Ahojte.
Je táto sedačka vhodná pre 6 mesačne dieťa ktoré ešte nesedí? Bola nám odporúčaná v obchode dá sa polohovať takže v nej sedieť nebude. Vajíčko sa nám vraj už kupovať neoplatí.
Máte s ňou skúsenosti? Ste spokojné?
Ďakujem 🙂
Nie, nie je. Pozri skupinu deti v aute.
Podla mna ano. Aj mne ju odporucili, mala som ju pri oboch detoch, je tam novorodenecka vlozka, takze babatko v nej ani nesedi, je v takom obluciku. Za mna ano, od polroka
A ano, maximalna spokojnost 👍🏻
Pre nesediace dieťa určite nie. Poprední výrobcovia autosedačiek ako napríklad BeSafe alebo Axkid majú pri pokračovacích sedačkach uvedené, že prejsť na ne má dieťa až keď vyrastie z vajíčka. Nechápem kde sa tak väčšina rodičov ponáhľa a hneď deti dáva do veľkých a nevhodných autosedačiek 🤷
Tiež odporúčam skupinu na FB Deti v aute.
@mtn112233 odporúčam sa spýtať odborníkov a nie nejakej pani ktorá 3 mesiace robí v obchode s detskými vecami a nemá poňatia o bezpečnosti. Minule sa muž len zo zvedavosti pýtal na jednu sedačku v detskom obchode a to sa nedalo počúvať čo tá pani rozprávala. Samozrejme najdôležitejšie bolo vybrať si správnu farbu poťahu🙄. Ten personál jednoducho nikto neškolí a povedia ti len to čo si prečítajú v brožúre. Na to že má syn 12 kil mi povedala že veď to už daaavno môže sedieť v smere jazdy a kľudne 0-36 lebo to mu vydrží až do konca🤷🤦
@mtn112233 samozrejme sprav ako myslis a v obchode sa ta aj pytali do akeho auta sedacka pôjde?
@natalia1619 myslím že je to zbytočné a autorka nech urobí ako izba za vhodné. Dostala jednu odpoveď že je vhodná a je vybavené. Väčšina týchto diskusii končí rovnako.
@evaachesa ano je mi to jasne. Je to jej dieta nech robi ako uzna za vhodne 🤷♀️ idem skusit dat moju 7m do sestrinej ispinky nech to vidim na vlastne oci ako tam bude. Ci je to naozaj taky maly rozdiel 😁
@natalia1619 daj potom fotku ak môžeš 😃 už som raz videla 5 či 6 mesačne dieťa v takej sedačke a vyzeralo v nej hrozne prelomene 😱
@natalia1619 ano pýtala do akého auta
@evaachesa a nie nič nieje ešte vybavené, ešte stále kúpená nieje iba si robím prehľad a zisťujem 🙂 mne už v dvoch rozdielnych obchodoch povedali že vajíčko je zbytočné tak neviem musím nájsť nejakého odborníka kto sa v tom vyzná.. ja som malého v tej autosedačke sedieť videla a keď ju dali do takej polohy v akej by teraz mal byť tak ti poviem že teraz vo vajíčku ktoré má a v jedálenskej stoličke sedí viac ako v nej 🙂
@evaachesa ako na prvy pohlad to neni take zle. Ale neviem jej poriadne dotiahnuť pasy, z tohoto by vyletela, a plus jej idu cez brusko coz tiez moze byt nebezpečné.
@mtn112233 ono, mozno sa ti zda, zw vo vajicku sedi viacej, ale vajíčko je stavane pre tak male deti, a je uplne najvhodnejsie. Ta skrupina kopiruje uloženie dieťaťa v brušku. Navyše, v stoličke na kŕmenie sa ti nemôže stat, ze budete mat autonehodu.
Ak chces odborníka na FB si najdi skupinu deti v aute, poprípade ak si z BA alebo blizkeho okolia zarezervuj si návštevu u nich. Su veľmi ochotní, nápomocní...
@natalia1619 nevidím z boku ale malý keď v nej sedel mal nohy vyššie ako riťku presne v takom obluciku ako píše pani vyššie
@mtn112233 v obchodoch zvacsa maju taky prehlad, ze vedia len to, co si precitaju na stitku k autosedacke, nejake testy, vyskumy, odborne clanky, to ide mimo nich.... prednedavnom som videla video jedneho takehoto pana "odbornika" o rastucej sedacke a chcelo sa mi z toho grcat, tak to vyzera, ked niekomu ide o zisk a nie o to, co je pre zakaznika najlepsie
@mtn112233 neodfotila som zboku lebo aj takto zpredu to neni dobre. Vsimni si pasy ako idu cez brusko(mala ma cca 70cm/8kg) ak by bola nehoda tak by mi vyletela cez tie pasy lebo ich neviem dotiahnut(keby sme zanedbali ten pasivny sed). Ta sedacka to dieta neochrani pokial mu nesedi 🤷♀️
@natalia1619 veru pásy cez bruško čo je mega nebezpečné a nemožnosť dotiahnuť pásy. Toto keď niekomu príde v poriadku a posadí do takej sedačky dieťa tak už neviem čo si mám o tom myslieť 😒
@mtn112233 inak ak ti ešte nesedí tak neposadzaj ani do jedálenskej stoličky. Ja som kŕmila v poloľahu kým syn nesedel. Peg Perego má takúto šikovnú stoličku. Mali sme aj Fisher price také lehátko, no presne ako vravíš...keď som do neho dala nesediaceho syna tak v ňom bol hrozne v sede a zapadnutý. Vytiahla som ho až keď už sedel, no aj tak celé zle. Predala som ho radšej. Mali sme iné a to bolo super na chrbátik.
Já tomu vůbec nerozumim. Proč se někdo ptá, jestli je sedačka vhodná a pak se chytne dvou odpovědí z cca 10, kde mu lidi píšou, že vhodná je? Existujou jen 2 pokračovací sedačky 0-18, který jsou vhodný pro nesedící děti a ani jedna z nich není Joie 🤷🏻♀️ A ano, dítě tam pasivně sedí, i když se to nezdá. A porovnávat jídelní židličku, kde je dítě tak 15 minut s autosedačkou, ve který je klidně i několik hodin, je úplně mimo 🤷🏻♀️
@jolana2804 tak ako ste sa vy chytila toho že som zo žartu niečo s niečím porovnala.. keď ste taká odborníčka a viete ktoré dve sedačky sú vhodné pre nesediace deti tak prečo rovno nenapiseye užitočnú radu ktoré to sú namiesto zbytočných posmeškov ktoré mi nijako nepomôžu?
@mtn112233 Promiňte, ale nedalo mi to tohle nekomentovat, protože vy jste se opravdu chytla těch komentářů, kde Vám tvrdí, že to tak být může. Na jednu stranu to chápu, není moc obchodů, ve kterých jsou opravdu školení odborníci na autosedačky a tam Vám nacpou cokoliv jen proto, aby něco prodali 🤷🏻♀️ Bohužel takhle to je. Další blbost je ta, že Vám v obchodě tvrdí, že vajíčko je v půl roce zbytečné (dcera ve vajíčku jezdila do 22 měsíců a vešla by se i déle). Jediné 2 sedačky, které jsou pro nesedící děti jsou Klippan Kiss 2 plus a Besafe izi turn B. Navíc tahle sedačka Joie spin 360 vůbec není vhodná do aut se šikmými sedadly.
@mtn112233 nieje vhodna pre nesediace dieta. Mamr ispin 360(novsi model) a teda aj v najlezatejsej polohe dieta pasivne sedi.