Je Opel Zafira široký pre 3 autosedačky pre deti?

miri.b
18. máj 2015

Ahojte, chcem sa spýtať, či nemá niekto toto auto a vzadu 3 autosedacky široké, nie podsedák. Podľa údajov na stránke má na šírku len o 10 cm viac ako Astra- tú máme a dozadu sa nám zmestia len dve sedačky a vajíckǒ, ale o chvíľu budeme musieť kúpiť ďalšiu. Ďakujem.

petulawink
18. máj 2015

ahoj...my mame zafiru, podla mna sa v pohode zmestia autosedacky na zadne sedadlo. Mame tam dve a kludne by sa zmestila aj tretia.

liebling98
18. máj 2015

Do Zafiry sa v pohode zmestia tri sedačky, má tri plnohodnotné sedadlá. Ale podľa údajov výrobcu nie je stredné sedadlo vhodné pre detskú autosedačku, pás nezodpovedá nejakej norme. Keď som písala priamo do nemeckého Opla, odkázali ma na slovenského zástupcu, u slovenského predajcu o ničom takom nevedeli. Ja som sa to dočítala na nemeckých auto - fórach a chcela som len vedieť, či je to len nejaké "kozmetické" nesplnenie normy, alebo to má zásadný vplyv na bezpečnosť. Ale zatiaľ som sa nič nedozvedela. A keďže máme 3 deti, používame aj stredné sedadlo. Na ňom máme Römer 9-15kg, po stranách väčšiu Römerku (od 15kg) s Isofixom a vajíčko. A zmestia sa bez problémov, pričom najstarší syn má dostatok miesta, aby sa zapol sám. Miesto vajíčka sa zmestí aj ďalšia Römer 9-15kg, ale nie tá so SICCT.
V Astre ja osobne musím hrať s týmito istými sedačkami Tetris, aby som vôbec zavrela dvere.

lenkasop
30. máj 2015

Ahoj, zmesti...vzadu máme vajíčko, sedacku od 0 do 18kg( cam lusso) a veľkú sedacku do 36kg STM, STM musí byť v strede, ale nová zafira ma ešte 2sedadla v kufri😉, takže pohoda.

5dada10
9. máj 2024

@liebling98 ahoj je to uz dlhy cas ale dozvedela si sa nakoniec ako je to v tej zafire tourer a stredne sedadlo ? Momentalne chceme kupit ojazdene auto konkretne toto a zastavila nas informacia ze ziana autosedacka sa nesmie umiestnit na stredne sedadlo