Autosedačka - vajíčko Concord Ion

elizita
3. dec 2014

Ahojte, zvazujem kupu kocika Monza Vario, do ktoreho pasuje len vajicko Concord Ion. Mali ste ho niektora? Mne sa zda, ze je strasne male a dieta z neho rychlo vyrastie a ta strieska, ze mu bude coskoro suchat po cele. Len toto ma odradza od toho kocika. Ake mate s tymto vajickom skusenosti?

franica
3. dec 2014

@elizita ahoj no dúfam, že sa nemýlim, ale my sme mali presne túto sedačku a je to jedna z väčších: v lete mala dcéra rok a keď ju potrebujem súrne prepraviť v druhom aute, kde nemáme sedačku, tak v pohode sa do nej zmestí ešte a to má 15 mes. a vyše 10 kíl- už jej z toho síce trčia nohy, ale hlava vôbec.
Akurát tá strieška bola dosť na nič - neviem, či je to na všetkých rovnako, ale iba sa tak napájala na umelohmotný "dzindzík" a stále to padalo, tak to sme odložili, ale až tak veľmi ani nechýbala.

elizita
autor
3. dec 2014

@franica Ahoj, je to toto vajicko? Videla som ho vzdy len v cierno-cervenej verzii http://www.predeti.sk/produkt/kocik-monza-vario... Mne prislo hrozne malinke, ked som ho porovnala s inymi v predajni alebo s original vajickom od teutonie.

franica
3. dec 2014

@elizita ja som si to dala vyhľadávať cez google obrázky a tam je viacerých farbách, napr toto je zelené http://www.testberichte.de/test/produkt_tests_c... , ale určite je to ono, aj my máme tú čierno-červeno-béžovú. A je do 13 kg, čo teda minimálne do toho roka by malo stačiť podľa mňa, aj tak už väčšinou idú tie deti sedieť do väčších sedačiek, ked sa naučia sedieť a dosiahnu potrebnú váhu, lebo lepšie vidia a sú spokojnejšie- teda aspoň u nás to tak bolo 🙂

adamar
3. dec 2014

@elizita my ho mame, nas maly bol silnejsie babo a v 7 mesiaci sme museli kupit sedacku, kedze este nesedel sam , tak sedacku 0/18kg.
Ale ide o to, ze nam vyslo toto obdobie na zimu a v overaly sa nezmestil, bez neho ano, toto zvazte urcite v akom rocnom obdobi bude mat dieta aky vek

elizita
autor
4. dec 2014

@adamar @franica ... no, nam sa ma narodit koncom aprila a ratam, ze aspon do 6 mesiacov by ho malo vajicko vydrzat.. cize aj cely oktober... ci to bude chlapec alebo dievca, este nevieme, dozvieme sa v aprili 🙂 budem ho urcite vyuzivat aj na kocik, aj ked nie na "dlhe" trasy... vcera som este googlila a objavila som aj sedacku jane strata, ktora by tam mala tiez sadnut.. len si musim este vygooglit, ci je vacsia.. @adamar ako sa vam osvedcila ta strieska?

adamar
4. dec 2014

@elizita my sme vajicko pouzivali len v aute aj to od 4 mesiaca, dovtedy sme ho vozili vo vanicke concord sleeper, taje certifikovana aj na prevoz. Takze strieska bola vacsinou dole, len ked slnko svietilo tak sme dali

adamar
4. dec 2014

@elizita strieska je na cvocky, lahko sa zaklada, da sa v podstate ohnut

adamar
4. dec 2014

@elizita nedalo mi to a kukam, ze nasa je concord intense nie ion, doteraz som bola v tom, ze ion, prepac 🙂

nenabaja
16. dec 2014

ahoj, neviem, či si už kúpila alebo stále zvažuješ. do 6 mesiacov ti toto vajičko vydrží určite, tam sa neobávaj. potom na zimné obdobie, keď bude naobliekané a bude väčšie bábo, budeš už asi potrebovať vymeniť za autosedačku, ale to by sa dialo v prípade každého vajíčka.
http://www.predeti.sk/produkt/autosedacka-ion--...

elizita
autor
17. dec 2014

@nenabaja este som nekupila, len som objavila, ze by tam mohla pasovat aj sedacka Jane Strata a tu som uz videla na zivo a pride mi kvalitnejsia a urcite je aj vacsia... a ma aj o nieco lepsie riesenu tu striesku... este mam cas, takze stale skumam...

elizita
autor
20. dec 2014

Takze som dnes konecne objavila obchod kde mali monza vario kocik aj vajicko jane strata a zial nepasuje