Hračka do autosedačky

dhlinkova
26. nov 2017

Ahojte!
Baby, ja som zúfalá zo svojho 11 mesačného syna a z nášho cestovania. Cestujeme často a na dlhšie trasy a posledné 3 - 4 cesty, boli pre nás doslova utrpením. Malý sa nudí v aute, doteraz sa prehral s jednou závesnou hračkou, ale tú sme už boli nútení odložiť, lebo ho nebavila. Máme síce v aute plyšové hračky, ale tie ho bavia tak 5 - 10 minút.
Aké máte hračky v aute vy, príp. ako zvládate cestovanie na dlhšie trasy? Uvažujeme nad mäkkými, textilnými hračkami, ale sami nevieme aké.

lindusss2016
26. nov 2017

@dhlinkova
U nas najlepsie zabera jedlo 😀 ale moja je zrut. Takze ked ideme na dlhsiu trasu, nakrajam jej do poharikov rozne ovocie a ona sa tym postupne krmi, popripade chrumky, alebo hocico, co si vie drzat sama

katrin21
26. nov 2017

knizky, jedlo na chrumanie.... rozne hracie hracky - co vvdavaju zvuky, ked ich dieta stlaca, nie plysove, tie nebavia deti dlho.....
ja mam sedacku stale v protismere, takze je vsetko ovela bezpecnejsie....aj hranie sa s niecim

bnov
26. nov 2017

@dhlinkova Malý má 10 mesiacov a máme v aute klasické závesné, šuštiace, textilné hračky, čo bežne dávam aj na kočík. Bežne ich dostať v Dráčik-u, nám sa osvedčili od Fisher Price, ale aj od Lamaze.
Plastové hračky do auta nedávame, už sa nám raz podarilo rozťať ústa, takže neexperimentujeme.

nana1710
27. nov 2017

Hmmm u nás v tomto veku bolo tiež cestovanie zúfalstvo. Hračky záberu na malú chvílu podľa mňa je jedno aké. Treba to len prežiť tiež nám na chvílu pomohlo jedlo, detské pesničky alebo moje doklady😝. Dieťa z toho proste vyrastie a prestane časom plakať. U nás ale k tomu prišlo az okolo 2,5 - 3 roku. Držím palce nech to je u vás skôr a pevne nervy. Všetko raz prejde 🙂

nana1710
27. nov 2017

A ešte ak sa dá cestovať v čase spánku aspoň časť cesty dieťa prespí aj keď niekedy aj to zaspávanie v aute bolo s veľkým revom.... Ale potom sme si na chvílu vydýchli. Dopredu natankovať a zbytočne nezastavovať keďže to sa potom hneď zobudia😁

lavieenrose
27. nov 2017

my sme ani neskusali ist ibokedy.len na spanok...a ak sme zle cas vystihli mala vracala....co takbdo tabletu nahrat spievankovo fihu atd ? ved jeho nebude bavit par hraciek tolko hodin...

dhlinkova
autor
27. nov 2017

Ďakujem. My cestujeme domov 1230 km a to aj 16 hodín, takže v čase spánku sa nám cestovať nedá. U nás tablet zatiaľ nezaberá, malý nie je naň zvyknutý, ale zrejme ho vyskúšame.

rybarik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lavieenrose
27. nov 2017

@dhlinkova ked sme isli na dovolenku isli sme na noc...natastie iba 6 hodin ked sme cestovali 2hodiny k rodicom alebo od rodicov a mala sa zobudila alebo nezaspala..bolo peklo..ani skatula so vsetkymi hrackami nezabrala...to uz musi byt ake mamvpazisticke dieta ze drzi hracku a poslusne poslucha radio :D

ajko
27. nov 2017

Tak moja skúsenosť s cestovaním. Do cca 10 mesiacov celkom fajn. Potom akoby uťal. Rev a rev a rev. Nepomáhalo nič. Keď malá nespala, tak revala. Cestovanie bolo pre nás utrpením.. Teraz má 23 mesiacov a začína sa to naprávať. Resp. cestu do hodiny zvládne úplne v pohode. Už ju zaujíma pozeranie z okna, komentuje čo vidí.. Čiže z mojej skúsenosti môžem poradiť jedine vydržať.

