Je potrebný isofix pri autosedačkách do 13 kg?

elainedeclerq
31. máj 2017

Ahojte, ako veľmi je potrebná isofix základňa pri sedačkách do tých 13kg? Aké máte skúsenosti s ňou aj bez?

zajaciq
31. máj 2017

Mali sme isofix zakladnu od maxi-cosi FamilyFix, pozivana bola tak pri vajicku (Cabriofix resp Pebble) ako i pri dalsej sedacke 9-18kg Pearl. Vyuzitie teda tak do 4rokov.
Jednoznacne odporucam pri modernych autach, vajicko sa len naklikne a netreba zakazdym narabat s cestovnym pasom.

evitka83
31. máj 2017

@elainedeclerq Z bezpecnostneho hladiska by som volila sedacku s isofixom. Vajce som pasala iba pasom na prednej sedacke, ale ak by som mala isofix aj vpredu, vyuzivala by som ho. Ale co sa tykalo praktickosti, kym vyberiem a dam naspat tu konstrukciu nadavam ako dlazdic, blbo sa mi baza nastokuje na isofix.

tana85
31. máj 2017

za mna jednoznacne so zakladnou. pouzivali sme aj bez v aute kde sme to nemali namontovane, a to je ako 100 a 1. zakladna drzala vajce ako pribite plus to, ze je to pohodlnejsie. ked som mala vajce len priviazane pasom, sama som citila, ze to ma volu a nie je to tak pevne ako so zakladnou. teraz uz mame vacsiu sedacku na sedenie, nie vajco, a tiez som kupila taku, co ma isofix a nohu (teda je istena rovnako ako sa fixuje zakladna)