Autosedačka pre polročnú dcérku - rady a skúsenosti

maggie1192019
26. dec 2020

Ahojte mám polročnú dcérku a ledva sa zmestí do vajíčka má 8 kg potrebujem poradiť autosedačku vhodnú pre ňu aby bola bezpečná a spĺňala všetky normy neviem či 9-18kg alebo do 25kg budem rada za vaše skúsenosti a rady

andula1988
26. dec 2020

Ono by hlavne mala byt este v protismere, odporuca sa do 15 mesiacov .... a pokial z vajicka netrci hlavicka je to v poriadku, nozicky trcat mozu to je uplne prirodzene 🙂

enoula
26. dec 2020

Kym nesedí sama, tak vajíčko je najlepšie... pozrite vložky, povyberajte, urcite ešte tam chvíľu vydrzi. A potom 0-18 alebo 0-25

ceve
26. dec 2020

Ahoj. My sme kúpili cybex pallas m fix. Mala strašne plakala v aute vždy tak od cca 5.5mesiaca sedela už v autosedacke. A keďže aj v športovom neznášala pásy ja som pozerala len takúto s pultikom. Ale záleží aké máš aj dieťa. Ale keď hovoríš ze je dlhá tak by jej hlávka mala dosiahnuť medzi tie bariéry pekne. Moja hlávku udržala, váhu sme mali.. A bola tam spokojná a keď zaspala náhodou tak sa uložila na ruky na ten pultik a nevisela nikam

jolana2804
26. dec 2020

@ceve A jinak dobrý? Ani ne půlroční nezpevněný dítě dávat do sedačky pro sedící děti, s pultem a ještě k tomu posměru? Bože fuj

jolana2804
26. dec 2020

@maggie1192019 Takhle malý mimčo patří do vajíčka. Nesedící dítě nesmí být v jiný sedačce než ve vajíčku

qetka
26. dec 2020

mate vajicko 0, alebo 0+? jedno je ťdo 9, druhe az do 13 kg. A to, ze trcia nozicky nevadi. Pokial netrci hlavicka, tak netreba menit.
@ceve roto je fakt hlupost, co odporucas. Celkovo tie sedacky s pultikom su nic moc a este tak male dieta davat do sedacky... Radsej nech place, ale je v bezpeci. Ako byt kludna v aute, v uplne nevhodnej polohe a este horsej sedacke...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lavender21
26. dec 2020

Ja odporúčam Britax Romer Dualfix i-size. Je otočná, takže ešte mesiace môže jazdiť v protismere, čo je najbezpečnejšie. Minule som skúšala moju tri a pol ročnú do nej posadiť a stále jej bola ok (prenechala ju mladšej ségre)

janulienka192
26. dec 2020

@beata_k súhlasím s tebou, teraz mala najlepšie testy bezpečnosti a s tými vložkami je ako vajce

nela6
26. dec 2020

@maggie1192019 jednoznacne vajco do 13kg, aj moja bola buchta, v 4m mala skoro 9kg plus zimny overal, a zmestila sa, dokonca do 2r kedze potom uz tak nenaberala a nemala nad 85 cm, cize jej netrcala hlava... ina vahova kategoria je problém, rata so sediacim dietatom

nela6
26. dec 2020

@ceve ako mozes davat nesediace do takej, nebojis sa?

ceve
26. dec 2020

@nela6 @jolana2804
Nebola nesediaca, vedela sa sama posadiť aj držať. My sme necestovali pol Európy, ale potrebovala som ju dostať po poradňu alebo po doktorku a domov bez toho, aby sme sa cestou zabili v aute to je všetko. Chodíme na kardio, a tých 15 minút do mesta nám cesta trvala hodinu a pol co sme stáli každý kilometer keďže od plaču bývalá modrá fialová a xy krát som musela zastaviť keďže od revu prestavala mi dýchať... So mnou nemal kto chodiť po doktoroch s ňou.. Vyriešila som to najlepšie ako sa dalo.. V sedačke bola spokojná... Ma teraz 22mesiacov a je živá a zdravá.
A mamička sa tu nepýta na názory o smere jazdy ale o radu akú sedačku. Keby bolo jej dieťaťu dobre vo vajíčku tak sa tu asi nepýta. Každý má dôvod na svoje rozhodnutia. Nie každý má dokonale a uzasne deti co v za sekundu v aute zaspí. Vymenili sme tri vajíčka a nepomohlo to.
Ako namiesto odsúdenia a rád, v akom smere ma sedieť cudzie dieťa, ktore si myslím každá rozumná matka dokáže prečítať kdekoľvek ak by aj zdravý rozum nemala sa venujte téme a napíšte vaše skúsenosti so sedačkami a nerieste co sa vás netýka.

evaachesa
26. dec 2020

Pozor na pultikove autosedačky, su veľmi nebezpečné .. nechápem že ich predávajú 😩 v článku sú aj videá z crash testov!
http://www.petsvestek.cz/2016/02/nebezpeci-auto...

evaachesa
26. dec 2020

@ceve prosím tu sedačku už nikomu neodporúčaj a najlepšie urobíš ak svojmu dieťaťu kúpiš tiež bezpečnejšiu... tá sedačka je ok jedine ak sa už odstráni ten pultík čo je možné až pri väčších deťoch
Ešte pre info: do pokračovacej autosedačky môže ísť dieťa až keď je poriadne spevnené a sedí samo aspoň 2 mesiace ... Čo predpokladám že pri 5,5 mesačnom to nehrozilo :(

jolana2804
27. dec 2020

@ceve Ale no tak. Ani ne 6měsíční dítě sedělo stabilně samo 2 měsíce? To fakt ne. Nehledě na to, že se doporučuje vozit dítě ve vajíčku/protisměru alespoň do 15 měsíců než se mu dostatečně zpevní krční svaly. Fakt buď ráda, že se nestala nějaká nehoda. Následky v týhle sedačce s tak malým mimčem by byly fatální 😔

andrea_ff
27. dec 2020

@beata_k aj my mame spin. Len uz bez vloziek. Ale zda sa mi taka hlboka v tom sede. Inak som celkom spokojna. Je fayn, ze sa da otocit ku dveram 👍😀

gbgb
27. dec 2020

@ceve presne viem o com hovoris. Mam JOIE.

lenka2710
27. dec 2020

@maggie1192019 určite kúp sedačku aby mohla byť ešte v protismere, ja mam tiez 8 kg polročného syna, má 65 cm a plus riadne hruby overal a ešte sa v pohode zmesti, musíš mat male to vajíčko
Dcérke sme v roku kupovali sedačku do 36 kg, ale dalo sa z nej spraviť ešte aj vajíčko, mala tri polohy ale už si veru nepamätám značku

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jolana2804
28. dec 2020

@maggie1192019 Asi máte malý vajíčko. Dcera 17m, 10kg a 78cm a stále je ve vajíčku a místa má dost

laurika173
20. jan 2021

@lavender21 teraz sme ju kupili malemu👌 dufam, ze budeme spokojni 🙏