Do akého veku dieťaťa ste používali autosedačku?

anjelik007
7. mar 2012

Chcela by som vedieť, do akého veku, ste používali autosedačku a kedy už podsedák. Viem, že autosedačky 9-36 kg sú pre deti do 12 rokov, ale počula som názor, že dovtedy dieťa už dávno nebude v autosedačke, ale dávajú podsedák. Ako je to u vás?

nibiru
7. mar 2012

budem do 12r. alebo 36kg jedine včom ochrani podsedak dieta je že sa nezaškrti bezpeč.pasom v pripade bočneho narazu nema absolutne žiadnu šancu nema žiadnu ochranu hlavy !takže určite ju budem využivat nikdy nevieš.

abbey1
7. mar 2012

U nás rozhodla váha a prešli sme na podsedák. Následne výška a už nepoužívame nič. Hovorím o staršej. 😉

anjelicek26
7. mar 2012

Protekcia bocneho narazu - to ti uz podsedak nezaruci. Takze bud dieta na podsedaku vzdy posadit uprostred na zadne sedadla, alebo do velkej sedacky. Moje deti budu vo velkej autosedacke ako dlho to len bude mozne. A pri prechode na podsedak ide najmä o vysku, v akej potom detska hlava narazi do bocnych dveri.

katren
7. mar 2012

ved si este len v 14tt, minimalne 6 rokov budete pouzivat autosedacku.....
ja dam podsedak az ked jej bude trcat hlava z tej najvacsej autosedacky, bo vtedy jej uz bude na nic....

dosa
8. mar 2012

"že dovtedy dieťa už dávno nebude v autosedačke, ale dávajú podsedák. Ako je to u vás?" no kto si co da, to bude mat, a ked sa nedajboze nieco stane, tak s tym bude aj zit.

u nas to bude tak, ze kym sa do sedacky vojdu, dovtedy v nej budu. a tu co ma teraz dcera do 36 kg, vyzera, ze aj do dvanast rokov, ak nahodou nejak rapidne nepriberie 😉

katy1979
8. mar 2012

to ze davaju podsedak je kazdeho vec. ale v sedacke budu dovtedy dokedy ich tam vorvem. synovci tam veru boli do 12 rokov a to nie su zrovna drobci.

bronia13
8. mar 2012

moja neter ma 11 rokov, je dost vysoka a stale je v autosedacke - to je bezpecnejsie ako podsedak...

geegee
8. mar 2012

Autosedacku budem pouzivam tak dlho, ako to len bude mozne - to znamena, kym sa tam moje dieta pohodlne bude moct usadit. Kaslem na vek, vysku aj vsetko. Podstatne je, ze je to bezpecnejsie, ako podsedak.

zuzkagu
8. mar 2012

podla môjho nazoru by mali používanie podsedaka uplne zakazat, napr. rakusku by ste za používanie podesadku dostali pokutu keby vas zastavili, podsedak je velmi nebezpčny aj pri samotnom naraze.
moje deti budu tiež v sedačke až pokial im nebude hlava trčat, aj keby to malo byt do 13 rokov

dai
8. mar 2012

ahoj anjelik, ja mam 2 deti a kedze malu manzel zavaza do skolky a ja vyzdvihujem, mali sme uz teraz 2 velke autosedacky, plus maly vajicko... teraz maly prechadza do velkej autosedacky ale 3-tiu velku sa nam uz nechce kupovat... takze sme to spravili tak, ze ja mam v aute jednu velku - v nej je malu a jeden podsedak - je to ale len na cestu zo skolky ( kde chodim ja pre malu s malym ) - je to cca. 10 minut jazdy cez mesto cca. 50km rychlostou... malinka ma 4 roky, 110cm a 16.5kg ( podsedaky su od 15kg a vysky aby sa velky pas nezarezaval do krku - mi mame este taku ochranu na pas ) - samozrejme ze to tu bocnu bezpecnost negarantuje...
takze u nas na dlhe , prip. rychlejsie cesty su obaja vo velkych sedackach... podsedak je len riesenie na kratke cesty... mam inak dost znamych ktory s viacerymi detmi tiez tieto kratke cesty, hlavne ked sa rodicia striedaju riesia podsedakmi, na dlhe maju ale vsetci velke sedacky...

ivett1
8. mar 2012

@anjelik007 ahoj, nemusíš hneď zakladať novú otázku 😉 ...najskôr si pozri, či tu už mamičky na túto tému nediskutovali 🙂 (formou "hľadaj vo fóre")...kuku sem:
https://www.modrykonik.sk/forum/do-auta/dokedy-treba-pouzivat-autosedacku/
https://www.modrykonik.sk/forum/do-auta/podsedak-namiesto-autosedacky-odkedy-sa-moze-pouzivat/

a ešte jeden super článok na webe (mám ho uložený v obľúbených...)
http://auto.rodinka.sk/autosedacky/kupa-autosed...

kosovic
3. mar 2021

@zuzkagu A neprotestovali tvoje deti proti sedacke z bocnicami? Moj sa uz nervozni. Ma 12 rokov onedlho a nadvahu ale nema este 150. Minule som ho merala mal 148 cm. Bocnice na sedacke ma nastavene uz na maxime. Chcel uz len podsedak ake cgcem aby bol v riadnej sedacke. Aj proti prilbe na bicykel protestoval ale u nas je to povinne aj pre dospelych tak si ju dava. Problem tu ale je, trucuje niekedy ale treba si stat za tym.

zuzkagu
3. mar 2021

@kosovic môj 12 ročný už nesedí v sedačke. Má 80 kg a 164 cm takze sa už do nej nezmestí 🙈. On tam ale nesedí už od 10 rokov. Je pripútaný pasom.

zuzkagu
3. mar 2021

@kosovic môj názor som písala v roku 2012 vtedy som netušila v akej váhe budú moje deti. Syn sa mi nezmestil do sedačky už v roku 2016-17.