bnov
27. nov 2017

Nám sa s malým cestovalo dobre do 9 mesiacov, potom to už bolo stále horšie a horšie. Posledné 2 cesty boli priam hororové, takže sa bojím tej nasledujúcej. On si v aute aj pospí, ale to je max. na 3 hodinky. Keďže striedame 2 krajiny, teda aspoň kým som na MD a pendlujeme často, tak musíme nájsť aj mi nejaké riešenie.
My skôr využívame ale zvukové hračky a aj to textilné.

dhlinkova
autor
27. nov 2017

@lavieenrose
@ajko
@bnov
@rybarik1
My sa presúvame tiež medzi 2 krajinami a to poväčšine aspoň raz za mesiac. Tiež by sme chceli takto vydržať ešte aspoň rok a potom sa rozhodneme, či sa vrátime do SR, alebo zostaneme trvalo v zahraničí, ale s takýmto problémovým cestovaním, to bude dosť ťažké rozhodnutie. 1230 km je dosť dlhá trasa a letecké spojenia moc dobré nie sú, takže využívame auto.
Nám malý v aute zaspí o to nejde, ale budí sa po každej polhodinke - hodinke a potom začína byť umrnčaný, plače, kopec, proste radosť cestovať. V meste, teda na krátke trasy sa to dá vydržať, ale na dlhé je to zložité. Dnes som s ním bola iba po meste a zistila som, že sa pokúša rozopnúť bezpečnostné pásy, aj keď zatiaľ bezúspešne. Dnes sme už kúpili 2 zvukové hračky, tak uvidíme aký budú mať úspech.
Ďakujem za rady!

sandral
27. nov 2017

Náš malý sa zabáva tiež zvukovými hračkami. Striedame hračky s krúžkami a s klipom, textilné knižky, skladaciu reťaž a teraz sa nám osvedčil hovoriaci plyšový pes.

ajko
27. nov 2017

@dhlinkova Áno, presne aj ja som prišla na to, že keď malá revávala, tak sa chcela po celý čas dostať zo sedačky von.. Nuž, držím palce, nech si čím skôr zvykne.

sandral
27. nov 2017

@ajko U nás sa to malému podarilo už na tretí pokus a skončilo to pádom medzi sedadlá, odvtedy používame poistku na bezpečnostný pás. Kamarátka používa pre takýto prípad šatku. 🙂

dhlinkova
autor
27. nov 2017

@ajko Jemu sa to našťastie ešte nepodarilo, ale mám obavy, že za pár mesiacov pásy pre neho nebudú prekážka. Ďakujem, tak dúfam aj ja, lebo takto je cestovanie utrpenie.

andrbeata
28. nov 2017

@dhlinkova U nás jedna dlhšia cesta - jedna nová hračka, inak to nejde. Ak sa malý nudí, tak sa pokúša rozhrýzať plienku, čo má pod hlavou na autosedačke.

fkata
28. nov 2017

@dhlinkova U nás sa osvedčil tablet s rozprávkami a jedlo. 🙂 Nášho syna bavili hudobné hračky iba chvíľočku, potom sa pohadzovali pri autosedačke. Kým bol menší mali sme závesné hračky na okne, ale nám sa neosvedčili.

nana1710
28. nov 2017

Baby teda klobuk dole že toľko km cestujete. To si ozaj neviem predstaviť ani s 10 ročnými nie to s 10 mesačnými detičkami. Ani sa nečudujem že to je pre vás náročné. Obsedieť toľko hodín v aute je náročné aj pre dospelého. Ja by som to asi vzdala a necestovala😓😓

dhlinkova
autor
28. nov 2017

@nana1710 U nás sa to žiaľ, inak nedá riešiť a niekedy mám chuť to vzdať aj ja. Keď mi skončí MD, tak sa budeme musieť aj my rozhodnúť, či SR, alebo zahraničie a tým pádom dáme koniec cestovaniu.