Bočnice bránia výhľad

kosovic
26. jún 2020

Ahojte, riesila som pre mojho 9 rocneho syna sedacku. Trebalo dost kukat, aby sa dobre sedelo, a mal miesto na plecia. Do 12 rokov ju treba, takze sme nasli concord sedacku. Som v tom nekompromisna, napr. aj na bicykli nosim helmu aj do obchodu, treba byt dobry prikad. Nastal novy problem, syn sa kludne zmesti, operadlo je sice uz skoro na maxime vytiahnute ale pohoda inac, aj v zimnej vetrovke ho tam vtrepem. Do 12 rokov bude musiet v nej sediet. Problem je, ze tento novy model ma do predu vytiahnute bocnice a vyzadujem od syna, ze nech sedi vystrety v spravnej polohe. On ale nevidi z bocneho okna, a vpredu je sedadlo takze ma fakt minimalny vyhlad z okna. Neviem ci ma niekto tiez ten problem u velkych deti( 9- 12r), hlavne u sedackach pre chlapcov, ktore sa musia
prisposobit rastucim pleciam. kedze tie sedacky byvaju masivne..?

zuzap33
26. jún 2020

A načo takému veľkému autosedacku? Stačí podsedak. A keď bude mať 150cm,čo už možno má stačí pás. Nemusí sedieť v autosedacke do 12 rokov. Môj syn má 11 rokov, 160cm a neviem si ho v autosedacke predstaviť, použiva len pás.

mirage
26. jún 2020

Moj 10 rocny ma len pas. Ma vyse 150cm.

pribinak
26. jún 2020

Rozhodujuca je vyska a nie vek.

moonlight1210
26. jún 2020

@kosovic nase deti su vysoke, takze v tomto veku mali zo sedacky uz iba podsedak a zapinali sa normalne pasom.
Ak mu s podsedakom pas pojde v takej vyske a polohe, ako dospelemu, tak uz ho netrapte celou autosedackou.

letfenixa
26. jún 2020

V autosedačke sa nesmie sedieť v zimnej vetrovke.

stary_ujco
26. jún 2020

Nesilis to trochu? Bude musieť sedieť do 12, vtrepem ho tam, musí sedieť vystretý az tak ze nevidi cez bočnice von oknom...

sona96
26. jún 2020

@kosovic tiež nechápem...bude tam nekompromisne do 12r, ale to že sa v bude v sedačke nesmie sedieť neriesiš? Na podsedaku to bude tiež bezpečné a pre syna aspoň pohodlné.

andrea_82
26. jún 2020

náš syn má 12 rokov a niektorí jeho spolužiaci sú už vyšší ako ja a majú 43-ku nohu. Neviem si predstaviť, že by som ich natlačila do autosedačky.

veronikaszabova
26. jún 2020

Starsi ma 11 rokov, 143 cm a sedi ma podsedaku. No neviem si predstavit, zeby som ho mala posadit do sedacky 😳😳🤣🤣 sak by radsej ani do auta nesadol

A to je na podsedaku od 8mich rokov

pribinak
26. jún 2020

@veronikaszabova syn má 155 cm a 10 rokov, však to by bol trest pre to decko tlačiť ho do autosedacky

ibamy2
26. jún 2020

@kosovic riešila som niečo podobné, takže len by som rada upriamila tvoju pozornosť aj na hmotnosť dieťaťa, do ktorej je daná autosedačka vhodná. Keď som hľadala info ja, všetko, čo som našla, bolo s nosnosťou do 36kg. Takže ako výška, tak aj váha dieťaťa je v tomto dôležitá. Aby sa nestalo, že s najlepším úmyslom dieťa chrániť sa mu autosedačka stane naopak ohrozením.

kosovic
autor
26. jún 2020

@ibamy2 Hmotnost je aj pri podsedakoch do 36 kg. Som ctaa ze je to ok. Nafasujem ho tam, len pokial bude mozne. Ja nahodou vidavam deti co su uz väcsie v sedackach. Urcite aj u vas vidno väcsie deti v sedackach. Preto som pisala analogiu k helmam na bicykel. Aj tienosia predsa aj 11 rocny chlapci a aj dospeli. Aspon tu v okoli. Kolko malo tvoje dieta vysku? Zaujima mat to. Urcite sa aj tvojmu decku nechcelo do velkej sedacky😉

kosovic
autor
26. jún 2020

@pribinak Ano 150. Syn ma nadvahu, ale je nizkeho vzrastu. Ma 139 cm

veronikaszabova
27. jún 2020

@kosovic a neprotestuje? Lebo ja si ozaj neviem predstavit 9 rocne dieta v sedacke.

mirage
27. jún 2020

@veronikaszabova ani ja..

