Do akého veku treba pultík pri pultíkovej sedačke?

lubiduch
3. feb 2015

Ahojte, mozno mi budete vediet poradit, lebo predajcovia zial svoj nazor roznia...Mame sedacku Cybex Pallas 2 fix (kat 9-36kg )s pultikom s ktorou sme velmi spokojni. potrebujee ale kupit druhu sedacku, nakolko je nepohodlne sedacku prekladat hore dole v autach....
Syn ma 2,5roka, 94cm a 14,5 kg. Potrebovala by som vediet do akeho veku ste pouzivali pultik? (jedna sa mi o to ze ak je uz dostatocne velky, kupili by sme taku istu sedacku ale uz bez putlika, lebo sa mi nechce druhy krat 260 eur za sedacku pocas jedneho roka dat 😎
Ta druha sedacka sa bude pouzivat rano na prevoz do skolky (vacsinu casu stojime v zapche a ideme krokom, takze ziadne dlhe, nebezpecne trasy 😀 , preto nechcem nejaku super najdrahsiu najbezpecnejsiu- to mame tu primarnu! Ale zvazujem tu istu hlavne z dovodu ze je malemu pohodlna (je vyssia nez ostatne sedacky a teda vidi z okna). pripadne mate nejake tipy na sedacky pre takto stare dieta na kratke prevozy? Nerada by som ale taku kde musi byt priputany sedackovymi pasmi, nakolko je zvyknuty na pultikovu, tak tieto pasy mu vadia a huci potom v aute ze sme ho tam 'priviazali'. Cize uz asi skor taku kde je len pasom priputany, je na to dost velky? Dakujem!!

d_anica
3. feb 2015

My máme Pallas 2 fix. Syn má 3r. a 3 mesiace (102cm, 17kg) a pultík už väčšinou nepoužívame. Ale len teraz nedávno sme ho odložili. V popise od výrobcu je, ak sa dobre pamätám, že do 17kg by sa mal používať. U iných značiek neviem ako to je.

cannella
3. feb 2015

Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.No neviem ako na tej vasej, ale na nasej Cybex Pallas 2 Fix, j e na tom pultiku jasne uvedene, ze do 18 kg.

ivetlo
3. feb 2015

Ahojky. mi máme takú istú sedačku ako píšeš, teraz má dcérka 2r a 5mes a už sa vozí aj bez pultíka. Mi máme s pultíkom sedačku po synovi a bez pultíka sme jemu kupovali a tiež cybex akurát že už tú skupinu 3(podľa váhy do 36kg). On má konkrétne CYBEX Free-FIX - Cobblestone 2013 a nebol žiadny problém v prechode na túto sedačku. Inak ten pultík sa dá v pohode použiť aj na túto sedačku. Naši dvaja krpci sa niekedy vymenia a dcéra si niekedy praje aj pultík a v pohodičke sedí aj na túto sedačku.
Mi sme s tými sedačkami spokojný, lebo naše deti sú spokojné. 🙂 🙂 🙂