Prosím poraďte mi autosedačku s čo najdlhšími pásmi, dcérka bude mať 8 rokov a chceme jej kúpiť novú sedačku s 5-bodovým zapínaním, do starej sa už nezmestí, teda nedajú sa jej zapnúť pásy, keď má napr. zimnú bundu. A na podsedák ju ešte nechceme dávať....Ďakujem.
@adulla2 neviem, ale pokial viem, od urciteho veku a vysky sa deti zapinaju napriek sedacke (nie podsedaku) 3-bodovymi pasmi... 😕 ja mam 7 rocneho syna, od cca. 3,5 roka je uchyteny 3-bodovym pasom, pretoze vyskovo mu trcala zo sedacky s 5 bodovym uchytom hlava 😕
neviem, aku ste mali doteraz sedacku a aku ma tvoja dcerka vysku, ale myslim, ze v jej veku uz 5 bodove zapinanie nezozenies... ale mozem sa mylit 😉
treba kupit autosedacku od 15 do 36 kg, to bola doteraz v 9-18??? sedacky 15-36 kg sa uz zapinaju bezp. pasom automobilu, neboj je to bezpecne. Ak chces poradit vo vybere, napis mi IP, nieco vyberieme 🙂
treba si dat vyrobit autosedacku na mieru 🙂 , taka neexistuje.8r. dieta - podsedak, prip. sedacka a 3 bodovy pas cez nu.
a podsedak neries, to vobec nechrani zboku ani hlavu :(
Sedacka a troj bodovy pas. Takto, obrazok z google
@adulla2 ale existuju napr. britax robi viac typov toto je jeden z nich
http://www.britaxusa.com/car-seats/frontier-90
kupis ich v polsku napr.
Ďakujem za príspevky dievčatá 🙂. No u nás je to tak, že máme tri deti, auto máme staršie a najstaršia sedí v strede - vyhovuje mi to, lebo ak najmenšia plače, vie ju zabaviť.Práve tam nevedie pás z auta zhora ale len cez brucho sa zapnúť, čiže autosedačka sa dá zapnúť pásom z auta ale potom dieťa musí byť zapnuté len tými pásmi zo sedačky. Autosedačku máme normálne do 36 kg, dcéra sa tam zapne v pohode ale len bez bundy. Takže manžel asi bude musieť poriešiť ten pás na aute, no neviem či sa mu to podarí, alebo budem musieť "poprehadzovať" deti 😀 . U nás podsedáky nehrozia, myslím, že nie sú bezpečné - ale to je môj názor. Ďakujem vám pekne za každú radu 🙂
@adulla2 ja by som tiez este 8 rocne dieta nedavala na podsedak, to uz radsej uplne bez sedacky, tie podsedaky su hrozne, moj starsi ma skoro 9 rokov a tiez sedi este v sedacke s isofixom, ale 5bodovym pasom ho neputam asi od 5 rokov... uz by ho to asi tlacilo a teda neviem, ci to este ma aj nejaku bezpecnostnu funciu, kedze je to ohranicene kilami...
Ahojte. Aj my hľadáme novu autosedacku. Pre nasu cca 25kg skoro 5rocnu slečnu. Teraz mame Concord 15-36kg (myslim) a pásy su nam krátke. Všeobecne je nam mala. Páči sa mi -veľkosťou- novinka medzi autosedackami concord transfromer xl. Jedina chyba je v tom,ze je drahá. 300€. Rozmýšľala som nad podsedakom, najčastejšie absolvujeme trasu z jedneho konca mesta na druhy,do skolky. Raz za mesiac cestujeme aj dlhsiu trasu,100km. K podsedaku z hladiska bezpecnosti ale nie som naklonena. Vie niekto o velkej sedacke ktora nestoji 300€?
@romcha ahoj, ja mam sice len autosedacku v kategorii 9 - 18 kg, ale kupila som ju za velmi dobru cenu v predajni Predeti.sk. Skus sa pozriet tam, maju naozaj vyber a aj vedia dobre poradit. Ja som mala vybratu Maxi Cosi, ale poradili mi iny model, dokonca lacnejsi. A tusim tam teraz maju do Vianoc zlavy na kociky aj autosedacky. 😀
@marietta33 uz sme boli pozriet v "predeti" ,odprezentovali nam tam sedacku concord x bag,aj za nami prijatelnu sumu,uz len treba zobrat Zoju na skusku. S prezentaciou sme boli spokojni, akurat skoda ze nemali aj cybex znacku,lebo rozmyslame nad concord a cybex sedackou. Lenze kde sa dostanem k cybexu,ked "predeti" nedrzia tuto druhu znacku,kde este predavaju auto sedacky? V hlohovci?
@romcha Takze ste nakoniec kupili Concord? super vyber. My sme predtym mali Renolux 0 - 18, ale maly sa v tom vzpieral, potreboval si uz normalne sadnut. Takze sme kupili Romer King II bez isofixu a je perfektna.
@adulla2 8ročná alebo 8 mesačná? 😅