Detský kočík a vanička pripevniteľná do auta. Poraďte

kran23
20. mar 2011

Ahojte baby, chcela by som poprosit o radu tie, ktore si kupovali destky kocik, pri ktorom je mozne hlboku vanicku(nie vajicko) pripevnit v aute. S nasim drobcom totiz budeme niekedy cestovat k starym rodicom aj 6-7 hodin. My sme zatial objavili Casual play S4, ale je na nom zopar veci, ktore nam prekazaju....dakujem velmi pekne za rady 🙂

adrianal
20. mar 2011

ahoj ja som mala jané a maximálna spokojnosť vanička sa dala pripevniť špeciálnymi uchytmi k pásom auta takže malá pekne spinkala a vobec sme ani nekupovali vajíčko mala som matrix vaničku. 🙂, je to polohovatelná vanička

katrinka8
20. mar 2011

Kamoska ma Brio Go a ten ma tiez vanicku upevnitelnu v aute. Otazna je vsak bezpecnost takehoto prevozu dietatka. Myslim teraz vseobecne vo vanicke v aute, nie konkretnu vanicku. Dietatko tam len lezi, samotne priputane nie je. Co sa s nim stane v pripade narazu? Ja by som to urcite neriskovala, radsej nepohodlie ako uraz s dozivotnymi nasledkami alebo nebodaj smrt. Dalsia vec je, ze by si si mala overit, ci je to vobec povolene - ci nahodou nie je v zakone, ze musis pouzivat autosedacku - zda sa mi, ze musis. Myslim, ze jedina vynimka, kedy dietatko nemusi byt v autosedacke je, ked cestujes z porodnice. Ale to je vraj len taka "ticha" vynimka, ze vtedy policajti prizmuria oci. Ale tak v kazdom pripade si to treba overit. Ja by som to vsak aj tak neriskovala!

magimary
20. mar 2011

@katrinka8 nechcem nejako oponovať, priamo osobnú skúsenosť nemám, ale čo viem, tak napr. vaničky do auta (konkr. napr. PegPerego, či Chicco) majú okrem upínania o pásy auta aj špeciálne upravené pásy, ktorými je dieťatko pripútané vo vnútri vaničky...
😉
skúsim nájsť link 🙂

pepsyna
20. mar 2011

ja suhlasim s katrinkou-ja mam tiez taku vanicku-Concord Proton, no v aute som ju pouzila iba par krat a aj to iba k nasim par ulic, lebo som ju vytiahla aj s vanickou a pekne sa tam vyspala..ale na nejaku dlhsiu cestu by som volila autosedacku koli bezpecnosti-predsalen je tam iba taky pas cez brusko..no neviem, ani mne sa to velmi bezpecne pri nejakej nehode nezda...ja som malu aj z porodnice viezla v autosedacke 😉

katrinka8
20. mar 2011

@magimary - no, ja tiez neviem, lebo pytala som sa len kamosky, ci tam maju malu priputanu a ona vravela, ze nie, ze len ta vanicka je priputana. Tak mozno to zavisi od znacky... Ktovie. Ale ja by som to aj tak neriskovala, ja som strachopud, co sa tyka aut...

lubica69
20. mar 2011

Ja mám kočík Nurse Look s vaničkou na prevoz v aute Maximálna spokojnosť
Treba brať aj do úvahy,že vajíčko nie je v žiadnom prípade vhodné na viac ako hodinu dve Takže určite na takú dlhú dobu vanička 🙂

magimary
20. mar 2011

@katrinka8 teraz narýchlo som našla toto, ale viem, že je aj iné uchytenie:
v detailoch:
http://shop.babetkovo.sk/index.php/detske-kocik...
http://www.kocikovo.sk/product/peg-perego-auto-...
https://www.modrykonik.sk/bazar/kociky/wt4e/van...

