Prosím kto.mate túto sedačku, do.akeho veku/výšky dieťaťa sa dá sedačka pútať 5 bodovým zapínaním? A poloha na spanie je dostatočná? Alebo je zaklon malý? Ďakujem
@evkao pre dieťa 3 roky.
Mame starsi model, ale zavisi to od kil, do tusim 18kg je na 5bodovy pas. Potom uz klasika pas z auta. Ta plosina, ktora sa da vysunut spod sedadla na zaklon sedacky na spanie podla mna nie je nejak extra dostatocna, ale samozrejme dietatko nebude v ziadnej autosedacke spat ako vo vajicku. Takze na bezny kratky spanok pocas navratu domov z vyletu staci. Ja som s nou mega spokojna, pomer cena kvalita.aj tie bocne opierky su super, detom konecne nepadaju hlavicky
@ajuga dakujem za info. Viem, že do 18kg, len som chcela vedieť, aké dlhé dieťa sa tam dá pripútať. Vzhľadom na výšku
Ahoj, mame evolvu, syn ma 4 roky, 120cm/20kg a stale ho putame 5 bodovym pasom. Poloha na spanie za mna tiez nic moc, ale inak sme so sedackou velmi spokojni 🙂
Tyhle sedačky bývají na 5ti bod do 18kg a 105cm (záleží na proporcích dítěte), pak už pásy začínají pod rameny a to je špatně
@empeeska Tak to máte buď ten starý typ, který je už za hranicí životnosti a nebo nepoutáte podle návodu. U novější Evolvy je 5ti bod do 18kg a 105cm.
@jolana2804 nemusí byť za hranicou živnosti. Tá sedačka má zjavne také rozpätie. Každopádne, je nebezpečné tak veľké a ťažké dieťa putat iba na 5 bodov. Od tých 18 kg je nutné použiť pásy auta, 5 b.moze byť ako doplňujúci bezpečnosti prvok, nie hlavný. Včera som bola pozrieť u kamošky a tá má postihnutého syna. Takže toto vyuziva práve na nej, keďže sa jej vyvlieka z pásov auta.
@empeeska ďakujem, to som presne potrebovala vedieť
je potrebne ale uvedomit si, ze v pripade nehody je kazdy dalsi bezpecnostny prvok (dvojite putanie) skor na pritaz, ked je potrebne rychlo vybrat dieta z autosedacky (a castokrat zavazi aj sekunda navyse) - ak niekto hlada sedacku s 5 bodovym putanim nad 18kg, je ich na trhu viacero, je to urcite lepsie riesenie ako pouzivat sedacku v rozpore s manualom
@evkao tak daj konkrétne, ktoré to sú, keď ich je niekoľko
Joie Boled, Poled Y-fix Pro, Avionaut Sky, Axkid Move, Klippan Century, Klippan Opti, Britax Maxway,....
zavisi aj od toho, pre ake dieta hladas sedacku, tieto kategorie 9-36 su "velkorozpatove" na ukor kvality, bezpecnosti, a ani nevydrzia do 150cm, takze je po nich vacsinou potrebne aj tak kupit este jednu sedacku