Autosedačka v smere verzus v protismere jazdy

ledenicka
3. jan 2016

Maličká bude mať 7 mesiacov a vajíčko nám už začína byť malé...ideme kupovať autosedačku od 9 do 36 kíl ale skoro žiadna sa nedá dať do protismeru jazdy...Ako ste to riešili? Ďakujem

dominika6
3. jan 2016

@ledenicka
V takom veku su uz deti v autosedacke v zadu v smere jazdy

katie555
3. jan 2016

@ledenicka su autosedacky co su od 6 meisaocvo cca a su v protismere jazdy , my mame BeSafe izi kid 3 ...teraz ma male nieco cez 3 roky a stale je teda v protismere
myslim ze aj britax ma jednu , aj maxicosi, cybex tiez ...treba popozerat ..
@dominika6 z hladiska bezpecnosti je lepsie mat dieta v protismere jazdy cim dlhsie ...takze to ze ked dieta vyrastie z vajicka musi byt smere jazdy je trosku nepresna info

bubelko
3. jan 2016

@ledenicka podla coho myslis, ze vam je vajicko male?

zabina27
3. jan 2016

@ledenicka my sme cca v 8 mesiacoch menili vajicko za vacsiu, tiez sme dali najskor tu 9-36 (dostali sme ju), ale maly casto v aute zaspal a strasne mu hlavicka padala. kupili sme este sedacku 0-25, ktora je polohovatelna a da sa dat aj do protismeru (my sme nedavali), na spanie sme mu ju vedeli sklopit, ze lezkal ako vo vajicku, hlavka drzala na mieste, inak v nej normalne sedel. len teda sme kupili cez net a je akasi tesna cez plecia, teraz v zime sme dali zase tu 9-36, aby sa zmestil aj naobliekany - cize uz by som minimalne sedacku chcela v obchode vyskusat, lebo toto mi nenapadlo riesit ☹ ale zase uz velmi nespava v aute, nechodime na dlhe cesty, takze asi uz nechame vacsiu, ale od jari do zimy polohovatelna posluzila vyborne, ja som sa nemohla na to divat, ako spinka so zvesenou hlavkou 🙂

zabina27
3. jan 2016

@bubelko @ledenicka inak ja som citala, ze by nemala presahovat jednak hlavicka cez vrch, ale zase ani nozky by nemali byt oprete o sedadlo (ked je v protismere) - cize ak by ste aj dali do protismeru, ale nemal by navolno nozky, tak by to zevraj nemalo byt

bubelko
3. jan 2016

@zabina27 vo vajicku nohy nehraju rolu, aj ked su oprete o sedadlo. sedacka sa meni vtedy, ked hlava presahuje opierku. pretoze to je nebezpecne, nohy nemaju na bezpecnost vplyv. 😉

zabina27
3. jan 2016

@bubelko tak ale uznaj zase, ze s pokrcenymi napchatymi nozkami to pohodlne asi nie je 😉

bubelko
3. jan 2016

@zabina27 nejde o pohodlie, ide o bezpecnost... ale inak - moj 8,5r syn cestuje standardne s nohami v tureckom sede, co by asi maloktory dospely praktizoval. deti maju uplne ine vnimanie pohodlia ako my dospeli 😉 takze moja skusenost - pokial netrci hlava, sedacku by som nemenila - ani vajicko za väcsiu, ani tu s 5 bodovym pasom, za vyssiu radu 😉

ledenicka
autor
3. jan 2016

No začína jej hlavička presahovať a o nohách ani nehovorím hlavne keď sa s nimi dokáže vykopnúť ešte o kúsok vyššie...protismer sa odporúča preto, lebo pri nejakom náraze alebo prudkom brzdení tlačí dieťa do sedačky a nie zo sedačky...no musím vypátrať nejakú čo bude spĺňať všetky kritériá 😉

heregova
3. jan 2016

My budeme kupovat autosedacku 9-18 kg, su pre take male deti najbezpecnejsie, tie do 36 kg su velmi velke

wheelsonthebus
3. jan 2016

@ledenicka a uz sa dokaze sama pekne posadit? Aj to je celkom podstatne.

ukulela
3. jan 2016

@ledenicka prave preto, ze chcem maleho co najdlhse vozit proti smeru jazdy(kvoli bezpecnosti) sme kupili sedacku od 0 do 25 kg - ktora sa tak vozit da. tie do 36 nie su robene tak, ze posledny stupen je uz len podsedak? ten predsa kupis za 5 € v tescu ... okrem toho sedacku do 25 kg bude mat maly hadam az do skoly, ak aj nie dlhsie. teraz ma rok. tak mi to ozaj nepride ako nutnot kupovat do 36 kg.
ak chces vozit proti smeru jazdy, zvaz teda inu kategoriu sedacky. ked nie do 18, tak do 25. sedacku do 36 v protismere nezozenies.
a tiez suhlasim s @heregova - pre tak male babo je velka sedacka nebezpecnejsia - prilis vela miesta naokolo.
inac, mala je velmi dlha, ze sa uz nezmesti do vajca? okrem toho su aj vacsie vajicka do 13 kg.

