Ahojte, chcem sa spýtať, do koľkých mesiacov ste reálne vedeli využiť vajíčko? Dieťa sa mi narodí v novembri, bude zima, oplatí sa mi kúpiť 3kombináciu kočík? Veľmi sa mi vajíčko ako kočiarik páči, ale pre tak malé bábátko v zime asi vonku nemá využitie však? Keď bude už lepšie počasie,už sa bábátko možno do vajíčka ani nevojde.
Je teda lepšie kúpiť dvojkolbináciu a klasickú autosedačku alebo nájde vajíčko aj v zimnom období využitie?
Ďakujem
Vajíčko používaš cca 14 mesiacov. Kvalitné- teda romer cybex maxi cosi. Ak máš také ku kociku - super. Ak nie- kupuj 2 kombináciu. A vo vajíčku ide dieta do auta a vždy vyzlecene bez bundy ci overalu. Nevozis ho v tom po vonku. Jedine keď ti v aute zaspi a potrebuješ dieta presunúť 5-10 minút po súrodenca do škôlky a zasa nazad do auta
Tak vajíčko pre bábätko do auta určite potrebuješ. Vajíčko na kočík skôr slúži na nutný prevoz, nie bežné vozenie. Pre bábätko je určite lepšie mať klasický hlboký kočík.
Za mňa určite kvalitné vajíčko, nie hocijaké z trojkombinácie.
Niektore deticky vydrzia vo vajicku aj do dvoch rokov, babo ma byt vo vajicku kym sa SAME neposadi z polohy na 4och a stabilne nesedi aspon 2 mesiace. Vajicko ma mat vyuzitie v aute, nie na kocikovanie, lebo na dlhsie obdobie to nie je idealna poloha pre babatko. Ak ti ide len o to aby si nedostala pokutu, tak chod do trojkombinacie, ak ti ide o bezpecnost, tak kup kvalitne vajicko a dvojkombinaciu.
Ty si asi mylis pojmy s dojmami. Vajicko = autosedacka pre babatko, novorodenca, ktory nesedi, byva do 13 kg, ale 3 kombinacie s kocikom su vacsinou nekvalitne. Vajicko mas teda vyuzite v aute - protismer jazdy a vyuzijes, kym sa dieta do neho zmesti. Potom prejdes na vacsiu autosedacku, najlepsie ale tiez protismernu aspon do 15 mesiacov.
Vajicko ale nie je kocik, babo ma byt v hlbokom kociku a v zime teda aj vo fusaku. Na nejaky kratsi nakup, k lekarke, ked nechces dieta vyberat z vajicka, vies ho s adaptermi nakliknut na spodok kocika, ale toto nie je vhodne na dlhe vozenie. Ta poloha tam nie je velmi prijemna a zdrava.
My mame mensie deti, vajicko sme vyuzili hadam do roka, potom uz nebolo velmi pohodlne, tak sme presli na vacsiu sedacku.
Ale ved vajicko potrebujes minimalne kym dieta nebude sediet samostatne a stabilne aspon 2m , takze tak 8-9 mesiacov aspon urcite. No hlavne je kupit si kvalitne velke vajicko s dobrymi vlozkami, to to vydrzi ak do roka a pol aj ked dieta nebude ziadny drobec. Dieta ma byt v autosedacke a obzvlast co vajicku natesnane, takze aj ked sa ti v 4m bude zdat ze dietatko sa tam uz nezmesti (ako to casto vidim na fcb v skupine deti v aute), tak to tak nie je, len ho treba mat spravne nastavene, dietatko spravne usadene a aj vhodne (ne)oblecene. Neviem aku trojkombináciu kupujes, ale pokial to nie je nieco znackove (ako Cybex, nemam extra prehlad, viem len ze konkretne cybex na velmi dobre vajicka), tak urcite nekupuj a nepouzivaj vajicko odtial, radsej si ho kup zvlast. Su aj vajicka, ktore sa daju na kociku polohovat do lahu (pouzijes adaptery a kazde vajicko vies daj aj na kocik), pokial sa vajicko polohovat do lahu neda, tak by v nom dieta malo travit minimum casu, len na cestovanie, nie na pouzivanie ako “kocik” na prechadzky.
Nekupuj trojkombinaciu. Je veľmi pravdepodobné, že potom budeš musieť kupovať ešte jedno vajíčko, ak ti dieťa presiahne vahovy a výškový limit skôr ako bude mať dostatočné pevný chrbátom a dostatočne miery na autosedačku. (Samozrejme, platí to len v prípade, že ti záleží na bezpečí a zdraví dieťaťa nie len v aute)
Mám 3 deti a pri prvom pred 13 rokmi som urobila presne taku chybu, že som kúpila trojkombinaciu. Teraz, ak by sa dal vrátiť čas, kúpim si hlboký kočík, kľudne aj z bazaru. Kvalitné vajíčko napr. Klippan, Cybex, nunu. Viacej by som investovala do športového kočíka, ale zase tak do tých 200€ Max. A zvyšok vrazila do kvalitnej protismernej sedačky, v ktorej by bolo dieťa aspoň do 4 rokov. Sú také, ktoré majú aj dlhší protismer.
Tie vajicka, čo som spomínala maju limit 13 kíl a cca 75-80cm. To je tak zhruba do 1,5-2 rokov.
