Dcérka nevydrží v autosedačke. Čo mám robiť?

nancy1974
8. jan 2012

Mám problém s ročnou dcérkou, nevydrží sedieť v autosedačke dlhšie ako 45min., sama s autom ani s ňou radšej nejdem lebo by ma asi trafil šlak za volantom niekedy reve ako by ju z kože drali 🙄. Vo februári ideme na dovolenku a už teraz mám z toho hrozné nervy 😖 . Máte niekto podobné skúsenosti a podarilo sa vám s tým poradiť? Každá rada dobrá, do dovolenky je ešte času dosť a môžem skúšať 🙂 .

nela82
8. jan 2012

Zrejme citi,ze mamina povoli 😉

anjelicek26
8. jan 2012

Netlacia ju pasy v autosedacke? Nepoti sa? Neni jej nevolno? Mozno by pomohli nejake homeopatika na nevolnost... aspon to prespi.

lenocka84
8. jan 2012

skus nejake hracky, ktore sa daju zavesit na sedadlo pred nou, kresliaca doska (taka ta mechanicka) pripadne prehravac s oblubenou rozpravkou. u nas to zabralo, a cesta ktora trva aj 4hodiny uz nie je utrpenie 😉

lubina
8. jan 2012

Neviem v akej sedacke mala sedi, ale my sme mali podobny problem so starsou dcerou.Kym bola v najmensej, vo vajicku, tak tam revale este sme ju tam len dali.ANi hracky a ani nic nepomohlo, to boli nervy.Ked mala asi rok, tak sme kupili Romer od 9 do 18 kg a zrazu videla vonku oknom z auta a bol klud 🙂 .Mozno aj to je pricina, ak je este v malej sedacke, ze vlastne nevidi co sa deje len pocuje hluk. ALe prajem v kazdom pripade pevne nervy, ono sa to podda.Teraz ma nasa starsia 6 rokov a v aute do sedacky sa zapina sama 😉

andreah25
8. jan 2012

Aká máte autosedačku? Teda pýtam sa preto, lebo my keď sme malého presťahovali z vajíčka do už klasickej sedačky, aj aj 30 minút bol problém, a neskutočný 😠 . Občas som musela zastaviť a vybrať ho a upokojiť lebo sa až zadúšal. Ani neviem ako, zistili sme, že má problém v tom, že sa mu zle sedí, teda že aj by spal, ale nedalo sa, lebo hlava sa motala kade-tade a budil sa. Kúpili sme autosedačku 0-18 kíl - polohovaciu, krásne je v nej opretý celý, aj hlavička má oporu, dávame ho do poloľahu a od vtedy je kľud. Možno stojí za uváženie . . .

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yashmin
8. jan 2012

no u nas je to tak ze ked syna dam do sedacky reve jak keby ho derem s koze ,ale akonahle pocuje motor auta zaspi teraz ma 4,5 mesiaca ale absolvoval asi 15x cestu do Prahy vetsinu cesty prespi,ale sama by som s nim na taku cestu tiez nesla...ked sa zhasne motor sme na zaciatku reve ako keby sme ho zas drali...ja na tvojom mieste dam do auta cd s rozpravkou a nejake hracky aby sa nenudila a hlavne nech vidi na cestu(nasho zaujima vsetko),ale mozno to Vas nezaucinkuje ,alebo si davajte castejsie prestavky ,aby sa mohla natiahnut mi musime v pol ceste zastat vybrat mrnusa popozera cez okno....

renatka100
8. jan 2012

my s tým tiež bojujeme, nepomohla ani výmena autosedačky z vajíčka do romer 0-18 kg, trochu zaberá keď spievam alebo púšťam známe pesničky, ale ináč trpíme a na dovolenku sme šli v noci, aby ju celú nepreplakala. Nechce byť uviazaná niekde, je čiperná a pásy v autosedačke ju obmedzujú.

