Autosedačky s isofixom verzus bez isofixu

kacckaa
23. máj 2012

Ahojte maminy.
Naša malá má 8 mesiacov a ideme kupovať autosedačku. Ale nevieme sa rozhodnúť či s alebo bez isofixu 😖
Rozhodujeme sa medzi Maxi Cosi s isofixom a Romer bez. Poradíte?

A ešte otázka úplne od veci, aké množstvo tekutín by malo takéto bábo vypiť cez tieto "hicy"?
Ďakujem za všetky reakcie 🙂

rasto106
28. máj 2013

Je to sice uz 1 rok, ale len pre info pre ostatnych, ktori riesia podobnu otazku...
Urcite radsej vyberajte autosedacku s IsoFixom ak mate v aute Isofix. Rozhodne je takato sedacka bezpecnejsia. Treba si uvedomit, ze ak mate sedacku s Isofixom, sedacka je lepsie fixovana, je stabilnejsia aj v pripade nehody a dieta nie je tak zatazene celou vahou sedacky. Videl som par videi z narazovych testov autosedaciek upevnenych len 3-bodovym pasom a taka sedacka doslova poletuje aj s dietatom po sedacke. Ale radsej nikdy nic take nezazit!!!

terka8
18. okt 2013

Ahojte maminy, zvazujeme kupu novej autosedacky. Vyber padol pravdepodobne na Kiddy Phoenix Fix Pro 2, ktora skoncila v ramci testu bezpecnosti na prvom mieste. Nakolko pouzivame dve auta - jedno s isofixom a druhe bez neho, tak sa vas chcem spytat ako sa takato autosedacka da pouzit v aute bez isofixu.
Primarne ju chceme pouzivat v aute kde je ISOFIX, ale co v pripade, ze ju dame raz za cas do druheho auta? Ako sa to potom upevnuje? Klasicky pasom? Dakujem

opicaskorica
18. okt 2013

@terka8 su sedacky, ktore maju aj isof aj putanie pasmi... ked iba iso, tak ju do druheho auta nedas.

terka8
18. okt 2013

@opicaskorica A vies mi nejaku taku sedacku odporucit?

opicaskorica
18. okt 2013

@terka8 nuz my mame teraz kiss 2 do 18 kg do protismeru jazdy - najbezpecnejsie co moze byt, do druheho auta chceme uz po smere jazdy s isofixom 9-36 kg... my sme sa rozhodli pre romerku xtensafix, ale zvazovali sme aj cybex - ten ma taky podivuhodny pultik, urcite bezpecny, ale silno pochybujem, ze nasa dcera by za tym pultom obsedela... no a ten je s isofixom ale zapina sa aj (zaroven) pasom cez ten pultik.. len neviem, ci sa da upnut len tymi pasmi... asi skor nie... nuz a dalej som neskumala 🙂

opicaskorica
18. okt 2013

@opicaskorica a doleziy vec som vynechala... ze ten kiss 2 do protismeru sa da upevnit aj s isofixom, alebo pasmi... len neviem aku hmotnostnu kategoriu chces a ci chces doprotimerovu sedacku... ta totiz chce aj viac miesta v aute... toz tak 🙂

e_z
26. nov 2013

Výrobca sťahuje z trhu detkú autosedačku Britax Roemer Xtensafix. Majiteľom kúpených autosedačiek ponúka výmenu za inú alebo vrátenie peňazí. Viac tu: http://www.dtest.cz/clanek-3201/vyrobce-stahuje...
@opicaskorica

lucinocka
26. nov 2013

ja som to tiez riesila a nakoniec som sa rozhodla bez isofixu, lebo ked mi ju bude treba prehodit do ineho auta a to nebude mat , tak co potom..

opicaskorica
26. nov 2013

@e_z ma poraziiii! Teraz babo rad, aku sedacku kupit...

danielka_m22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz