Kam s autosedačkou po jej odslúžení?

lusi7771
6. mar 2023

Ahojte, prosím vás, viete mi poradiť... existuje niečo ako výkup autosedačiek, kde vykúpia akékoľvek značky a typy? Je možnosť dodania kuriérom alebo si pre ne prídu?
Alternatívu darovania alebo ďalšieho predaja poznám 🙂
Pýtam pre prípad, že by tieto dve možnosti zlyhali ;)

Vopred ďakujem za rady.

pondelok01
6. mar 2023

@lusi7771 na zberny dvor

konikkon
6. mar 2023

@lusi7771 a kto a prečo by to vykupoval? Vyhodiť do plastov.

saxana000
6. mar 2023

Naco by to kto vykjpoval ked ani boh nevie kolko sa na nej jazdilo a ako sa snou zaobchadzalo.?skus predat alebo daruj nejakej taxisluzbe .

lusi7771
autor
6. mar 2023

Pod pojmom 'po odslúžení' mám na mysli minimálne používané autosedacky bez havárie a akýchkoľvek poškodení-ako nové.
A taktiež ma to zaujíma aj preto, keďže žijeme v 'zelenej' eko recyklujucej dobe, že vyhodiť to jednoducho do zberného odpadu mi príde dosť v rozpore... 🤷‍♀️

ahhola
6. mar 2023

No, to budaj nerieši. Nejaké jednozložkové petflasky, to sa mu machruje... Ale z plastu sú len podsedaky, v autosed. Sú kovové rámy, plasty, molitan, poťah a airbag. To by sa malo recyklut na vrakovisku, ale nikoho to netrápi, nerieši sa. Treba nachádzať niekam do potoka, ako bezdaci nákupné vozíky a potom sa pohne rozumom inak takých autosedaciek sa ročne vyhodí slušný kopec. 🙆‍♀️

vilma7
7. mar 2023

@lusi7771 ja som vajíčko vyložila ku smetiakom a za chvíľu zmizlo

zorkahorka
7. mar 2023

Ak to ponuknes za dobru cenu, tak aj rychlo predas. Kukni si, kolko stoji na bazosi tboj model a daj o cosi lacnejsie
Pripadne daj na darovacku, na to sa urcite niekto chyti.ja som sa takto zbabila tolko blbostiii

lusi7771
autor
7. mar 2023

@zorkahorka ďakujem, ja poznám veľmi dobre tieto možnosti. Ja sa skôr zamýšľam nad tým, či je vôbec aj iný spôsob ako sa toho zbaviť, keď nechcem alebo nemôžem darovať / predať.
Lebo podľa vyhlášky sú autosedacky, vajíčka povinné, ale otázka je, či to je nejak rozumne poriešené aj po použití. Alebo to už nikto nerieši a je ďalšia vec nedotiahnuta...?

jolana2804
7. mar 2023

Nikdo rozumný autosedačku vykupovat nebude, protože neví, jak se sedačkou zacházelo. Takže možnosti jsou darovat, prodat nebo vyhodit na sběrný dvůr

galganka
7. mar 2023

Vajíčka som nabalila vždy k hlbokému kočíku, veľké sedačky sme darovali.

lusi7771
autor
7. mar 2023

@jolana2804 niečo ako likvidácia sedacie neexistuje? Nie sú celoplastove, obsahujú aj kov, textílie, POLYSTYRÉN!...

jolana2804
7. mar 2023

@lusi7771 proto se odváží do sběrného dvora a ne do kontejneru na plasty 🤷🏻‍♀️