simisi
8. jan 2012

presne tak,poznam to aj ja velmi dobre...tiez nepomohla vymena sedacky za vacsiu...jednoducho tam nechce sediet,nechce sediet ani v kociku....asi sa citi pohybovo velmi obmedzena 😒
hadam si raz zvykne

mircalla
8. jan 2012

My sme prezili dovolenku Cesko-Rakusko-Svajciarsko 16 dni poznavacka, mali sme to na etapy, skoro az k Francuzskej hranici, doteraz nechapem, ze som sa vtedy na to dala, maly mal 13 mesiacov....Teraz vsak je uz vacsi problem, hlavne ked ho raz vyberiem, dat ho opat spat. Kamoska kupila nejake dvd do auta, ale co ja viem..My vacsinou hracky, knizky, cdcka, spievame si, cast cesty prespal....ale ked nespi, neustale ho treba zabavat. Ked sme boli na dovolenke, sme si vzdy urobili aspon hodniku prestvaku, najviac sme sli vsak asi 5 hodin v jeden den. Ale uz by som sa na to nedala. To sme boli este v Slovinsku autom. Maly to vtedy nejako lepsie znasal. Mame Recaro Young Soprt Expert s isofixom, sedi dost vysoko a vidi z okna co je vyhoda.

bambibam
9. jan 2012

neviem či ti to pomôže ,ale naša revala ako strhaná aj 2-3 hodiny v aute,dokonca už po ceste do auta, viem aká je to hrôza jak pri šoférovaní, tak aj pre dieťa. 😖 😠 😲 😠 ☹
Nakoniec sa jej raz podarilo tak všetko ovracať 😝 😝 😝 ,že som musela doma kompletne sedačku vyčistiť a tak bola doma v obyvke pri telke. Sama začala do nej chodiť a sadať si ,tak sme ju nechali a v autosedačke sme pozerali rozprávky ,jedli ,hrali sa -postupne sme pripínali a odopínali pásy- trvalo to cca 1-2 týždne ,až nakoniec si na ňu zvykla. Teraz v aute reve iba ak jej je nepohodlne- takže dosť často dávame dole vetrovku,čiapku. 🙂 🙂 🙂 No nieje to výťaztvo ,ale je ticho- a to že sem tam dá o sebe vedieť berem ,že je prirodzené.

katy1979
9. jan 2012

jaj zlatych 45minut co by som zato dala 😉
pokec ze citi ze mamina povoli za toto by som kopala do zadku. v zivote sme nepovolili jednoducho tam sediet musi aj ked sa rozkraja a rozstvrtí.
a mame rok a pol a reveme. uz vydrzi sice aj chvilu ticho ale stale su dni kedy spievame vymyslam hovadiny podplacam uplatkami. niekedy co cesta to rev. nepomohla vymena za vacsiu sedacku nesedi v nej naobliekany. mal by byt teoreticky najedeny napity. takze ak sa da pocitam si cesty na dobu kedy viem ze teoreticky zaspi.

ludka77
9. jan 2012

u nás to bol tiež strašný boj, hrozné keď si na to spomeniem tak mám zimomriavky!! Hlavne ju z tej autosdačky nevyber, nechaj ju tam počas cesty sedieť lebo ona si to vytiahnutie zo sedačky spojí s tým cirkusom čo robila a pochopí, že vždy keď bude cirkus robiť tak ju vyberieš.
My sme konečne v štádiu, že sa sama do sedačky pýta (ako sem k tomu dospeli to neviem - to samo 🙂 ) akurát keď robievala čurbes tak som jej vyvliekla ručičky a mala zapásaný len spodok, to bola o veľa kľudnejšia. Pevné nervy prajem

jana776
9. jan 2012

ahoj, u nas to bol tiez boj a pomahalo iba pocas jazdy strcit prso do pusy 😝 Inak rev uz po par minutach cesty.
Okolo 20 mesiacov zacal zaberat prenosny DVD player, pozerala rozpravky a vydrzala dokonca aj jednu cestu 2 hodiny.
Teraz ma dva roky a uz je asi rozumnejsia, lebo uz v pohode sedi a mozme normalne chodit na nakup podobne ako ostatni ludia bez toho aby som z auta vytahovala fialove dieta 😀 Takze z mojho pohladu iba vydrzat kym vyrastie.