asi to fakt závisí aj od značky...
tým ale nechcem nijako povedať, že preferujem prednostne vaničky...my sme vždy (aj na 5hod.) jazdy autom používali autosedačky 😉

jerryjanka
20. mar 2011

súhlas s Katrinka8
bezpečnostne to je velmi velmi zlé aj pri vaničkách kde je bábätko priputane aj vo vnútri. Nikdy by som nedala bábatko do vaničky do auta ani ked je prispôsobená na pripútanie. pretože v prípade nárazu... ani pomyslieť.
Ďalšia vec je presne tá že u nás autovaničky povolené vo vyhláške nie sú. Jedinou povolenou možnosťou prepravy dieťatka v aute je autosedačka.

katrinka8
20. mar 2011

@magimary - ved jasne, pochopila som Ta 😀 Treba si rozsirit obzory, ze aj daco take existuje, dakujem za info 😉 My pouzivame jednoznacne vzdy autosedacku, od odchodu z porodnice 😉

magimary
20. mar 2011

@katrinka8 🙂 😉
hej, aj my tak...máme plné auto autosedačiek 😅
okrem našich miest 😀

kran23
autor
21. mar 2011

@katrinka8
ved prave, aj my mame obavy z bezpecnosti.dik za radu, skusim este zistit ako je to zakonne. ale co sme obehali obchody zatial s kocikmy, tak viacere kociky to maju, napr. casual play, alebo jane....len my s tym nemame skusenosti

kran23
autor
21. mar 2011

@magimary
dakujem🙂

tina129
21. mar 2011

my mame jane 2010 a vo vanicke su trojbodove bezpecnostne pasy, mame aj vajicko ale mala v nom nechce byt, takze radsej ju dame do vanicky ako by mala byt na rukach 😉 narodila sa v riadnej zime, bolo -15 ked sme isli z nemocnice, tak som ju mohla v tej vanicke riadne zababusit, vo vajci by to neslo

tina129
21. mar 2011

a este si myslim, ze ta vanicka je bezpecnejsia ako mnoho vajicok, ktore ludia bezne pouzivaju ale podla mna by ani testami nepresli, to len moj nazor 🙂

tina129
21. mar 2011
lubica69
21. mar 2011

@tina129 súhlasím s tebou
A fakt treba myslieť aj na to,že vajíčko nie je určené na dlhšiu dobu pobytu v ňom kdežto vanička kľudne

tinaki1275
21. mar 2011

ja som hladala v minulosti takuto vanicku a nenasla som dobre kritiky pokial ide o bezpecnost ...v principe sa to povazuje za nepezpecne ,nasli ste niektore nejake oficialne hodnotenie bezpecnosti ako je to pri sedackach napr ADAC? ja som z toho dovodu kupila a pouzivala maxi cosi a bola som velmi spokojna a este som ..a vynimocne aj na 5 hodin jazdy v aute,samozrejme sme si dali medzitym 2x dlhsiu prestavku aj hodinu ale mala som istotu ze moje dieta je maximalnom bezpeci ..

didulka85
21. mar 2011

My mame Concord Proton. Ten kocik sme vybrali hlavne preto, ze sa moze vanicka pouzivat aj do auta. Ale ani raz sme ju nepouzili v aute. Nikdy sa manzelovi nechcelo instalovat ju. 😀

tina129
21. mar 2011

@tinaki1275 samozrejme ak investujes do kvalitnej autosedacky tak nie je co riesit co sa tyka bezpecnosti, ale vela vajicok adac testami ani neprejde, my mame aj kvalitne vajicko jane stratu ale ked ideme autom tak mame na vyber, bud vanicku alebo nic, nasa mala aj ked zaspi vo vajicku tak sa po chvilke zobudi a place a pomoze len vziat na ruky, vo vanicke pospi aj dve-tri hodky

tina129
21. mar 2011

@tinaki1275 a este som zabudla, nejaka vanicka bola testovana a dosiahla velmi vysoke hodnotenie, tusim romer baby-safe sleeper

