Autosedačka pre väčšie dieťa

26. aug 2024

Môjmu dieťaťu je klasická sedacka už mala. 7,5 roka, 130cm. Tak som pozerala nejakú z junior sedaciek. Tu nastal konflikt s mužom, že je dieta už veľké a stačí podsedak. Mňa teda zaujíma ako vozite približne takto stare deti? Som precitlivela a riešim co netreba? Pripadne ak razite názor za autosedacku, tip ma nejakú dobrú a priestrannú poteší 😊 ďakujem

zuzanaete
26. aug 2024

My drzime deti v sedacke, kym sa da. Aj 10 rocny je este v sedacke. Poradit konkretnu neviem. Nemam aktualny prehlad.

nikasmile
26. aug 2024

Cybex Solution i-fix

dzina007
26. aug 2024

9 rocny v sedacke (minimalne este 1 rok bude mozno aj dva), 11 rocny bez... ale to preto ze jemu uz aj sedacka aj podsedak bol maly, aj vyskovo aj vahovo bol cez...

motogirl699
26. aug 2024

Odporúčam poradiť sa s detivaute.sk

anjelicek26
26. aug 2024

Syn ma 138 cm a este minimálne rok bude vo veľkej sedačke. A sa aj zmesti.

autor
26. aug 2024

@anjelicek26 akú má prosím?

wiccawicca
26. aug 2024

My dcéru vozíme na podsedáku hádam aj od 4,5-5 rokov, lebo odvtedy sa už nezmestila do sedačky, všetko ju tlačilo a bolelo a to sme mali tú najväčšiu akú sme našli, teraz má 8,5 r a 142 cm a aj váhovo je dávno cez

janica_
26. aug 2024

Je jedno aku ma kto iny sedacku, Vasmu dietatu nemusi sediet, moze byt siroka alebo uzka. Chodte na FB vyhladajte skupinu Deti v aute a kupte od nich, urcite si rozpocet, co od sedacky ocakavate a rovno u nich aj objednajte. Potom Vam poradia aj s usadenim.
@wiccawicca asi ste natrafili na obchody s nestastnym vyberom, existuje minimalne jedna sedacka co vydrzi aj do 160 cm, a podla novej normy uz sa vaha neriesi. Podsedak Vasu dcerku neochrani dostatocne pri bocnom naraze, ani nenavedie pas do spravnej vysky pri krku