Autosedačka s pultom - skúsenosti

lylyjana
7. feb 2022

Ake mate skusenosti so sedackou do auta s pultom? Sedia vam v tom pohode deti?
Kupili sme CYBEX Pallas G Gold 76-150cm Soho Grey i-Size, pre maleho (1.5r, 85cm, 1,5kg) do auta pre deda na prilezitostne cesty autom po meste, (20-30min), no zda sa mi tam hrozne pritlaceny a ze ten pult mu bude riadne zavadzat.

anjelicek26
7. feb 2022

@lylyjana Mojej pult nevadil... dolezite je nedavat dieta tam - naobliekane..ziadna bunda, idealne len proste tricko ci tenka mikina, potom ten pult absolutne nevadi...ale to plati pre uplne vsetky autosedacky, ze tam dieta nema ist oblecene... Pult sa da prisunut na dve urovne, trochu sa s tym pohraj... ona na tom rada spavala 😂

vikusjk
7. feb 2022

@lylyjana pouzivali sme Cybexku s pultikom (Sironu) cez tri roky, aj na dlhe cesty (5-6 hodin) a uplne v pohode, pultik sa da nastavit podla velkosti dietata tymi pasmi, ktorymi sa pripina, aspon nasa sa dala.

gabu_lienka
7. feb 2022

@lylyjana pozri si crash testy a neposadis ho tam. A pre tak male dieta absolutne najnevhodnejsia autosedacka

diewcatqoo
7. feb 2022

Kamoska ma presne tuto sedacku a parkrat som ju pre syna vyuzila, ked sme sa viezli v ich aute. Syn tam reval ako tur. Nastavili sme vsetko ako ma byt, ale ten pultik mu proste zavadzal. Kamoska si zas chvali, ze jej dieta je absolutne spokojne. Takze zalezi od dietata. Co sa tyka bezpecnosti, to je uz ina otazka.

lylyjana
autor
7. feb 2022

@gabu_lienka pozrelo sme si, ADAC aj ÖAMTC a tato mala najlepsie hodnotenia (1.9). V nasom aute mame pokracovacie vajce v protismere ale tuto sme zvolili ako verziu do auta starych rodicov iba prilezitostne na kratke presuny, aby nemuseli aj oni kupovat kazdych par rokov novu sedacku.

dassena
7. feb 2022

niektorim detom sa ten pultik paci, ono ako zle riesenie to isto nie je a na mnohych sa da ten pult odmontovat

panda21
7. feb 2022

@lylyjana

https://www.youtube.com/watch?v=f7zFgzHHNg0

stačí si pozrieť crash testy a nedáš tam žiadne dieťa, nie to ešte také malé, ktoré patrí do protismeru. Po tomto videu ak niekto dá dieťa do pultikovej sedačky tak ja neviem čo viac treba 🙏 stačí kúpiť joie stages, do 18kg môže byť v protismere potom do 25kg v smere jazdy sa púta pásom auta. Nemusia zakaždým kupovať novú sedačku. Vieš si predstaviť čo spraví ten pultik pri náraze s vnútornými organmi? Nehovoriac že malé detí a ich krčná chrbtica není stavaná na smer jazdy.

panda21
7. feb 2022

@lylyjana http://www.petsvestek.cz/2016/02/nebezpeci-auto...
Snáď to pomôže pri správnom rozhodnutí 🙏