Dieta ma travit vo vajicku len cas nutny na prevoz. Ak raz za cas s nim vybehnes do obchodu a nechas ho vo vajicku alebo k lekarovi nic sa nedeje. Ale primarne dieta do vajicka nepatri. Ako bolo spomenute, vajicka v trjkombi su dost nekvalitne a teda sa radsej zameraj na vajicko zvlast. Kvalitne vajicko je najlepsia investicia
@anavixy dnes mi pani v obchode odporúčala kúpiť skor taku klasicku autosedačku (kedze vela necestujeme), ktora mala vlozky, ktoré časom vyberáš. Až máš nakoniec veľkú autosedačku pre dieťa do 35kg (cca 300€).
Mám záujem o kočiar Cybex, kde len vajíčko stojí 360€ a preto ma zaujímalo,či má reálne využitie v zime aj mimo kočiara, alebo je lepšou volbou autosedacka od narodenia až do tých napr.35kg. A áno, viem,že vajíčko nie je na dlhé používanie. No do obchodu, k lekárovi a na vybavovačky mi to príde praktické, preto ma zaujímalo.
@autorka väčšina matiek ti odporučí kvalitné vajíčko, žiadnu autosedačku s vlozkami, hlboký kociar, ten budeš mať tak na max 9 mesiacov a výborný športový kočík, ten si kupuj, až keď ho budeš fakt potrebovať, je xy druhov na výber, každý má iné preferencie.
Nikdy som nevozila dieťa vo vajicku na podvozku kočíka.
Niee len to nie 🫣 nemozes mat rovnaku sedacku pre novorodenca a pre 30kg dieta, to naozaj nie aj keby malo neviem ake vlozky. Navyse babatko musi mat vajicko, tu polohu, co ma vo vajicku, nemoze sediet v autosedacke a v kazdej autosedcake sa sedi. To je priserna rada a ta pani by sa mala fakt hanbit. Na taketo kratke vybavovacky samozrejme mozes pouzit aj vajicko na kocik. Ono na to rozpatie 0-36kg som citala dobre vysvetlenie (ze preco je to tak aj ked realne tam malicke babatko dat nemozes) prave v tej skupine na fcb, len si to uz presne nepamatam, ale skusim najst.
tak to ti pani velmi zle odporucala - to akoby ti niekto odporucal 43ky topanky, ked mas velkost 36 vsak s vlozkami a postupne budes vyberat - v takych topankach by ti bolo nepohodlne, pripadne si nohu zlomis, ked zakopnes a spadnes a rovnako aj v pripade autosedacky tohto typu, podla mna az je to nebezpecne, autosedacky od 0-36 kg su velmi zla volba
To Ti pani zle poradila. Takéto vy ani nemali radiť. Ako môže sedačka vyhovovať maličkému novorodencovi a 35kg dieťaťu?! Rozhodne si kup kvalitne vajicko do auta (Cybex Aton, Maxi cosi), hlboky kocik hoc bazarovy(ten vyuzijes najkratsie) a potom kvalitny, lahky, spratny sportovy kocik. Sportove kociky z dvojkombinacie byvaju tazke a neprakticke.
Odporúčam stránku detivaute. Máš v Tom naozaj guláš (aj ja som mala riadny ) a oni super poradia, pomôžu. Naozaj vedia, čo robia. Určite cez nich.
Urcite najprv kvalitne vajicko, pani v obchode chcela zarobit na predaji, preto ponuka aj to, co nie je vhodne. Nemoze jedna sedacka sediet 3kg babatku a 30kg teenegerovi. To by sme potom mohli aj prve topanky kupit rovno vo velkosti 38, vypchat vatou a postupne odoberat "vypln", ved nakoniec dorastie, nie?
Zajtra bude online prednaska. https://m.facebook.com/100054914926683/posts/78...
My sme pri vsetkych detoch vyuzili vajicko do auta max do sedem mesiacov,v ziadnom pripade nekupuj sedacku,ktoru ti odporucila pani jej ide o predaj a tebe dufam o bezpecie dietata cybex a romer su tie kvalitnejsie,dieta vozit vo vajicku v kociku sa ani neodporuca.takze hlboky kocik ,vajicko sportovy kocik vsetko extra
Do cca 9mesiacov, potom sli do sedacky
14mes
Zavisi, kam sa presuvas, ja som vo vajicku nosila dieta k lekarovi, do obchodu, cca do roka som ho vyuzivala. Ak nepouzivas auto a budes sa presuvat skor peso s kocikom, resp. nemas problem vozit so sebou cely kocik, tak ti staci dvojkombinacia.
Ako to tu už bolo veľa krát spomenuté, vajíčko slúži na prepravu v aute, resp. na krátku prepravu na podvozku detského kočíka (do obchodu a podobne). Na bežné kočíkovanie je hlboký kočík (odporúčam si pred výberom premerať vnútornú veľkosť, na šírku býva rozdiel aj 6 centimetrov medzi kočíkmi, na dĺžku dokonca aj 10 cm), a vajíčku odporúčam také, ktoré sa dá polohovať takmer do ľahu (to sú väčšinou tie drahšie).
Vajicko je autosedacka pre babatka. Nema sluzit na zvlast kocikovanie.