poradiť prosím? Ďakujem

deti95060810
8. jún 2017

Ku kamere sa neviem vyjadriť, len k tým malým deťom. Pre rokmi som mala podobnú situáciu, syn keď zaplakal - suseda stará dievka ktorá nikde nepracovala mi päsťou búchala po stene. po čase mi to išlo na nervy... Známe psychologička mi povedala, aby som jej varechou búchala po radiátore do taktu plaču syna....Keď už tak už.... Na hrubú dieru hrubá záplata....

salome51
autor
8. jún 2017

Sused žije sám, tiez starý mládenec. Lieči sa na rakovinu. Chodí na chemo. Verím mu že sa necíti dobre a chce mať pokoj, ale viac ako robím už nedokážem. Večne sa mu ospravedlňujem. Ale čo mám robiť. Aj vsávač sme kúpili taký aby ho nebolo počuť keď deťom odsávam soplíky aj v noci.

bg2014
8. jún 2017

@salome51 ja mam tiez dementnych susedov ktory si myslia ze tu byvaju uz 30 rokov tak mozu vsetko, kedze ja tu byvam iba 5.decko sa mi hraje s autickom na dialkove na obed trepe na stenu ,pustim si hudbu na obeed trepe na stenu lezim vecer v posteli rozpravam sa so zenou trepe na stenu ked som prerabal byt prisla mi povedat zeby som neprerabal lebo ona ma oslavu,no katastrofa, tu kameru si kupit mozes ale pochybujem ze nieco vyriesis,ked tam aj bude sused natoceny,kym bude sud potom sa to bude natahovat lebo koli jeho chorobe sa to bude odrocovat a odrocovat az sa moze stat ze dovtedy umre,je to na prd v tejto republike ,raz mi jeden policajt povedal,tiez som bol koli susedom ale v inom byte ze zakon chrani debilov a dementov.a tebe nahodou rupnu nervy lebo uz to nevydrzis a stoji ta to vsetko cas a hlavne peniaze a nakoniec bude on vitaz

salome51
autor
8. jún 2017

@bg2014 no presne. Je protizákonné monitorovať ulicu a okolie bytovky. Ale ako máme potom chrániť svoj majetok? Človek si kúpi auto na leasing, splaca ho, dava na auto pozor aby hp nenabúral, niekde neoškrel a NIEKTO mu ho úmyselne poškodzuje s pomsty, lebo moje dve malé deti plačú. Akoby som to robila zámerne. Snažím sa aby bolo u nas ticho, ake pri dvoch krpcoch? No nejde to.

livka_
8. jún 2017

ved si pozicajte na jednu noc nejake auto od znamych, zaparkujte obdalec a celu noc striehnite... nachytate ho pri cine a rovno volajte policajtov. nejaka kamerka ani detektiv vam neprejde, su to zabery obstarane bez vedomia pachatela - ci ako sa to zvykne zamietnut na sude

bg2014
8. jún 2017

@salome51 ludia od 1989 zdebilneli,samy hajzel,zekerak,zavistlivec a popritom este arogantny kreten a primitiv co ti mam povedat, no proste slovac😠

bg2014
8. jún 2017

@salome51 ostavaju ti len dve moznosti obidve su na rit ale mozes sa odstahovat ale nikto ti nezaruci ze tam kde by si isla nebude este vacsi dement alebo je to trocha hnusne ale cakat kym umre

yanni
8. jún 2017

@bg2014 a viés preco to tak je? Lebo za onych cias viac menej mal kazdy to co aj jeho sused. Jasne, boli aj taki aj taki ale tie rozdieli neboli take markantne ako teraz.
Teraz, ked vidi sused, ze mas nove auto, tak bud ti len zavidi a blbo pozera, alebo si hned bezi kupit aj on take. Alebo je to uplny normal a zije si bez zavisti tak, ako mu to svedomie a penazenka dovoli.
Ono tych 40 rokov za plotom a socializmus cloveku velmi nepridalo. Jednoducho vychdny blok nebol na taketo velke rozdiely "nauceny".
Na zapade to bolo odjakziva, su tiez zavistlici, ale v celku, su na tieto rozdiely jednoducho zvyknuty.

