Ahojte, syn ide mať rok ma okolo 11kg už mi chceme kúpiť ďalšiu autosedacku lebo vajíčko už je malé. Je lepšie kúpiť sedačku protismernu 9-18kg alebo rovno mám kúpiť s možnosťou aj protismeru ale 9-25/36kg. Ide o to čo je bezpečnejšie a či sa vôbec oplatí kúpiť tu 9-18kg. Ďakujem
Dite sedi samostatne aspon 2m? To je jedno z hlavnich kriterii pro pokracovaci sedacku. Syn mel v roce pres 12kg a i tak jsme koupili 9-18kg protismerku, ted ma 20m a 13kg, teda tim chci rict, ze vahovy prirustek se skoro urcite spomali, takze i ta 9-18kg ti vydrzi na dlouho. Urcite vem 9-18kg, popripade 9-25kg, ale urcite ne 9-36kg, logicky stejna sedacka pri rocni a 5lete dite nemuze byt bezpecna, ani kdyby mela sebelepsi zmensovaci vlozky. To je jako kdybys koupila rocnimu diteti topanky velikosti 34 a vycpala vlozkama, ze do toho doroste.
Pri výbere sedačky sa berie ohľad aj na to, aké máte auto, či sú sedačky šikmé alebo rovné, či mate isfox, toptether, a v neposlednom rade aj miery dieťaťa...
Je len veľmi málo sedačiek s veľkým vahovym rozpätím, ktoré su vhodné, ale tie stoja okolo 600-800€.
Určite by som išla do protismernej, respektíve obojsmernej. Ak máte nízky rozpočet odporúčam joie steadi. Dá sa celý čas používať v protismere. Vydrží cca do 4 rokov. Ale je dôležité pozerať aby dieťa nepresiahlo vahovy a výškový limit, čo je pri tejto sedačke 18kg a 105cm