Máme chlapčeka (4 mesiace) a má 9 kg, ešte nesedí, ale vajíčko z kočíka nám je už malé... rozhodujeme sa pre otočnú autosedačku od 0 do 18 kg, aby sme ho mohli mať čo najdlhšie v protismere. Zaujíma ma však, že keď sa dieťatko otočí do smeru (konkrétne pri cybex sirone), či je nutné použiť pultík, alebo môžu byť aj ako alternatíva pásy, ktoré sa používali v protismere. Dosť sa toho pultíku obávam, ak mi nebude chcieť sedieť pod ním, tak by som mu chcela nechať pásy, len neviem, či môžu byť aj v smere. Ďakujem za každú odpoveď.
@marka13 ja by som ho chcela mat co najdlhsie v tom protismere, tak mozno pultik nevyuzijeme, len dufam, ze ked bude starsi, tak mu nebude z takej jazdy byvat zle... zatial v aute vo vajicku celu cestu prespinka, boli sme s nim aj v chorvatsku 9 hodinovu cestu celu prespal, len cez prestavky papal a prebalila som ho... velmi pokojne dieta, tak dufam, ze sa mu takto v protismere bude dlho pacit...
@scales nova sirona i-size pultik nema, tu mozes pouzivat v smere jazdy bez pultika .. s tym ale ze do ca. 16m je to dost nebezpecne a aj dlhsie sa odporuca protismer. Strarsia sirona ma pultik, ak kupis tu, musit ju v smere jazdy pouzivat s pultikom ... kedze bola takto navrhnuta a testovana
Ja prave rozmyslam kupit este tu starsiu pultikovu, nejako sa mi to nepozdava bez toho pultika.
V prvom rade si nemyslím že 4m bábo vyrástlo z vajíčka...vajíčko je preňho teraz najbezpečnejšie aj najpohodlnejšie.mala som možnosť chvíľu používa sironu a jednoducho sa tam malé bábo dobre nevyspinka lebo to neviete tak naklopit ako vajíčko a v jeho veku určite ešte spáva v aute.presahuje mu už hlavička chrbtovú opierku? Ak nie kľudne ho používajte ďalej.co sa týka protismeru ideálne je voziť čo najdlhšie v prorismere,koľko to sedačka umožňuje,myslím že do sironu sa podľa tabuliek vojde do troch rokov.nie je dôvod ju otacat.detom nie je zle z jazdy v protismere ale z toho že sledujú nejaký staticky bod v aute napríklad tablet.
Mam tuto sedacku na predaj...
https://www.modrykonik.sk/market/autosedacky/bv...
Ahoj,mali sme sironu od cca 10 mes. do 2 a 3/4 roka(dcerka je dost vysoka). Pultik je povinny ked uz sedacku otocis dopredu! Pasy uz potom nesmies pouzivat. Nasa si na pultik zvykla hned. Nebol s tym problem a do cca 2 a 1 1/4 roka bola otocena v protismere.