@salome51 ono toto mas vsade. Bud mas na susedov stastie alebo sa najde nejaky vzdy nespokojny. je to udel "Panelakoveho" byvania.
My zijeme v DE a tiez sme mali byt. Uplny klud, pod nami babka, nikdy nemala problem ani s placom, ani s krikom, ani s buchotom. Vedla cez stenu sa neskor nastahoval rovdedeny chlapik stredneho veku a to bolo ine kave. Ten ako ekby naschval robit. Ked nebol doma pohodicka. Ked mal deti na navsteve, tiez pohodicka. Ale akonahle bol doma sam, tak vzdy len vrtal, buchal, "prerabal" atd. No co ti budem vraviet. A ja doma novorodenca. Grrr
Ale to me my uz stavali dom a nastastie v tom najväcsom susedovie hluku sme sa vastahovali. Fuuuu vies aka je to pohodicka vo vlastnom? Z jednej strany pokojna rodinka, z troch stran NIIIIIXC. len polia, lesy. Dom na konci dediny, dalej niiiiic eln cesta, ktora je malo frekventovana a cez vikend tadial prejde tak aut. Uz by som do bytu nesla.

snehuuulienka
8. jún 2017

@salome51 s tou kamerou to nie je zlý nápad,ak ju tam nedáte,tak nikdy nebudete mať dôkaz,že je to naozaj on,alebo aj kľudne niekto iny.....ide o váš majetok,dokedy to bude potom takto??vinník má byť potrestaný
Čo sa týka vasich detí,deti sú všade na každom sídlisku,v každej bytovke....plačú,vrieskaju,ale toto nie je dôvod na to,aby vám sused poškodzoval vaše auto

salome51
autor
8. jún 2017

@bg2014 presne to povedal aj môj mž. Čakať kým zomrie. Je to hnusné ale čo už

yanni
8. jún 2017

@salome51 no jo, a ked zomrie, tak co? Ako si mozes byt ista, ze sa do toho bytu nenastahuje este väcsi.....?

lucka08099
8. jún 2017

Ja by som skusila kontaktovat policiu. Ide minimalne o poskodzovanie cudzej veci. A s nimi by som sa dakej poradila, co by ste mohli robit na ochranu vasho auta.
Neviem ako by sa to bralo s tou kamerou v aute, pretoze pri dopravnych nehodach, ak ma niekto kameru v aute, tak sa takyto zaznam povazuje za relevantny.

bg2014
8. jún 2017

@yanni to ja velmi dobre viem preco je to tak ,a nadej umiera posledna

warholette
8. jún 2017

A to nemozes ty alebo muz zostat hore jednu noc, pozorovat auto a ked vidis suseda, pekne mu z okna vynadat? Ved pises, ze byvate na prvom, to za desat sekund aj po schodoch zbehnes a osobne ho pri tom pristihnes, ak je to naozaj on.

salome51
autor
8. jún 2017

@warholette nedeje sa to každú noc. Tak raz za týždeň máme nové škrabance. A pri malých deťoch byť hore celé noci 😥

warholette
8. jún 2017

@salome51 no tipujem ze pan sused je nevrly hlavne po noci pocas ktorej tvoje deti placu/robia viac hluku ako zvycajne. Ak dajme tomu v stredu jedno reve od polnoci do tretej rano tak s najvacsou pravedepodobnostou sused pojde robit neplechu vo stvrtok v noci.

lucka08099
8. jún 2017

@salome51 trochu som sa na to pytala kompetentnych a vraj by nemal byt problem keby ste si to natacali. Ak by ste mali napr. kameru na balkone a bola by nasmerovana na auto, islo by o ochranu osobneho majetku.
A vraj kamerovanie na verejnych priestranstvach nie je protizakonne

lasina
9. jún 2017

Skúste auto preparkovat inde,aj niekde ďalej.Nic iné má nenapadá.

sense
9. jún 2017

Daj si kameru do auta a ta protizakonna nie je ani na balkone pokial bude namierena na auto...