kran23
autor
21. mar 2011

dakujem vam baby velmi pekne za rady 🙂

tinaki1275
21. mar 2011

@tina129 ja som to hladala aj na rakuskom a aj na nemeckom nete ci to niekde testovali a nakoniec mi to aj mm zatrhol..pre mna bolo prvorade mat kvalitnu sedacku ,jazdim s malou kazdy den,a kociar som kupila lacnejsie radsej pouzity..dnes uz su dobre ceny na kvaline sedacky,takze si myslim ze sa oplati do toho investovat ..a ak sa niekto rozhodne pre taku vanicku je to jeho rozhodnutie...to neberiem,ja by som to ale nerobila..

bihan
21. mar 2011

myslím, že pri vaničkách s trojbodovými pásmi nie je veľmi čoho sa báť, aj keď nikdy nebudú také bezpečné ako vajíčka, lebo vo vajíčku pri čelnom náraze len dieťa zatlačí do sedačky, ale vo vaničke ho to asi celkom slušne ponatriasa.

Baviť sa o bezpečnosti vaničiek staršej generácie, kde je dieťa uchytené len pásikom cez bruško v lepšom prípade ne najký klip, v horšom na suchý zips (áno, aj také sa ešte predávajú), je úplne bezpredmetné, keďže je to asi také bezpečné ako niesť si dieťa na rukách.

Takže ak vaničku, tak odporúčam nejakú kvalitnú s trojbodovým pásom (tým Britaxom by som dosť verila 😉), ale osobne dávam prednosť kvalitnej autosedačke s dobrým testom.. aj na 12h cestu.

dosa
21. mar 2011

@tinaki1275 - asi si zle pozerala, pretoze jedina vanicka ktora bola testovana ako zadrzny system je romer baby sleeper a v testoch vysla ako najbezpecnejsia pri preprave novorodencov
http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersich...

uchytenie na kocik ma ako vajicko romer, takze sa da pouzit na vsetky kociky, na ktore ide aj vajicko romer

dosa
21. mar 2011

.... a este som zabudla, vanicka je super tapacirovana a ma trojbodovy pas ako vajicko...

dosa
21. mar 2011
quaxi
21. mar 2011

my mame Jane Matrix - da sa pouzit bud nalezato, alebo sklopit do tvaru vajicka, v oboch polohach je certifikovana, takze pokuta ti nehrozi. Vanicka je dobre polstrovana, ma 3bodovy pas, zmensovaciu vlozku pre novorodenca, specialne uchyty na uchytenie nalezato. Ja som ale nalezato dieta nikdy nedala, v pripade narazu ma tak omnoho mensie sance nez vo vajickovej polohe. Sli sme s malinkym babatkom vela dlhych ciest a vzdy vydrzal vo vajci, 6-7h bez problemov (samozrejme s pauzami na kojenie). Tato vanicka mala aj tu vyhodu, ze na zadne sedadlo slo dieta vo vanicke, ku vanicke medzi zadne a predne sedadlo sa zmestil zlozeny kocik (mame slalom), a tak dieta+ komplet kocik+autosedacka zabrali iba jedno sedadlo a cely zvysok auta zostal volny na mnozstvo batoziny. Ked to pouzijes ako vanicku nalezato, tak ti to zaberie takmer cele zadne sedadla.

tinaki1275
21. mar 2011

@dosa no nenasla som to ..dik za info ..ten romer vyzera ozaj dob re uz to spominala aj tina129 ze toto vyslo ako bezpecne..mne uz je to nanic. ale asi aj cena bude vysoka nie?.

janet24
28. jún 2011

Ahojte maminky viete mi niektora odporucit nejaku pozicovnu detskych potrieb chceme ist na dovcu do chorvatska a nechcem aby mi mala spala celu noc vo vajci rada by som jej zohnala vanicku s bezpecnostnyymi poruhmi.dakujem za info 🙂

janet24
26. mar 2012

aj ja som zhanala minuly rok a nepodarilo sa mi nakoniec si to odspala vo vajicku