ledenicka
autor
4. jan 2016

Pozerala som aj tie do tych 25 kil ale tiez tam nieje velky vyber...no nasa mala je dost dlha preto uz zvazujeme autosedacku...samozrejme by mi bolo najlepsie ju nosiť este bo vajicku...dobra poloha a ziadna investicia 😉

wheelsonthebus
4. jan 2016

Ak si este sama nesadne (u mojej to bolo napr. v 9tom mesiaci a este mesiac bola aj tak vo vajicku) tak urcite by som neuvazovala nad inym ako nad vajickom. Treba pohladat take, kde hlava nebude trcat von, nohy sa naozaj nemaju co riesit.

ena1903
4. jan 2016

Ked maly vyrastol z vajicka, kupili sme kategoriu 0-18kg, da sa dat aj v protismere, pre male deti je polohovatelna, krasne v nej spal. Je to Britax First Class Plus, ale este ta starsia, kupovana pred 2 rokmi. Vyrastol z nej teraz, v 2,5 rokoch (ma cca 100cm a 15kg), boli sme s nou velmi spokojni. Teraz som pozerala aj tu na bazari, take ako mame my sa daju kupit za rozumnu cenu, lebo teraz nove, rocnik 2016, su hooodne drahe. Ja by som vrele odporucala taku nejaku, 7-mesacny je este malinky na taku 9-36kg.

kajark
1. feb 2017

@ledenicka ahoj, my predavame protismernu britax max way je do 25 kg v super stave, link na bazar, ak by si mala zaujemhttps://www.modrykonik.sk/market/autosedacky/rk...
pekny den Katarína

tinushka13
1. feb 2017

Pri synovi som od narodenia používala MAXI COSI OPAL. ak nie je moznost upvennia isofix tak tato sedacka je dobra volba aj co sa testov tyka. je rastuca. neskor sa da pouzit v smere jazdy. ale potom sa mi naskytla moznost kupy CONCORD REVERSO a som max spokojna. Dokonca v nej vozim aj svoju 4 rocnu 😀 ono to sice vyzera naprd ked take velke dieta ma pokrcene nozky (sedi v protismere). Mylsim ze nie je vhodna pre tak velke dreti na dlhe trasy. ale co sa tyka na klasicke vozenie tak uplne pohoda. Maly ma 19 mes a super. Dcera mala od 9/10 mes pultikovu sedacku CYBEX.

kikuleenka
1. feb 2017

mali sme Cybex Sirona Plus, ta sa da dat do oboch smerov. Ak je v prostismere, je to ako vajicko s pasmi bezpecnostnymi, po otoceni do smeru jazdy sa pouziva vankus. Dost sme sa vankusa bali, ze sa to dcerke nebude paci, no nakoniec s tym nebol vobec ziaden problem. Sedacka sa da navyse vytocit do dveri, ked dieta nakladas alebo nasada, co vyznamne ulahcilo manipulaciu. Tuto sedacku odporucam aj napriek tomu, ze jej cena bola vyssia. Nakoniec sme ju dokazali za este rozumnu cenu predat.

j.a.n.e.7
1. feb 2017

Ahoj, mám tu niekde o tom príspevky v iných diskusiách, ja som riešila presne to isté v takom veku malej a natrafila som na úžasnú autosedačku Joie Every Stage, dnes máme skoro 16m a stále sa vozíme v protismere, ale nie je problém dať aj do smeru jazdy, lebo sa ľahko inštaluje - len sa pripúta pásmi. Za mňa je to Nr. 1. 🙂))

pampera13
29. mar 2017

@j.a.n.e.7 ahoj chcela som sa spytať či ešte máte tu autosedacku joei every stage a či ste s nou stale spokojni..

j.a.n.e.7
2. apr 2017

@pampera13 Ano máme, malá bude mať 18m, predpokladám, že v protismere ju vydržíme voziť ešte aspoň 1 rok 🙂, zatiaľ tam má miesta dosť. Keďže som pred jej kúpou vyskúšala viaceré "značkové", ktoré ponúkali možnosť voziť aj staršie dieťatko v protismere, môžem za mňa povedať, že na túto sa nechytá ani jedna 🙂

pampera13
2. apr 2017

@j.a.n.e.7 tak to je super....lebo náš drobec je kus väčší na svoj vek. bude mať 8 mesiacov a má 11 kg...a nevie ešte sedieť riadne sám tak aby mal pohodlie aj na dlhšie cesty. tak super..mala som taký miš maš v hlave, že akú kúpiť a pod.tak ďakujem

katrin21
2. apr 2017

my mame Cybex Sirona Plus... je drahsia, ale superbezpecna podla testov ADAC... to rozhodlo.... niekto ma drahy kocik, niekto radsej autosedacku 🙂
NO a da sa dat aj v smere , aj v pritismere, v vlozkou aj od narodenia az do cca. 3-4r... sme velmi spokojni, vo vajci sa mala jedovala, ked sme ju prelozili na Vianoce do nej, tak konecne je v aute klud.. je aj pologovatelna do 2 poloh - sed a pololah.
Mala vidi z okna, takze sa jej tam aj paci.

j.a.n.e.7
3. apr 2017

@pampera13 Ano 8m to je ešte príliš malý vek na sedenie v smere jazdy 🙂