Ahojte. Zaujíma ma do akého veku ste mali dieťa v autosedačke a kedy ste menili na podsedak ak bolo treba? Mám prvé bábo, vajíčko mám z 3kombinacie, ale zatiaľ sme išli autom asi 3x a 3x mi preplakala cestu. Samozrejme že ju vymením. Ale ide o to že vôbec netuším dokedy bývajú deti v sedackach lebo naši auto nemali a zvyšok rodiny už aj 3rocne dáva do podsedaku z Lidla. Ja však chcem mať kvalitnú sedačku, hlavne bezpečnú . Poraďte prosím . Ďakujem❤️
Moj ma 9 rokov a stale je v autosedacke. Pokial sa do nej zmesti, bude v nej sediet. Vyska 136 cm, vaha 26 kg.
Dcéra má čerstvo 10 r. a výšku 136 cm a vozí sa ešte v autosedačke.
Sedačka až kým nevyrastie tak že sa môže pútať iba pásom auta ... Podsedak nemá žiadnu ochrannú funkciu - je to to iste akoby si dieťa posadila na vankúš.
3 ročné dieťa patrí do kvalitnej protismernej sedačky, nie na podsedak.
Nezáleží na veku, ale na akú výšku a hmotnosť je sedačka.
Poslednu autosedacku ("zn. Romer") sme mali taku do 36 kg, cize do tych 36 kil tam dcera sedavala. V sedacke je dieta bezpecnejsie, ako iba ked ma podsedak.
asi do 10 rokov. Potom sa už nezmestila do sedačky 🙂
Hlavne si z tých odpovedí nezober, že najlepšie bude malej kúpiť rovno sedačku do 36kg. Také malé bábätko patrí rozhodne do vajíčka a potom do pokračovacej sedačky napríklad 9-18kg.
Ale ani výmena vajíčka nemusí znamenať, že v aute prestane plakať. Niektoré deti sú proste také
@emma022 Presne toto mi tiež napadlo. My sme mali tiež 3 autosedačky postupne a tá do 18 kg sa dala ešte trochu sklápať, čo bolo super, keď dcéra zaspala, najmä na dlhšej trase.
Moje dieťa prešlo cca v 15/16m do sedačky, joie i spin 360. Sestrine deti - syn (8r) a dcera (6r) sa vozia ešte v autosedacke.
Dcera ma 7rokov. 24kg cca 130cm a je uz teda v podsedaku. Ale skor teda nie…. Syna 4-rocneho si neviem ani predstavit zeby nebol v sedacke 🙈
@caramellka Naša má tiež čerstvo 10 a má 158 cm, takže už dlhšie je už aj vpredu bez podsedáku. 🙂
@tanyan Jasné, veď preto som tam napísala, že naša má 136 cm.🙂 (A teda váži 23 kg.)
Vajíčko sa mení za sedačku, keď hlava vyrastá alebo keď je úzke. Možno dieťaťu nevyhovuje ísť proti smeru jazdy alebo je nesprávne uložené alebo je mu teplo/zima...
Sedačka aj podsedák majú váhové kategórie. Podľa zákona vzadu môže byť dieťa bez podsedáku / sedačky po dosiahnutí váhy 38 kg, vpredu môže byť dieťa bez podsedáku / sedačky po dosiahnutí výšky 150 cm.
Do 12 rokov myslim mladsiu dceru. Starsiu asi do 9. Bola o dost vyssia a pevnejsia ako mladsia.
no moje deti su este male, starsie je len v tretej triede... a su v sedacke a ani neuvazujem o tom, ze by som ich dala len do podsedaka, ten nesluzi na nic, tak maximalne pre dobry pocit
https://www.youtube.com/watch?v=r2a51TSvmN0Všetky 3 deti išli do sedačky (z vajíčka) až keď prerástli vahovy a výškový limit vajíčka. Čo bolo u najmladšieho keď mal cca 17 mesiacov. Potom bol v protismernej sedačke až kým nepresiahol limit 105cm. Teraz ma 4 roky a je v posmernej sedačke.
Prostredná ma 11 rokov ale v 10 ešte stále bola v sedačke. Aktuálne už nemôže, nakoľko má 51kg a 157cm
Bude mať 10 a je v sedačke
@sisaka pozri si videa z crash testov. Nehovoriac o tom, ze panva potrebuje byt dostatocne silna, aby udrzala, k comu dochadza az u vacsich deti, pokial si pamatam okolo 9-10 rokov (osifikacia) a do podsedaku sa davaju aj male deti okolo 5-6 rokov. Akoze kazdy si robi co chce, ale ked sa autorka pyta...
Cca do 10 rokov syn, dcéra do 12. Najlepšie kupovať sedačky postupne,
vajíčko,
9-18 kg
a potom do 36 kg
@sisaka pozri ja tiez pisem vseobecne... uprimne, osobne mi je jedno, co napises, pretoze moje deti budu v autosedacke pokial to bude mozne z bezpecnostnych dovodov. Mam to nastudovane. Ale si predstav, ze tento prispevok precita niekto, kto o tom nevie makke f a hlada nejake informacie a precita si a vydedukuje, ze podsedak je fajn a nejaka vyska, vaha, vek, typ auta ci sklon sedaciek ho zaujimat nebudu ... proste pojde skratkou... a bohuzial takych je vela.
Nepletieš si to s tou rodinou? Nikto normálny neda trojročné dieťa na podsedak👀 u nás to šlo pri oboch deťoch rovnako, najskôr vajíčko, potom pokračovania sedačka, potom sedačka do 36 kg. Mladší bude mať 7 rokov, 127 cm a stále ma sedačku.
Mne boli do 10 rokov v normálnej sedačke podsedak až po 10 roku
Deti 5 a takmer 8, obidvaja v autosedacke. Bezpečnosť je prvoradá.
Dcéra má 11 rokov 140 CM a stále je v autosedačke. Má 32 kg. Do sedačky ju nedám až keď z nej vyrastie. Je to pre ňu bezpečnejšie ako dať iba podsedak.
7 r
nie je kam sa ponahlat
dolezita je najme vyska dietata.
autosedacka je myslim bezpecnejsia