Ahojte baby! Chcela by som sa spýtať, čo všetko máte v aute pre 2 ročné dieťa (samozrejme okrem autosedačky), pokiaľ cestujete na dlhšie trasy?
Pýtam sa hlavne preto, lebo my jazdíme aj 3x do mesiaca 600 km k rodičom a okrem autosedačky, vody nemáme v aute pre 2 a pol ročného syna nič. Dnes som bola s kamarátkou, ktorý každý koniec týždňa jazdia k rodičom 300 km, plus v lete výlety a má pre 2 ročného syna komplet veci na prezlečenie, 3 plienky, hoci už malý plienky nenosí, prebaľovaciu podložku, zvlhčené utierky, fľašku, prikrývku, cumlík, kopec hračiek či už na okne, alebo okolo malého, uterák. Mne sa tie hračky nezdajú moc bezpečné a podľa mňa je prehnane nabalený, ale nechám si poradiť. Okrem toho ma kus zarazilo, že 2 ročný už má štvrtú autosedačku.
@sandral A preco ta to trapi? Ved nech si robi/vozi kazdy tolko kolko potrebuje/cche/uzna za vhodne.
Ma mame tiez cestvu dvojrocnu, jazdime vela, vokrovci su od nas 450 km, tam aj len tak na vikend, moji rodicia 800 km, to tak 2 rozy do roka. A take 200-300 km cesty (jeden smer) je dost casto.
Na fakt ze dlhe cesty beriem tiez aj nahradne veci (ved to sa berie aj ked ides len na 3-4 hodinky na shopping do mesta). Pred 3. tyzdnami som isla na SK a bola som rada, ze mam pre copanu tri tricka, co som ju prezliekala totalne spotenu aj napriek klimatizacie v aute.
PLienky, prebalovacie podlozky neriesim, je uz odplienkovana davno a bez nehod, takze toto trepat so sebou nemusism. Vlhcene vreckovky mam stale pri sebe, je to vseobecny "lienk" na vsetko. Dokonca aj pri 11nastrocnom.
Cumel nema. Ale keby ho mala, jasne, ze ho berieme. Ved to je bez diskusie, nie?
Vodu, nieco na zahryznutie (malickost, ziadne rezne a slepaciu polievku😂), samozrejme hracky. Preco by mali byt nebezpecne? Vsetky deti mali v tom veku nieco oblubene, plus nieco naviac. Copana ma teraz jej plysovu ovcu, Kitty a este babiku, tento zverinec precestoval od jej prvych narodenin s nami pol sveta. A co? ma ich rada a dokaze sa mojkat aj hodinu. Nejake knihy a viac sme teraz ani nemali.
Kazde dieta je ine. Niektore nepotrebuje nic, niekto vsetko a aj to je malo, niektore musis mat niekoho pri sebe, lebo sam vzadu sedet nebude atd. nasa ma rada aj radio, hundbu, dokonca spravy a tiez rozpravky na cd. Tak aj v aute pocuvame aj spievame aj komentujeme, rozpravame sa.
A sedacky uz vobec neries, mozno im nesadli. My mame po vajci reboarder a je akoby ho len pre nu robili. zato pri tretom sme mali tri. A co.
Inak copana ma dokonca tri reboarderi. V kazdom aute jeden😝
@sandral 2r.? spomeniem si 🙂
- vlhčené obrúsky
- vrecko/taška - pre prípadnú nevoľnosť
- čo-to na prezlečenie/ dooblečenie, ak by sa ochladilo
- voda
- niečo pod malinké pod zub, čo sa nemrví, nie je čokoládové a kus toho na sedačke auta všetci s úsmevom prežijú
- jednu hračku, ktorú si samo dieťa do auta vyberie ( samozrejme hračku schváli maminka )
pri cestovaní u nás platí asi jediné:
- telefon, kluče, peniaze/ karta
všetko ostatné pre seba, či dieťa - kúpiš, zoženieš hocikde po ceste.
my sme mavali hracky co vydavaju zvuky, knizky, skladacky, tablet s rozpravkami, nacistene pokrajane ovocie na papanie, vlhcene vreckovky, vodu, rezervne oblecenie, keksiky, deku, roletku, alebo plienku na okno to pisem o dlhsich trasach cca 1500km. Na kratsie vylety nic extra nenosime, jedine co mam stale v aute je deka a voda, ked bola dcerka mensia vzdy bolo aj jedno rezervne oblecenie, to aj ked sme sli len za roh nakupit
Hračky, knižky, možno časopisy. Deti zaujme všetko podľa mňa čo sa len dá. Kamoška napríklad cestuje s tabletom. Viem, že niektoré ste tu proti ale tiež to dieťa dostatočne zabaví a nevníma potom dĺžku cesty
@prvosienka7 Ja som tiez dost proti tabletom ci mobilom, ale od urciteho veku je to v takychto situaciach aj pre mna ok. Nerozumiem, preco sa niekto nad tym vobec pozastavuje, pohorsuje (jasne, zalezi od veku dietata) ale ved aj nasa generacia "nahanala zajaca", "chytala vajcia",tetris atd., ti neskor narodeni mali uz game boy.
Doba pokrocila, "zajaca" vystriedali hry na mobiloch ci tabletoch.
Ale ako vravim od urciteho veku, len v specialnych situaciach a tiez obmedzeny cas.
Tu sa ale jedna o dvojrocne dieta, takze skor nie. Mame sami dvojrocnu copanu a vydrzala aj 1200 km bez tohto vsetkeho. A v pohode.
@sandral Mame 3rocnu dcerku a syn bude mat coskoro dva a uplne im staci ubiehajuca krajinka a dobra hudba..my sme ich pomalicky ucili na auto a trasu vzdy predlzovali. Teraz mame problem musime parkovat mimo zorneho pola vsade chcu autom. Najlepsia volba je obdarit jeden druheho surodencom potom uz v aute nuda nebude :DJe to o tom ako si dieta naucis nemusis sa riadit podla inych rob to co ti kaze tvoha intuicia je to tvoje dieta aj ked viem, ze pre ich spokojnost sme schopne urobit cokolvek
@papajoy tu hroznu a nebezpecnu somarinu, ktorou fixujes hlavu dietata, by si vobec nepotrebovala, Keny si Mala pre Tak Male dieta Vhodnu Sedacku. ta sedacka je Prilis Velka, hlavova cast vysoko, popruhy Este viac protiahnut. Tvoje dieta potrebuje Cisto sedacku skupiny 1, polohovatelnu, najlepsie reboarder. Nasa najmladsia Bude mat o Par dni tri roky Ale Este v zivote jej nepadala hlava. A to cestujrme vela, dlhe Trasy a v aute spi Takmer stale.
nahradne veci a topanky nosim aj pre 9r a 6r. Ked bol ensie, tak plienky, oblecenie, mikina, topanky, jedlo aj pitie boli samozrejmostou. Naj-top boli a su lizatka - vtedy sa nehadaju a nebiju.
Plienky a veci na prebalenie mam v taske, z hraciek ma iba svojho macka co s nim spi a cumel, ktory vytiahnem, ked ide spat.ked mala viac hraciek, rozhadzovala ich... ked je nervozna, tak robime prestavku...