Cybex Pallas 2 fix a kompatibilita áut

mirkulik
11. dec 2013

Dobrý večer,
chcela by som sa Vás opýtať, aké máte skúsenosti s CYBEX Pallas 2-FIX, konkrétne s kompatibilitou áut.
My sme kúpili túto autosedačku na základe recenzií od známych, no veľkým sklamaním bolo, keď sme nášho drobca nemohli zapnúť, resp.zapli sme ho alebo skôr pripučili, skoro nemohol v tej sedačke dýchať a to má len 10 kg.Táto sedačka sa používa s pultíkom do 18kg, neviem si v nej predstaviť 18kg dieťa.
Máme citroen C4 a všade sme sa dočítali, že do nášho auta bude pasovať. Vrátiť peniaze nám nechcú len vymeniť za nejakú inú.
Ďakujem pekný večer všetkým Mirka

jul11
11. dec 2013

@mirkulik ahoj,my mame cybex isis a sme spokoni.mala ma 12kg a je vysoka v pohode sa zmesti aj v zimnom obleceni.ked nevratia peniaze,tak vymente za inu,ktoru si vopred odskusate.ved tak ci tak nejaku potrebujete.

mirkulik
autor
12. dec 2013

Ďakujem, veď jasné, že vymeníme za inú, len problém je v tom, že v PO nikde nemajú na vyskúšanie
takú ako sme hľadali :(

dendy1
12. dec 2013

@mirkulik tak skús novú tému alebo dotaz do krátkej správy: mesto odkiaľ si + typ sedačky akú chceš vyskúšať a možno sa nájde niekto kto ju má a umožní ti ju odskúšať v aute s dieťaťom.

ivana6685
5. feb 2014

@mirkulik ahoj, chcem sa spýtať ako ste nakoniec dopadli? Nakoľko ten istý problém riešime teraz my :( máme nový Ford focus a tiež je problém s pásmi. Nechápem ale prečo na to neupozornuju pri kúpe v obchode. Autosedacka sa mi hrozne páči, pultik malej nevadí vôbec ale tie pásy. ...no neviem ako to mám riešiť. ...chystáme sa kupovať iné auto, nejaké kombi, ale pochybujem že tam bude nejaký extra rozdiel :(

mirkulik
autor
5. feb 2014

Ahoj, nakoniec sme si tú sedačku nechali, lebo sme prešvihli 7-či 14 dňovú lehotu na vrátenie a museli by sme to riešiť formou reklamácie, na vlastné náklady tú sedačku poslať do mesta odkiaľ sme ju kúpili.
Mám s ňou dosť problém veľmi ťažko to ide zapnúť, ale čo už. Možno keď bude teplo, nebude tak naobliekaný, tak to bude lepšie. Aspoň dúfam, že to aspoň trošinku pomôže.
Ale každopádne je to nefér, že o tom nikde nikto nepíše ::::::::::::( hlavne predajcovia resp.výrobcovia by na to mali upozorniť, alebo by mali mať zistené presne či to do daného typu auta pasuje alebo nie .
Tak daj vedieť ako to bude, keď budete mať nové autíčko.
Pekný večer

ivana6685
5. feb 2014

@mirkulik ahoj, nám ked sedačka prišla, tak v krabici bola ešte vložená brožúrka so zoznamom kompatibilných áut, kde som si hned pozrela, že sa tam naše auto nenachádza :-/ a majú to aj na tejto stránke http://cybex-online.com/en/carseats/pallas2fix.... kde si môžeš vyhladať, no ked ju už mám doma je neskoro 😖 aj ked nechápem, ako hovoríš že tvoje auto by malo byť ok....na druhej strane chápem, že dieťa má byť v sedačke poriadne upevnené kvôli bezpečnosti, ale aby tam už v 11 mesiacoch bola moja malá pricucnutá? to si neviem predstaviť, ked bude mať 4 roky. Každopádne nevedomosť asi v dnešnej dobe neospravedlňuje, len ma mrzí že tie autosedačky nestoja pár eur (táto nás vyšla 270,- €) a nikto ťa na to neupozorní ☹

mirkulik
autor
5. feb 2014

presne tak.....naše auto je ako kompatibilné, ale v skutočnosti NIE JE! Je to smutné, ale u nás je to asi ok.
Aj mi sme za ňu dali toľko papa