Bezpečnostné pásy vzadu v aute

11. sep 2022

Pripútávate sa v aute keď sedíte v zadu?
Ja to beriem ako bežnú vec, sadnem do auta, či už v zadu alebo v predu a dam si pas. Ale dnes ma jedna pani viezla v aute a asi 5x mi opakovala že načo si dávam ten pas, že nemusím. To iste minule aj švagriná, sedeli sme spolu vzadu v aute, ja v strede, vedľa mna dieťa a vkuse do mna hustila že si nemám dávať pas. Ako halo… ona si ho dala za seba, tak ho mala zapnutý aby jej nepipal. Ako ja neviem, nechcem vyletieť cez čelne sklo keby sa nedajbože stala nejaká nehoda. Vkuse vravím že na pokutu nemám a vkuse len mávnu rukou že načo pas ešte aj očami gúľajú… ze to netreba.
Dávate si vy bezpečnostný pas keď sedíte v zadu alebo nie? Ja už občas neviem ako mám argumentovať voči týmto osobám 😂

viestta
11. sep 2022

Áno, dávam vždy a názor iných ma nezaujíma.

janinka007
11. sep 2022

Automaticky, bez pasu sa cítim nesvoja.

zojanka
11. sep 2022

V meste si nedávam. Mimo mesta áno.

babovka2321
11. sep 2022

Jasne, ze si davam, a ak by mi do auta sadol niekto, kto sa odmieta priputat, tak ho z auta okamzite vysadim.

elizabet173
11. sep 2022

nie si povinná argumentovať, zapni sa, ak sa chceš zapnúť a nereaguj, nech si hovorí každý čo chce, kým nepreletí pri náraze zo zadu až po čelné sklo, bude mudrovať

prasiatko30
11. sep 2022

Nielen, ze si ja vzdy davam pas ale aj vsetci v aute musia mat pas ked ja soferujem. Uz dlho som sa nestretla s niekym kto by vyslovene ma presviecal, ze pas na ktoromkolvek mieste v aute sa nemusi zapasovat. Za prve je za to pokuta - nejakych 200€ ktoru plati ten co nie zapasany, a za druhe ked zabrzdi prudko auto tak ten nezapasany sa meni na delovu gulu, ktora moze ranit ostatnych - inaksie ja vzdy upozornujem, ze som strasne zly sofer a na jeho/jej mieste by som neriskovala

vulka
11. sep 2022

Ako argumentovať? No, že nechceš platiť pokutu 🙂
My sa pútame vždy, ale raz som stretla pána,ktorý sa vraj nikdy nepripútav ani ako šofér. Vytreštila som oči a on mi to vysvetlil. Vraj bol raz svedkom nehody, kde po havárii začalo auto horieť. On chcel vodičku zachrániť, ale pás bol zaseknutý. Zomrela. Odvtedy sa vraj nikdy nezapína.
A zas naopak. Rodinka sa nepripútala a po nehode ostali manželka a novorodenec mŕtvi.
Ale predpis hovorí - pripútať. Tak si vyber.

margaretka_
11. sep 2022

samozrejme, že sa vsetci vždy aute priputaju pasom. (svagor raz cestoval z prace, na zadnom sedadle, vysmyklo ich z cesty, sedel v strede a hodilo ho medzi predne sedadla, obe klucne kosti zlomene...)
ja sa najnovsie putam aj v autobuse 😂 popravde mi je to trápne, ale rada sedavam vzadu v prvom rade, za miestom, kde je priestor pre kočíky a ako je už ráno tma, behaju nám tu srnky, ved prudšie zabrzdí a letím 🙈
v mhd som zvykla deti davať sadať do protismeru 😀

sona96
11. sep 2022

Pozri si crash testy. Človek nepriputany vzadu, letí obrovskou rýchlosťou do sedačky pred ním a jeho váha sa rýchlosťou znasobuje. To že ten nepriputany sa zabije je jedna vec, ale vážne ohrozuje aj človeka pred ním.

bucko555
11. sep 2022

Odkedy nám malú a sedávala som zo začiatku s ňou vzadu tak som sa naučila pútať aj tam a veru už raz mi to zachránilo minimálne rozbitú tvár

ninusa221
11. sep 2022

Nie vzadu si nedavam

jankalukasova
11. sep 2022

Jeden nepripútaný človek v aute, dokáže pri nehode zabiť zvyšok posádky, ktorá pripútaná je. Dá sa k tomu dohľadať záznam z nie príliš peknej simulácie takejto nehody. Takže v našom aute sú pripútaní všetci. Komu sa to nepáči, môže ísť pešo. Na veľké šťastie mám v okolí ľudí, s ktorými toto vôbec riešiť nemusím, lebo sú zodpovední.

maciatkolulu
11. sep 2022

Úprimne nerozumiem na čo sa pýtaš. Véd si daj a nerieš druhých. Ja si dávam. A je mi úplne jedno, čo robia druhí, alebo co si myslia. Moje dospelé dcéry ešte nemali povinnosť mať sedačky, sedeli v nich kým sa vpratali, do veľkých cybexov, vtedy doveznych z nemecká. Hanbili sa, frflali, mňa to nezaujímalo. Nepotrebovala som sa pýtať, či druhí dávajú 12 ročne decko do veľkej sedacky. Ja som dala a hotovo.

