Isofix na vajíčko

lucuku
12. sep 2016

Ahojte.
Podľa Vás sa oplatí kupovať Isofix základňu na vajíčko? Keď mám isofix, tak nemusím malému zapínať pásy? Cca. do koľkých mesiacov sa používa vajíčko?

janas17
12. sep 2016

@lucuku urcite treba ISOFIX, je to oveľa bezpečnejšie upevnené v aute, pasy musíš samozrejme zapínať, ISOFIX je zakladna pre vajíčko - s upevnením dieťaťa nesúvisí, súvisí s upevnením samotnej sedačky v aute. Ked ju mas upevnenu len pasmi autá, v prípade nehody sa vajíčko moze "vyklopiť". My sme pri prvej dcérke nemali ISOFIX a zdalo sa nam to ok, teraz pri druhej sme kúpili a nechápeme ako sme tak mohli jazdiť, je to uplne iné, uz by som bez isofixu sedačku do autá nedala.

lucuku
autor
12. sep 2016

@janas17 No, áno, tak som myslela, či vajíčko pripútať 🙂

katkakovac
12. sep 2016

Mam isofix od maxi cosi. Vajicko pebble a sedacku pearl od 9 kg do 25 jg. Isofix pripevnim do auta a vajicko len nakliknem, tak isto sedacku. Samozrejme aj vajicko aj sedacka ma pasy, ktorymi sa dieta pripasa. Vyberala som isofix preto, lebo zvysuje bezpecnost pri nehode. A maxi cosi pebble pretoze ma vybornu ochranu pri bocnom naraze, co nema kazda autosedacka. Treba si pozriet crash testy k jednotlivym sedackam. Pre mna bola bezpecnost na 1. mieste a teda len isofix. A uz som kupovala aj taku lacnu 4baby z isofixom len muzovi do auta na vozenie do skolky. Treba co-to precitat a popozerat d-test, yoitube a pod. Hotova veda😀

michi200
12. sep 2016

@lucuku aj moja dcéra mala od narodenia Isofix a Maxi cosi vajíčko pebble a teraz má už maxi cosi pearl. Môžem len odporučiť, je to najviac, čo môžeš pre dieťa urobiť. Normálne autosedačky sa pripútavajú len pásom o sedačku v aute a v prípade veľmi silných nárazoch pri nehode môže dokonca takúto sedačku pripevnenú len pásom z autá vytrhnúť zo sedadla a vyletí smerom dopredu do auta, videla som niekde na youtoobe video. S Isoixom to nehrozí, lebo Isofix sa nacvakne k sedačke v aute napevno a drží to, pozri si videá na youtoobe...

michi200
12. sep 2016

@lucuku a treba sledovať aj testy na autosedačky, ja pozerám vždy nemecký Adac, Maxi cosi pebble aj pearl s Isoixom dopadli veľmi dobre...

lilu74
12. sep 2016

Kamarati maju isofix na vajicko a maly je v nom uz rok a este stale mu je dobre.

tanija
12. sep 2016

My mame isofix, na krory sa nam dalo pripevnit vajicko a nasledne aj sedacka od 9- 18 kil. Vsetko je samozrejme jednej znacky. Vajicko sme mali asi 10 mesiacov, sedacku tipujem, ze vyuzijeme aj do 5 rokov. Urcite je to bezpecnejsie a aj pohodlnejsie.

anetka1978
12. okt 2016

Aj my mame Isofix, je velmi bezpecna, oplati sa investovat. Ja som mala maleho vo vajicku do 1 roka, bolo mi povedane, kym mu netrci hlava z vajicka vonku, moze ju mat, nie je mu tesno, aj ked si to my myslime. A teraz sme kupili novu. A od 15 ho mesiaca ho mozme davat v smere jazdy.

bagerka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
e_bublinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz