Ahojte,
potrebovala by som poradit ohladne fusaka do autosedacky. Mali by sme mat novembrove babatko. Doma mame po dcerke este fusak - ale to je klasicky zimny fusak ( http://www.emitex.cz/cz/menu/41/produkty/vyrobk... ) - teda asi je to tento, len novsia verzia, my mame taky spred 3 rokov, no ale podstata je ta ista, dizajn trochu iny - klasicky zimny 😉 Premyslam preto nad tym, ze by som kupila este tento http://www.emitex.cz/cz/menu/39/produkty/vyrobk... fusak, ktory by mi ciastocne nahradil v autosedacke deku, najma ked cestujeme na dlhsie cesty ako len po meste. Myslite, ze sa to oplati? Ci je to zbytocna investicia teraz a bude stacit obycajna deka na zakrytie? Este premyslam sice, ze v buducnsoti by som ho vyuzila asi aj v golfacoch (pri dcerke som vyuzila fakt len zimny). Ale tak to by som zase mohla rok pockat.
Svokrovcov mame 75km od nas, chodievame viackrat do roka k nim na par dni - na chladnu Oravu 😀 - predpokladam, ze to tak bude aj s druhym babom. Plus aj v ramci mesta cestujeme dost autom - aj ked len kratko, ale dost casto. Pri dcerke (ona ale bola letne babo) sme mali len zimny fusak, v autosedacke sme ho nikdy ani nevyuzivali, ale ked sme s nou takto cestovali, tak bola vzdy naobliekana v zimnych veciach (vetrovka, overal alebo co), a ked sme vystartovali, vzdy sme po par km (ked sa uz vyhrialo auto) museli zastat a vyzliekat ju z tych veci vsetkych, aby nebola nababusena vyse hodiny v aute. Ved dalo sa to prezit, ale tak zase ci by toto nebolo pohodlnejsie + to, ze tam som uz manipulovala s minimalne polrocnym dietatom.
@katrinka8 ja som mala tento pri oboch detoch. teda, nie presne tento, ale z tejto znacky. a velmi som bola spokojna, deti som obliekla len do teplakov a teplakovej bundy, ciapku na hlavu a sli sme, na prebehnutie k lekarke, alebo do obchodu super, tam som fusak rozopla a nemusela som ich vyzliekat z bundy, overalu a neviem coho este...
@katren - najprv som premyslala nad tou zavinovackou, ale to som si uz rozmyslela, ze nie - lebo to skutocne vyuzijem len par mesiacov - fusak preto, ze cisto teoreticky aj neskor do golfacov ci do sportaka, ked bude mat dietko rok, rok a pol...
No ved som kukala na to video, ze to tam dole akosi trci a neda sa to odopnut ako na tom zimnom... Lenze zase aj obycajna deka by mi tak trcala, ci? Plus to, ze vo vnutri je bavlna a vonku len fleece.
Ale viacere tu pisete, ze ste vyuzili aj v kociku, co sa mi zacina zdat celkom dobre - vlastne aj miesto deky klasickej. Aj ten, co pise @jasminet sa mi paci - tym materialom by bol do kocika super, len zas sa mi zda maly, ze len do roka. Ked uz clovek do toho tolko investuje, by som ho chcela aj po roku vyuzit na prechodne obdobie potom v sportaku alebo neskor v golfkach...
@katren - ale tak vseobecne, taky prechodny fusak - blbost ci nie? 😀 ja som z toho uz jelen teraz, lebo malu mame letnu a tak trochu mam zo zimneho baba neistotu. Zimu moc nemusim osobne, lebo mam alergiu na chlad, mozno aj preto mam z toho taky pocit divny. A to nejdem pisat, ze netusim ako s overalmi zimnymi - aj ten mala dcerka len 1, mala ho na sebe raz... Na jesen som ich tiez nepouzivala. Ale teraz asi budem musiet... Ach jaj 😀
@katrinka8 ja som ten nas fusak pouzivala iba do vajicka, do kocika som mala emitex velky (zmestil sa aj do vanicky aj do sportaka). ten som potom aj do golfaca pouzivala.
ten sedackovy sa da rozzipsovat a do kocika pouzivat iba ako podlozka na sedenie, ze na nohy deka a ked je teplo tak ju das prec, ale od chrbta je uz chadnejsie a na fusak klasicky este teplo.
osobne som nejak nepochopila na co je letny fusak, to mi unika zmysel. ved bud je teplo a dieta je takmer nahate, ale je chladnejsie a tak ho zakryjem dekou alebo dam dlhe gate... 😅
@jasminet - ja som myslela hlavne to auto teda zo zaciatku (teda asi ten november - marec) a potom pripadne aj vonku do kocika tiez na to obdobie - plus neskor teda do kocika a golfiek. Leto nie (to oni tam maju napisane, ze letny, tiez mi unika zmysel 2-vrstvoveho fusaka - fleecoveho z jednej strany - v lete), skor som myslela jar, jesen, ked uz (este) netreba klasicky zimny fusak. Ten do kocika emitex mas na mysli klasicky zimny?
My mame golfky akoze s fusakom, alebo ako to nazvat (ono je to taky fusakonanoznik skor, ze nanoznik zatepleny s castou aj pod chrbatik sa dava) , ale ten je taky nemozny, ze ked ho dam cely ako fusak, napriek tomu, ze su tam tie otvory na popruhy, stale sa zosuva aj s dietatom. Cize ho pouzivam vyslovene len ako nanoznik (sice zatepleny, ale len nanoznik - ked je chladnejsie, musela som aj deku davat). Preto som zvazovala, ze tento by sa dal potom vyuzit aj ako fusak jesenny a jarny do golfacov. V zime som golface nepouzivala, iba sportak. Preto sa mi jedna hlavne o tie prechdone obdobia.
@katrinka8 kecam, mam kaiser, neviem co som zblbla, ze emitex 🙂 tento mam https://www.modrykonik.sk/shopy/kociky/o902/kai... ako klasicky zimny.
inak, ked mas novembrove babo, tam tam uz rovno zimny fusak by som riesila do kocika. do auta teda ten sedackovy, to budes pouzivat az do neskorej jari a potom uz len asi deku. aspon ja by som to tak riesila... a do dalsej zimy bude uricte len v sportaku, nie v golfaci, nie?
@jasminet - to som Ta asi ja zmagorila tym emitexom 😀 Inak ten Tvoj je podobny ako nas (teda typovo, nie farebne) 😉
No ved to, ze golface budu asi najskor az na jar 2015... Ach, tazkaaa dilema 😀 Zeby som sa vratila k tej "zavinovacke" povodnej predsa len, co mi radila @katren (http://www.emitex.cz/cz/menu/62/produkty/vyrobk... a ktoru som zvazovala ako uplne prvu a potom ju zamietla? 😀 Alebo ten, co si mi odporucila Ty.
@katrinka8 asi som tu videla napisane, ze emitex, tak som si to pospajala 😀 na tej zavinovacke od katren sa mi nepaci, ze dieta aby si uplne odbalila v sedacke, tak musis tie pasy odopnut (mylim sa?). ten moj sa rozopne cely, odklopi a dieta je rozbalene komplet cele aj nohy a stale priputane, cize ho nezobudim tym rozopinanim. aspon ja som s tym bola spokojna.
ak sa mozem zamiesat do temy tiez riesim otazku fusaka kupila som teplucky overal do autosedacky a teraz neviem ci mam kupit aj fusak na zimu alebo mozem babo dat do kocika v tom overale + hruba deka
@sabina1975 - no zavisi od toho, aky je to overal? Ako zimne vetrovky byvaju? Ale ja by som asi osobne dala prednost fusaku - predsa len babo malinke v kociari lezi, deka ho tak neochrani podla mna. Ja som dcerku v zime (ked mala teda pol roka) obliekala do kociara (mala este vanicku - nie sportak) tak, ze dole mala pancusky a zateplene nohavice a hore normalnu zimnu vetrovku a bola vo fusaku zimnom a este prikryta dekou - ale tak to bola ozaj zima, ze mrzlo... ale toto sa asi pri mensom babatku neviem, ci bude dat zrealizovat - tiez preto riesim skor overal (lebo tak babo do 3 mesiacov sa asi moc do takych obleceni neda obliect...
Plus teda do autosedacky radsej chcem na dlhsie cesty fusak, ale zase nie zimny, najma na prechodne obdobia. Byt tebou investujem radsej do fusaka, pretoze ak by si potrebovala napr. aj pocas dlhsej cesty v aute babo vyzliect (lebo v zimnom overale byt vo vykurenom aute asi nic moc - kvoli prehraitiu - tak by si musela babo vyberat zo sedacky a vyvliekat ho v aute z overalu, potom pri nastupovani zase obliekat. Fusak len odzipsujes, babo odkryjes v pripade potreby, potom zase zazipsujes 😉
@katrinka8 https://www.modrykonik.sk/bazar/detske-zimne-ov... je to velmi podobny overal prosto hruby zimny a co sa tyka cestovania byvame 10 minut od mesta takze nehrozi dlhe cestovanie a ta deka je fakt hruba
@sabina1975 - no ved ak neplanujete cestovat daleko, tak v overale par minut zvladate v pohode 😉 Ale za o rok bude mat babo rok, a to uz asi do fusaka budes musiet investovat tak ci tak, ci? Ja len preto si myslim, ze my sme teda tu prvu zimu fusak vyuzivali maximalne, v kociku, aj na sankach... Myslim, ze pri druhom ho vyuzijeme este viac, lebo bude cez zimne obdobia mensie ako bolo prve v tom case. Preto riesim aj ten jesenny, resp. prechodny fusak alebo nieco - najma do auta, lebo tak my castejsie cestujeme - najma k svokrovcom teda + aj tuto po meste a tiez neskor do kocika sa zide podla mna.
@katrinka8 ked len do autosedacky, tak rozhodne toto 😉
http://shop.babetkovo.sk/index.php/vyber-podla-...