Dieťa v aute v horúčavách

mipaga
8. júl 2021

Ahojte, prosím vás, ako v tomto teple chodíte s malými deťmi v aute? Dcérka na 10m, vo vajíčku už teraz nechcela byť vôbec, tak ju dávame do normálnej autosedačky, ale aj tak jej je teplo, a väčšinu cesty len plače. Vždy keď ju vezmem zo sedačky, tak ma dosť spotený chrbátik. Nie je na to nejaká podložka? Ďakujem za všetky rady.

prasiatko30
8. júl 2021

Pustim airko🤔

kkovacovak
8. júl 2021

@mipaga veď zapni klímu 🤷‍♀️

dollyzv
8. júl 2021

Ženy,možno pre niektoré novinka ale nie všetky auta majú klímu 😂😂🙈

katkamatka7
8. júl 2021

@mipaga Napríklad takáto https://pompo.sk/product/GOO 130070/diago-cool-...
Ale nemám odskúšané ☹

kkovacovak
8. júl 2021

@dollyzv to je fakt, ale do takého by som také malé dieťa v týchto horúčavách ja osobne nestrčila 🤷‍♀️ už aj dospelý človek má problém sám so sebou.

qetka
8. júl 2021

tak ja hlavne v tomto teple malu von netaham. Som na MD, ideme max k doktorke, pripadne na plavanie. Teplo, ani klima nie su pre babatka idealne. A to ked idem, tak berem auto z garaze, takze je celkom studene 🤷‍♀️

katkamatka7
8. júl 2021

Deti zvládajú cesty rôzne. Niektoré musia ísť autobusmi, vlakmi, pretože cesta pešo toľko km by trvala dva dni. Niektoré klímu v aute odsoplia a prechladnú práve z nej.

dollyzv
8. júl 2021

@kkovacovak ktovie ako voľakedy deti prepravovali v aute bez klímy 🤔😅 (áno,aj vtedy boli horúčavy) a keď musíš ísť s ním napríklad k lekárovi tak čo spraviť? Pochybujem že sa ide niekto voziť v aute len tak z nudy v týchto horúčavách 😁 ja napr. Klímu v aute mám,ale treba mi ju doplniť,takže vlastne nemám 😂..a teda naozaj nieje ani tá klíma v aute pre dieťa nejaká výhra..

kkovacovak
8. júl 2021

@dollyzv tak pokiaľ niekomu to teplo v aute nevadí tak nech ide ale ja by som do takého ani najväčšieho nepriateľa nezavrela. Klíma tiež nie je pre dieťa výhra ale za mňa určite lepšie pustiť klímu na optimálnu teplotu s fúkaním mimo ako mať prehriate dieťa.

mipaga
autor
9. júl 2021

@kkovacovak @dollyzv klíma je pustená, ale logicky tak, aby z toho nemala problémy. Dva týždne dozadu sme riešili totálne opuchnuté očká, lebo bola na hojdačke, jej stačí ozaj málinko 🤷
@qetka tiež s ňou do auta nejdem keď nemusím. Ale lekára máme o 2 dediny ďalej a začali sme chodiť na plávanie, cca pol hodinu cesta autom, takže nejako sa tam dopraviť musíme. Zo začiatku je v pohode, ale keď sa začne auto ohrievať, tak kričí a plače, kým nezaparkujem alebo kým nezaspí a je to na nervy pre ňu aj pre nás 😕

mipaga
autor
9. júl 2021

@katkamatka7 ďakujem za tip, pozriem ju 🙂

liljana
9. júl 2021

Ked nebola klima, ludia pootvorili pocas jazdy jednoducho okno. Proti spoteniu mozes podlozit uterak, su male ventilatory, ktore sa daju pripojit do auta cez usb alebo na zapalovac.

simsalabim
9. júl 2021

@liljana to je sice pravda, ale bol to masaker aj tak. Byvala som cast detstva v teplej krajine. V aute nas vozili povyzliekanych, v sortkach, okna otvorene. Priserne horuco aj tak. Autom sa chodilo cez den mimo najteplejsich casov.

mipaga
autor
9. júl 2021

@liljana otvorené okno alebo ventilátor by bola katastrofa, je na to dosť háklivá, opuchla už z hojdačky

liljana
9. júl 2021

@simsalabim
@mipaga Vzdy sa da nejako poradit, je x sposobov, uz len skombinovat. Termotaska, autochladnicka, zamrznuta flasa s vodou, Dat vychladit uterak (na rozumnu mieru) a ochladit dieta. Otierat vlhkou handrickou s chladnou vodou,... V krajnom pripade spomenula sim, nejazdit v najvacsich horucavach, ale rano a vecer,... Mat auto s klimou ...

