Autosedačka pre ročné dieťa

91erika94
10. apr 2021

Dobry den vedeli by ste mi prosim poradit autosedacku pre rocne dieta? Ma cca 82 cm a okolo 10kg. Auto mame vw golf IV. Myslim ze sedadla su sikme. Je tam aj isofix no nie je podmienkou. Podla for som sa docitala ze na sikme sedadla je vhodna joie ispin 360. Existuje aj nejaka lacnejsia autosedacka? Nemusi byt otocna ale bolo by fajn keby je polohovatelna nakolko casto cestujeme autom.
Dakujem

oblecenie99
10. apr 2021

Ahoj, určite kupujte takú, ktorú ešte viete dať do protismeru. Kukni videá, čo taký náraz robí s telom malého bábätka a prečo nie je jedno, v ktorom smere je otočené. Náš má 15 mesiacov, má otočnú sedačku a je v protismere a ešte veru dlho takto bude.

Veľmi veľmi ti odporúčam skupinu na FB "Deti v aute". Pani tu na MK kedysi radila ohľadom autosedačiek. Určite ti dobre poradí, aj nám radila ona 🙂

evaachesa
10. apr 2021

@oblecenie99 aj ja odporúčam Deti v aute na FB. My sme cez jej eshop a vďaka jej poradenstvu kúpili Axkid Minikid, čisto protismerku bez možnosti otočenia do 25kg, cca 6 rokov. Najlacnejšia kvalitná sedačka je asi Joie steadi do 18kg, potom Joie Stages do 25kg, ale tá by bola ročnému dieťaťu asi ešte veľká. Išla by som teda do Steadi, ale opýtaj sa radšej na FB.

evkamotka
11. apr 2021

Na tej otocnosti a isofixe si dajte zalezat. Mam 14 mesacneho.... Telo takychto krpcov proste neunesie naraz, ak su v smere. Nie je to az taky dobry napad, ak chceme mat deti v bezpeci. My ho vozime v cybex sirona. Je otocna 360 a polohovatelna. Starsiemu vydrzala do 3.5r. Pozri poradnu o autisedackach tu na mk

zuvelyn
11. apr 2021

My máme klasika Britax romer dualfix otočnu a super, maximálne som spokojná. Len musíme vymeniť auto lebo do predu nikto nad 50kg nesadne 🙄

91erika94
autor
11. apr 2021

Dakujem mamicky za rady 🙂 isofix mam takze moze byt len mi ide hlavne o tie sikme sedadla. Ci je mozne dat tam idu ako joie ispin? Nejaku lacnejsiu...?

evaachesa
11. apr 2021

@91erika94 keď máš šikmé sedadlá, tak najlepšie je riešiť autosedačku bez Isofixu, na pásy, ale asi aj Joie i spin by mala byť ok...z lacných a kvalitných ako som písala Joie Steadi jedine bez Isofixu...pútanie sedačky pásom je rovnako bezpečné ako s isofixom, čiže toho sa neboj..akurát nebude otočná keďže je bez Isofixu.

kittyna5
11. apr 2021

My sme v piatok kúpili joie ispin 360 a čakala som že sa bude dať viac do lahu. Trochu som z toho sklamaná, pretože malému je lepšie keď je viac ležmo ako v sede a keď ju dáme na ten najnižší stupeň stále viac menej sedí

91erika94
autor
11. apr 2021

@evaachesa dakujem.takze aj steadi by mala byt ok na sikme sedadla? A prosim vedela by si mi poradit co sa tyka upevnenia sedacky na spolujazdcove sedadlo? Je to mozne? Nemyslim co sa tyka isofixu atd..je to podla predpisov a zakonu oka? Mozem mat malu v sedacke v predu v smere aj protismere?

evaachesa
12. apr 2021

@91erika94 ahoj, pásové sedačky si vieš nastaviť čo sa sklonu týka oveľa lepšie keďže nie sú viazané na Isofix...vieš ich vypodložiť špeciálnym klinom, prípadne stočeným uterákom (takto vyrovnávajú aj zlý sklon pri isofixe ak sú sedačky veľmi šikmné). V predu môžeš voziť dieťa buď v protismere (s vypnutým airbagom) alebo v smere jazdy (zapnutý airbag, no sedačku treba posunúť čo najviac dozadu, čiže vzadu potom veľa miesta tiež neostane na ďalšiu sedačku). Tuto je to celkom dobre popísané, no neodporúča sa tak voziť dieťa, skôr len výnimočne. Ďalšia vec je, že si to treba najskôr vyskúšať, či ti sedačka nebude brániť vo výhľade na spätné zrkadlo, pri protismerných sedačkách je dosť možné že budú zavádziať, čiže fakt treba skúsiť pred jazdou.
https://auto.rodinka.sk/detske/autosedacky/bezp...

evaachesa
12. apr 2021

@kittyna5 asi máte veľmi šikmé sedačky v aute, či?

91erika94
autor
12. apr 2021

@evaachesa my mame 🙈

evaachesa
12. apr 2021

@91erika94 ozaj sa ešte porad v tej skupine na FB...napíš kľudne správu, ona ti odpíše a poradí 🙂