Bezpečná autosedačka pre polročnú dcérku

23javane
20. nov 2017

Ahojte mamicky prosim vas o radu aku kupit autosedacku moja mala ma pol roka a uz jej je vajicko male tak planujeme kupit sedacku v smere jazdy a vobec nemam paru ktora - znacka je dobra a preco. Dakujem vam pekne za info Lucia 🙂

monika4991
20. nov 2017

Ahoj tak po prve urcite by som nadala svoje dieta v pol roku sediet v smere jazdy ( dobra predavacka by ti ani nemala predat tu sedacku ked to chces pre tak male dieta, kvoli tomu ze dietatko este nema tu krcnu chrbticu vyvinutu tak dobre. Keby bola nehoda alebo nieco tak to by velmi zle dopadlo, preto sa sedi co najdlhsie proti smeru a vlastne preto teraz je aj ten novy zakon... Dieta moze vo vajicku sediet pokym mu nevytrca z nej hlava, nohy vytrcat mozu a aj vytrcaju väcsim detom. A co sa tyka oblecenia kedze je zima tak treba dat len mikinku a deku potom ked sa nemesti v bunde . Aspon do toho roka vydrzte... Ohladom tej autosedacky my mame Cybex Pallas M-fix Manhattan Grey 2017 a som spokojna.

23javane
autor
20. nov 2017

@monika4991 Dakujem krasne za radu 🙂

lll2010
20. nov 2017

Polrocne dietatko urcite este pasuje do vajicka...ze mu je tesno..teraz v zime si viem predstavit, preto ako sa pise vyssie len mikinku alebo kupit nejaku deku do vajicka. Taketo dietatko nieje pripravene na sedacku v smere jazdy! Pokial by ste vy, ako rodiacia, boli jednoznacne toho nazoru, ze babu nieje vo vajci pohodlne...tak zvazujte sedacky typu ako Cybex sirona. Babo ma viac miesta aj napriek tomu je v protismere jazdy. Pokial sa rozhodnete pre sacky od znaciek Cybex, Römer alebo Maxi Cosi, tam nemate co pokazit.

mamutka
20. nov 2017

@23javane existuju aj sedacky od 0 do 18 kg. Nas mal tiez problem vo vajicku, tak sme kupili britax 0-18, sedel v nej najskor este normalne v protismere a nejak po roku sme ju otocili a sedel v smere jazdy. Vyborna vec.

sandral
20. nov 2017

Tiež si myslím, že autosedačky od 0 - 18 kg sú už vhodné pre 6 mesačné dieťa. Ja som vajíčko nepoužívala ani minútu a nechýbalo mi.
Tieto autosedačky môžu ísť po smere jazdy, ale aj do protismeru a to sa už rozhodneš, ako Ti to viac vyhovuje, príp. či Ti vôbec priestor dovolí pripevniť autosedačku do protismeru.
My sme doteraz používali autosedačku Caretero, ale pred týždňom sme menili auto, takže sme sa rozhodli aj pre kúpu novej autosedačky a zvolili sme Joie Every Stage autosedačku. Síce v nej malý sedel zatiaľ iba 400 km, sme spokojní. Je to už síce kategória od 0 - 36 kg, ale malý sa v nej nestratí. Pripevňuje sa v smere jazdy, čo mne osobne nevadí. Je veľmi dobre polohovateľná, má veľmi dobre tvarovanú opierku hlavy, mäkučká a má perfektný poťah.
Namiesto bundy používame fleecový vak.

dhlinkova
20. nov 2017

Priznám sa, ja som vajíčko používala iba 3 mesiace. Nebolo ani malé, ale ja som mala vkuse pocit, že dieťa z neho vyrástlo. Ja som sa s ním nevedela zmieriť od samého začiatku, ale keďže mám kočík zn. Recaro, vajíčko bolo súčasťou.
My sme kupovala autosedačku od 0 - 18 kg, spočiatku sme mali Inglesina Magellano, ktorú sme neskôr dali do auta starých rodičov a kúpili si Britax Romer King II.
Inglesina bola celkom pohodová, dostatočne priestranná, držala pevne, ale my vadili zadné strany bezpečnostných pásov. Boli síce vyrobené tak, aby sa nekĺzali, ale lepili sa na šaty malého a otravovalo to nás a aj jeho. Ešte jedna nevýhoda a to, že poťahy sa dajú prať iba ručne. Návleky na pás, vyriešili túto situáciu za nás. Túto autosedačku vieš využiť už aj od 6. mesiacov.
Britax Romer King II. sme kupovali v septembri a sme s ňou nadmieru spokojní. Do protismeru ju síce nemôžeš pripevniť, takže iba v smere jazdy, ale myslím, že je aj tak dostatočne bezpečná. Táto je však iba od 9 kg.
Ja som tiež za pripevnenie autosedačiek do protismeru, ale ako písala aj @sandral mnohokrát rozhoduje priestor. Náš ešte tiež nemá rok a odkedy máme Britax Romer King II, tak ho vozíme v smere jazdy.
V zime malého nezvyknem naobliekať, používame fusaky, ktoré sa dajú pripevniť bezpečnostnými pásmi do autosedačky a som spokojná.