3petka
11. sep 2022

Vždy sa pútam nech sedím kdekolkvek. Nikdy nevieš čo sa stane na ceste.

heni79
11. sep 2022

Mne sa už pár krát stalo, že ma taxikár presviedčal, že pás nepotrebujem. Vždy som si ho dala. Aj deťom. V našich autách tiež pásy používame. Vpredu i vzadu.

petamich
11. sep 2022

ano davam

mandzula
11. sep 2022

Davam, vzdy, ja uz bez toho ani neviem cestovat. Na poznamky inych nereaguj, je to ich hlupost. Ked som kedysi robila na okresnom urade, isli sme s prednostkou na skolenie. Vysmiala sa nam, ze naco sa zapiname, ze ked nas zastavia policajti, vytiahne preukaz a vybavi. No neviem, ci by mi vybavila aj novy zivot, takze som ju srala a pekne som sa priputala.

katka1389
11. sep 2022

Vždy si dám pas ...aj deťom len aj keď na kúsok už sa mi stalo že sme išli kusok a vybehol nam debil že som musela zabrzdit že keby sme neboli zapasani tak vzadu by preleteli....
Hned daj odpoved pre svoju bezbečnosť...

maciatkolulu
11. sep 2022

@vulka aj airbag vie zabiť, tak ho nemajú dávať do aut? Kde je vyššia pravdepodobnosť úmrtia? Nepriputani, či pripútaní. Myslím ze každy pozná odpoveď. Stačilo by si dávať do auta nôž, nožnice a hasiaci prístroj. Ja mam napríklad pod sedadlom. Asi pan necestuje nikde mimo sk a veľa. Inak b ypracoval iba na pokuty.

sasa1310
11. sep 2022
https://www.youtube.com/watch?v=9D-36OIYWs8

pútam sa vždy aj automaticky moje pubertálne deti vzadu. Nepotrebujeme nikto vyletieť čelným sklom

nikha2809
11. sep 2022

Môj otec sedel vzdau v strede nepriputany pri autonehode.Jediny neprežil

zuzuliatko18
11. sep 2022

Mala.som autonehodu ako sofer, v nizkej rychlosti a aj tak som bola dost doudierana a mala prasklinu v kosti v nose. Keby som nemala.pas, tak by to bolo horsie. A to som sa len rozbiehala, ked ma totalne vyplo a prebrala som sa v stlpe pri ceste (bohuvdaka, ze tam neboli ludia). Bez pasu v aute nesedi nikto, ak soferujem. Ale ani nepoznam ludi, co by sa nepriputavali (okrem par vodicov.z povolania, ale to je asi ina diagnoza)

prasiatko30
11. sep 2022

@elizabet173 mne uz par tyzdnov vyskakuje na IG reklama na taku vecicku co sa prilepuje do auta na karoseriu auta z vnutra a sluzi to tak na rezanie pasov ako aj na rozbitie okna. Taky sulok je to a tym ze si to mozes nalepit aby to bolo po ruke tak je to velmi prakticke. Len neviem nikde najst fotku teraz

prasiatko30
11. sep 2022

Nieco taketo aj s drziakomaby sa dal upevnit na lahko distupne miesto https://www.amazon.es/gp/aw/d/B08GCVR2N1/ref=ss...

alex49
11. sep 2022

nepásala som sa vzadu, ale odkedy sme mali menšiu nehodu tak sa pášem aj vzadu. Pri nehode som sedela vpredu a bola som pripútaná, nič sa nám nestalo, iba rozbité okuliare a bolela ma ruka. Neviem si predstaviť čo by sa mi stalo vzadu bez pásu, asi by som skončila na prednom skle. Bol to silný náraz, aj ked rýchlosť áut nebola vysoká.

yoxinka
11. sep 2022

Kamoška ako 13 ročná sedela nepripútaná na zadnom sedadle auta, ktoré nabúralo, preletela cez čelné sklo, utrpela devastačné zranenia tváre, panvy a prišla o obe oči. Keď som videla, ako si každé ráno dáva sklenené oči, nikdy ma ani nenapadlo nepripútať sa v aute, nech som sedela kdekoľvek.

svokrinjazykmonika
11. sep 2022

Máš v okolí nejakých divných ľudí. Jasné že sa všade pripútam, či v predu, či v zadu. A v našom aute pokiaľ nie sú pripútaný všetci tak sa manžel (šofér) ani nepohne.

mariejenka
11. sep 2022

Des niektoré pripady,co opisujete zeny😱zial rovnako som poznam cez prácu ľudí, čo síce prežili autonehody,ale majú doživotne následky, alebo su v kóme. Len a len preto,lebo neboli pripútaní v aute 😞 jeden sedel v zadu,a vysetovanim sa dokázalo,ze tym ze preletel cez spolujazdca v predu,mu poskodil krčné stavce nasledkom toho tie prerusili miechu...jeden s úrazom mozgu,do konca života zmenená osobnosť,epi záchvaty, druhý kvadruplegik. A pritom stačí urobiť jednoduché cvak.

anjelicek26
11. sep 2022

Mne nastastie pipa auto na vsetkych siedmich sedadlach, takze ked sa nejake dieta vzadu odopne pred zaparkovanim, dostane vyhubovane riadne, lebo to hned vidim 😂 Ja sa nehybem, nez nie je kazdy priputany a je mi jedno, kolko metrov akoze "len" ideme... uz sme burali a nie raz, bohuzial a nie z nasej viny... aj obycajne prudke brzdenie vie sposobit dolamane kosti, ked ta vrazi o sedadlo pred tebou ci hlavou o dvere, netreba si to nijako prikraslovat... jo a ten nehodovy nozik mam na klucoch od auta...