1mata
9. júl 2021

@mipaga klimu by som pouzivala velmi opatrne.
Moja mala vzdy po klimovani a ceste cca hodinovej kasle a sopli tyzden.
Skor skus tu podlozku, ale deti su take napasovane v sedackach, ze mokre su asi vzdy.
Platena plienka na okno a jemne pootvorene predne okno. A cestovat len minimalne

andreagajewska
9. júl 2021

@mipaga aj môj synček zle znáša tieto horúčavy, ak už naozaj musíš niekam ísť autom, skús ho pred cestou trochu “vychladnúť” , kým nasadnete, dcérke daj dostatok tekutín, ľahké vzdušné oblecenie a môže pomôcť zavesiť vlhkú bavlnenu plienku. Skontroluj tiež či jej nahodou nesvieti cez okno slnko. Plienku môžeš zavesiť tak, že horný okraj “zavrieš” do dverí - zacloni tak okno

andreagajewska
9. júl 2021

@mipaga ešte som takmer zabudla - bavlnenu plienocku môžeš dať aj ako “podložku” do autosedacky, dobre saje pot a je príjemná na pokožku

miroslavaa31
9. júl 2021

My sme kupili min.rok podlozku proti poteniu,ale link to uz neviem,skus pohladat na nete. A spoteny chrbatik ma nasa vzdy, ked ideme autom,nielen v lete. Ja ju proste hned potom prezliekam. Tiez neviem,ako este inac tomu pomoct. Dali sme si UV folie urobit na auto,to trochu pomohlo.

zuvelyn
9. júl 2021

Klima ma chladit a nie fukat. Inak neviem ako vam prudi v aute vzduch teda ale my sme testovali vybombovat fukanie na maximum a nijak raz do sedacky vzadu v protismere neafukalo (testovali sme to iba, nemame tak zapnute bezene). Inak v sedacke sa dieta bude potit vzdy, ved je to samy polystiren cize len ta klima, malo oblecenia a po vybrati hned prezliect.

amelie2017
9. júl 2021

A si si ista, ze je to teplom? Lebo ak mas pustenu klimu, nechapem, ako sa moze auto ohrievat.
Mozno ma len obdobie, ze sa jej v aute nepaci, uz je viac mobilna a sediet dlhsiu dobu priputana v sedacke je pre nu nudne a preto vymysla. Nasa v aute vzdy zaspala, ale presne si pamatam, ze vek okolo roka do 2 bol na cestovanie najhorsie, lebo nechapala, ze musi sediet a nemoze sa hybat. Pomahalo len ju zabavat.

enoula
9. júl 2021

Su aj podložky do sedacky, vajicka, ale nemam skúsenosť.. super funguje merino tricko/body, je drahsie, ale zase rastuce, vydrzi teda dlhsie. Rychlo vyschne, nemusi sa casto prat, nechladi ak je dieta spotene.. na cesty, do nosica perfektne. Značky froggywear, crawler, woollies, devold.. da sa vystihnúť nejaka akcia alebo bazarove

enoula
9. júl 2021

A nespokojnosť moze mat aj viac pricin, je tam dobre usadena? skuste zrkadlo na sedacku dat, aby videla viac, aj dopredu, cosi do ruky, mozno to je len obdobie take, ze nechápe, ze tam musi byt aj ked nechce

sweetie35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mima172
9. júl 2021

Muž ide vždy tak 10min pred nami do auta a auto troška vychladí (nemáme garáž, takže v týchto pekáčoch je tam snáď aj krásnych 50st). Malá má vždy len tenké body, keď je po ceste moc dopotena, tak ju rýchlo prezlečiem.
Viem, že existujú aj nejaké podložky do autosedaciek, no to neriešim, keď treba po ceste prezleciem a je to.