Autosedačka vpredu

bobula46
3. feb 2019

Chcem sa opýtať hneď na dve veci. Pokiaľ mám vajíčko, vpredu airbag ktorý je vytiahnutý (manžel vytiahol) môžem malého voziť vpredu? Keď ma policajt chytí ako mu dokážem že airbag tam skutočne nie je?
Druhá vec, keď už máme väčšiu autosedačku 9-18kg ktorá je otočená v smere jazdy, môže byť v predu keď je airbag a celkovo, môže byť taká autosedačka vpredu?
Viem že je to nebezpečné a lepšie keď dieťa sedí vzadu no chcem vedieť či je to povolené. Máme dve autá, na jednom pôjdeme len raz pre veci ktoré do kufra nezmestíme a tak musím zložiť aj zadné sedačky, tam sa mi jedná o tú sedačku v smere jazdy. Plus na druhom aute mi manžel vytiahol airbag, keď chodím s malým sama tak vzadu pokiaľ ma nevidí strašne vrieska, tak či ho môžem mať vedľa seba. Chodíme trasu asi 5km aj to asi raz za dva týždne. Pokiaľ máte doma policajta môžete sa ho opýtať alebo ak máte nejakú skúsenosť tak ďakujem.

ellaafi
3. feb 2019

@bobula46 neviem ako ten airbag vybral, ale pokiaľ chceš dieťa voziť vo "vajíčku" vedľa vodiča, airbag stačí vypnúť a vajíčko dať do protismeru jazdy. Keď je vpredu vedľa vodiča dieťa v autosedačke (nie vo vajíčku) airbag musí byť zapnutý a dieťa v smere jazdy.....

mondolina
3. feb 2019

@bobula46
Airbag vpredu sa nevyberá, ale vypína on off, autosedačka vpredu airbag zapnutý.

katren
3. feb 2019

@bobula46 vajicko vpredu a airbag off, autosedacka vacsia vpredu, sedadlo na doraz vzadu a airbag on...my to tak mavame...

katren
3. feb 2019

@bobula46 policajt nebude riesit ci tam airbag je alebo nie....

simonatoky
3. feb 2019

autosedacka vpredu je povolena??

katren
3. feb 2019

@bobula46 ja som chodila vajicko vpredu a 2 sedacky vzadu....teraz ked idem s jednym, tak sedacka vpredu a debatujeme...ked idu vsetci, tak su vsetci traja vzadu v sedackach...

ellaafi
3. feb 2019
katren
3. feb 2019

@simonatoky samozrejme

katarinamarkova
3. feb 2019

@bobula46 policajt airbag nebude skúmať...ak je dieťa v protismere jedno či vajko či vacsia sedačka musí byt vypnutý. Ak v smere musí byt zapnuty.

katren
3. feb 2019

@katarinamarkova presne tak 😉

iveta143
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iveta143
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katren
3. feb 2019

@iveta143 tak dceru das dozadu aj s kyblom a vajicko s babom dopredu...to uz neva ze je to najsmrtelnejsie miesto?

iveta143
3. feb 2019

ty si das vajicko dozadu a este opacne, kde dieta vobec nevidis?

mondolina
3. feb 2019

@iveta143
To v zákone nie je, vpredu smie sedieť dieťa, ktoré ak nemá 12 rokov alebo 150 CM, tak musí sedieť v zabezpečovacom zariadení ( autosedačka).

ellaafi
3. feb 2019

@iveta143 si si istá komentom "že dieťa smie v smere jazdy sedieť len vtedy, ak je vzadu plne auto......"???

katarinamarkova
3. feb 2019

@iveta143 nie mylis sa. Dieťa môže sedieť v predu aj v smere jazdy ak ma na to spravnu sedacku hoc aj v prazdnom aute. A o tom či to ma byt najstaršie či najmladšie vyhláška vôbec nehovori 😊 to samozrejme nič nemeni na tom ze vzadu sú viac v bezpeci.

katren
3. feb 2019

@iveta143 ja som vozila predu....ty sa ohanas najsmrtelnejsim miestom, nie ja....a to druhe tvrdenie nie je pravda 🙂

iveta143
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katren
3. feb 2019

@iveta143 vsak ale platia zakony, nie to,co niekto pocuje, ci precita 😉

katarinamarkova
3. feb 2019

@iveta143 prepac ono ale fakt v prvom rade vodič musí dodržiavať dopravné predpisy a nie to čo niekde pocul.

katarinamarkova
3. feb 2019

@iveta143 😃 precitaj si ten článok aj ty ak si vodič. Píše sa tam stručne jasne že prednostne použitie zadneho sedadla platilo volakedy dávno a že ten zákon už neplati....rovno pod tou citaciou zákona o prednom sedadle to je. Ono myslím že ta tu nikto nechce doucovat zo zakonov ale tak keď som raz vodič zákony ktoré sa ma tykaju mam vedieť....prip aspoň články mam vedieť čítať s porozumenim keď už idem dávať rady k teme tykajúcej sa dopravných predpisov. Potom sa fakt nemozes urazit ak ta niekto opravi. Veď aj danú mamicku mozes takto ľahko uviesť do omylu.

lula313
4. feb 2019

@bobula46 pravdepodobne tam nemas možnosť vypnutia. V Audi si pri zadávaní auta do výroby za to pýtali 100eur, kto neplánoval hneď dieťa, nedaval si to, takze chapem, že vo veľa autách to nie je. Pýtala som sa muza na to vybratie airbagu a on nechape logiku, prečo tvoj muž radšej nevytiahol káble a nespravil si rovno vypínač, keď už musel demontovať kastlik kvôli jeho vytiahnutiu..

bobula46
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bobula46
autor
4. feb 2019

A ďakujem samozrejme za rady, malého tam bežne nevozím keďže vždy počujem len o tom aké je to nebezpečné no teraz sú také situácie že ho tam dať musím. Takže ďakujem ♥️

bobula46
autor
4. feb 2019

@lula31airbag sa nám vypnúť nedal čiže manžel to musel odstrániť. Netuším ako to manžel urobil či vytiahol len káble alebo vyťahoval airbag, no povedal že už sa nezapne😁