kosovic
autor
27. jún 2020

@veronikaszabova ano, protestoval trochu. Ale nie az tak. To skôr protestoval pri helme na bicykel. Priby pre 10 rcnych chlapcv su tazse a muhutnejsie k hntnsti tela ako u doselych. Nie je to zrovna pohoda ju mat stale nafasovanu na hlave. Tam to bolfakt ozajstny boj.😔

evica01
27. jún 2020

@kosovic vsak vy mate iba toto jedno dieta 🤔

ibamy2
28. jún 2020

@kosovic práve naopak, moja dcéra sa v autosedačke vozila rada. Bolo jej ľúto, že sa jej bude musieť vzdať. Aj preto som hľadala, či nenájdem nejakú s vyššou nosnosťou. Dcérka má 144 cm. A áno, podsedáky sú tiež len do 36kg. Neporovnávala by som nosenie helmy s dieťaťom nevhodne natlačeným v autosedačke. Sama píšeš, že tvoj syn má nadváhu, tak zrejme to nie je ani pre neho pohodlné sedieť v takom stiesnenom priestore. Ja by som brala ohľad ako na jeho bezpečnosť, tak aj na jeho potreby.

zuzap33
28. jún 2020

@kosovic netrap ho sedackou. Daj mu podsedak a normalne pas

kosovic
autor
30. jún 2020

@ibamy2 Dobre, ano suhlasim. Syn si uz zvykol, porozmyslam ci mu dam len sedak. Ale zas ked vidim do aut aleboajukokegyni, tak povedme takych 8 rocnych ale vidiet pomerne casto este v sedackach s bocnicami. U vas v ziline nesedi uz ziaden chlapec/dievca ked ma 8 rokov v sedackach? Aj v BA ked som bola, tak vedla stali dve velke auta na cervenu a uz dost velke dievcata, a veru mali riadne sedacky...

sense
30. jún 2020

Moja prakt.140cm sedi tiez v sedacke a bude v nej kym sa do nej zmesti, ale urcite nie do 12 rokov a nie ze bude musiet a ze ju tam v trepem....
A ked si nekompromisna kvoli bezpecnodti tak dieta nema co sediet v sedacke v zimnej bunde...

kosovic
autor
30. jún 2020

@sense ok dik za tip. Ps:sj ty pises ze bude musiet. Ked uz nebude chciet lebo sa v tom hanbi, alebo ked bude mat 15 rokov a nebude chciet mat helmu na bicykli, tak neviem ako budes reagovat😉

sense
1. júl 2020

@kosovic helmu mat bude neprotestuje... no moja ma 7rokov pri tej vyske,...cize ak bude mat 15r rozhodne sa do sedacky nezmesti .... od mala je vedena k tomu ze bexpecnost he prvorada helmu nosi na kolobezke,bicykli,korculiach,lyziach ,a motor na aute sa nestartuje ked nie je zapnuta ...a rodicia maju ist prikladom cize ano aj mamu vidi vzdy s helmou, aj v aute prve co mama urobi sadne do auta ,zapne pas, v zime vyzleciem bundu sadnem zapnem pas nadtartujem auto.... toto su veci kt si dieta vezme zo sebou ako ostatne bezne veci napr umyvanie zubov...
...a pisala som ze kym sa zmesti tak v nej bude a nie ze bude musiet do 12rokov,pretoze vyytedy jej bude uz urcite mala co sa vysky tyka, ale trepat ju tam nebudem.na silu,ked bude mat na tesno bude, mat len pas.... nerozhodije vek dietata ale vyska a vaha

eliska13
1. júl 2020

@kosovic helmu na bicykel bez debaty, ale v tom veku už bol v podsedaku😊teraz behom roka dvoch strašne narastie, zmohutnie bude to trápenie v sedacke

kosovic
autor
19. júl 2020

@sense Tak to je teda uz poriadne velke dievcatko.140 cm na 7 rokov. Super tak to si fakt zodpovedna. Ok kvitujem pred tebou. Len poznamka, na kolobezke helmu nenosim. Sice tu kde ja byvam nosi 80% dospelych helmy aj na kratku jazduna kupko atd. Ale na kolobezke, korculiach to dospelaci nenosia. Ako to bolo vlastne z ruskom cez pandemiu? Ked ste isli v aute, a dcera bola v sedacke, musela si dat rúško, resp. vyzadovala si nosenie rúška aj v aute?

veronikaszabova
19. júl 2020

@kosovic rusko v aute? Naco?

mondolina
19. júl 2020

@kosovic
S vlastnou rodinou v aute nemusí mať rúško😷

sense
19. júl 2020

@kosovic u nas nebola povinnost nosit ruska... teraz je v doprave verejnej povinnost nosit ale deti do 12r nemusia
..aj keby bolo nevidim vyzbam nosir v aute rusko ved ani doma ho nenosim

komir63
19. júl 2020

@stary_ujco Celkom ma baví predstava, ako mama núti svojho 12 ročného syna, ktorý hráva basket a má 185 cm, aby sedel v sedačke, lebo predpis je predpis.

kosovic
autor
19. júl 2020

@sense ahh tak to si asi vo svajciarsku. Cast rodiny tam zije. Je to prehnane a uz ani na sk to vonku nosi len malo ludi. Nenosim to vonku, jedie ze so v tlacenici. V mhd je to ok rusko nosit.