mikailla
9. jan 2012

myslim si ze toto sa ovplivnit neda,bude z toho musiet vyrast, nasa place ked len vidi ze otvaram dvere na aute, neznesie tam sediet,asi je to strasny pocit pre nu,ze je zaputana,ale ako zvladnete tu dovolenku to bude asi tazke,my chodime na aute najdlhsie na 40minut a to place celou cestou,alebo niekedy od placu zaspi, skuste ist tak na tu dovolenku,v case ked bude mat spinkat,alebo v noci. 😉 😉

stanislavao
9. jan 2012

tu nepomoze nic, lebo sediet tam musi. moj syn tiez nevydrzal ani 20 minut, ale tak nemal na vyber a casom si zvykol, ale to bolo, ked bola maly, do roka. skuste jej hovorit o tom ,ze keby nebola v sedacke, tak vypadne, ked auto zabrzdi, popripade to aj urobte, samozrejme bezpecne, ale prudko zabrzdite, aby dieta citilo, ze tie pasy ju naozaj drzia.

ivett1
9. jan 2012

to isté sme zažívali my s našimi deťmi (v takom veku)...revali o dušu a snažili sa dostať z bezpečnostných pásov...tých tiež cca 45-60 minút sme to ako tak vydržali...(keď šoféroval manžel, tak ja som bola otočená a zabávala som ich...alebo naopak..)...keď sme išli do Tatier alebo na Oravu, tak som im (obom) dala kinedryl (dávky mi určila doktorka...) a obaja cestu prespali v autosedačke (dcérke bývalo v aute nevoľno...ako mne, keď som bola malá...)...teraz, s odstupom času, sa mi zdá, že plakali hlavne vtedy, keď sa "nudili", príliš som ich naobliekala alebo sa nemohli hýbať (mali silno zatiahnuté pásy)...plačom dávali najavo, že to nie je "najlepšie"...teraz ma hneď okríknu, že nemôžu "dýchať" 😅 atď.

rybka13
9. jan 2012

Nam pomohol jedine prenosny dvd player, cca od roka pozera rozpravky vkuse ked je v aute.. Teraz okolo 2 rokov uz zvladne kratsie trasy, cca 15 minut aj len tak pozerat oknom... ale ked bola uplne mala tak tiez na prse 😕 aj ked vzdy trpnem ked nie je v sedacke, ze co ak sa nieco nedajboze stane 😠

irriss
9. jan 2012

Ja poradim zrejme nerealne:
chce to mit vzdy v "zasobe" nejakeho starsiho sourozence..nejlepe 2-3 jako je tomu u nas...
sourozenci se navzajem zabavi ..a pomuzou...

Zrejme tezko zrealizovatelna rada, ale funguje i 😉 na cestu 3.000 km - z Prahy na Sicilii. 😀

p.s. pozdeji DVD player, Mp3....

vintinka
9. jan 2012

mali sme podobny problém..ked malá bola vo vajíčku..vymenili sme autosedačku za tie čo sa polohuju od 9-18 kg a je pokoj...sedela nám tam cca od 8mesiaca a teraz ked ideme na dlhšiu cestu tak má pripevneny hrací volant a ja mám po ruke jablčka ...keksíky...skus p.s. maly má 3,5 roka a nevieme si vynachválit ,,TV ,, do auta -pozerá rozprávky...

babulka123
15. jan 2012

ahoj aj my sme mali take cestovanie..
1. pomohli TV do auta..kupili sme za par korun pozerala oblubene rozpravky.
2. casom to preslo - ver alebo nie.. sedi a pekne pozera z okna.. a uz len komentuje.. akurat ze mna boli pusa lebo cely cas musim vysvetlovat co to je, co to robi .. ale je to lepsie
3. ked nejde TV tak idu detske pesnicky a spievame si ..

co sa tyka dlhsej cesty [ dovolenka alebo tak } zasadne chodime cez obed.. aby vacsinu cesty prespala..