Ahojte, mám prosbu o radu či nemá niekto podobný prípad, mám veľkého chlapčeka, v pol roku má už takmer 11 kg a vajíčko mu je uż veľmi tesné, aký ty a značku autosedačiek odporúčate prosím ? Chalpček ešte samostatne nesedí.
@zharg áno, píš do fb skupiny Deti v aute, poradia Ti vhodnú autosedačku (vajíčko) , ktorá zároveň sadne aj na typ auta (sklon sedadiel), tak, aby drobcovi v sedačke nepadala hlava ... Ale k tej váhe a vajíčku, neviem, aké vajce máte a ako malého doň obliekas. Ak máte kvalitné vajíčko, nepotrebuje bundu, ani overal, je tam odspodu polystyrén, čo hreje. Mnohé vajíčka sú do 13 kg, možno by ste mohli vydržať vo vajci, ak by bolo veľké a vhodné. A druhá vec, co som vlastne chcela napísať.
My sme mali tiež valibuka, v 5 m mal 9 kg... To som ho ešte kojila, len kojila. A potom zrazu začal odmietať mlieko, bol viac na príkrmoch a nakoniec v 9 m mal stále 9 kg...., podrástol len 2 cm... Váš valibuk 🙂 začne mať teraz obdobie, že sa začne viac hýbať a asi mu už začínaš dávať prikrmy, tzn že začne byť menej kojeny... Je možné, že váhu 13 kg dosiahne vtedy, keď už bude vedieť aj sedieť... A to by veľmi vyriešilo problém s autosedačkou...
3-polohova romerka-vyklapacka
@ajsha123 đakujem krasne 😊 no snazim sa ho moc neobliekat do auta ale aj tak sme uz na hrane v tom vajicku, mame Cybex Aton B2 😊 kedze moj stale nestratil chut na mliecko a k tomu papa 3 krat denne prikrmy tak sa bojim ze zachvilu uz sa bude gulat namiesto lozenia 😄 pozriem na tu fb stranku, dakujem 😊
@zharg polohovateľná sedačka ti neporiesis nič. Je od slova SED- sediet-sedacka. Dieťa s nespevneným chrbtom v takej sedačke pasívne sedí. Je to akoby si ho dala sadnúť na stoličku a stoličku naklonila. Stále sedí. Sú sedačky s integrovaným vajíčkom cenovo od 600€ ale vydržia dlho .
@zharg radia tu Romerky, ale práve na tie si daj pozor. Píšu 3 polohy, ale v niektorých autách nedokážu vyrovnať sklon sedadiel a dieťatku potom padá hlava. A to by si asi nechcela, zničiť chrbát svojmu dieťaťu.... Počkaj ešte, ako radí @evkao a potom sa porad vo fb skupine alebo priamo cez stránku Deti v aute. Oni poradia tak, aby autosedačka pasovala aj do auta a na konkrétne dieťa. Radím v dobrom, nechoď do klasickej predajne. Tam ti poradia takú autosedačku, ktorú potrebujú predať....
@evkao a čo konkrétne? Ochabnuté určitých druhov svalstva u detí? Zlé držanie tela? Tlak na nespevnenu chrbticu? Lebo reálne nič iné polohovateľná sedačka neporiesi, najmä ak dieťa samostatne nesedí 2m a nemá určitú výšku, lebo síce tam píšu, že je od 40cm, ale je to totálna kravina.
Môj malý tal priberal a už som rozmýšľala co a ako, spomalilo sa to okolo siedmeho mesiaca, menili sme keď mal 13 mesiacov za besafe beyond. Už som ale pozerala po besafe s babyshell vložkou, to je to integrované vajce lebo sa stále posúval začiatok predaja beyond. My sme ale na cenu nepozerali a neriešili, chceli sme to najlepšie čo je a aby to splnilo naše požiadavky.
@ajsha123 vy asi fakt neviete co je 3 polohova atosed...ziadna hlava nema kde padat, nic nie je zavisle od sklonu sedadiel a ich opierok...to nie je ta najvacsia....to je taka stredna kde sa polohuje cela cast , nie len chrbat...je to ako vajce, len sa da cele mierne zaklonit do dalsich 2 poloh...
hlavne ze tu mudrane zasa mudruju
@luxus10 ale ano, dobre viem, co je polohovatelna autosedacka, a ci tomu veris alebo nie, skutocne tam to dieta nie je v polohe ako vo vajicku - ale asi sa tomu rozumies, roky tuto temu studujes, zucastnujes sa na vystavach a prezentacii novych modelov autosedaciek.... ja verim, ze je tema, v ktorej si ako ryba vo vode, ale prepac, tato to nebude, tak prosim neznehodnocuj nazor niekoho, kto v tomto obore pracuje a ma skusenosti a znalosti
@luxus10 jedina mudrana, ktora mudruje od cesty si ty...okrem toho, ze poucas niekoho, kto s tym pracuje je kazda tvoja veta hlupost...
@nila0622 v skupine Deti v aute odpovedame denno denne, aj vo svojom volnom case 🙂 ale nasou prioritnou pracou je praca na predajni, az potom riesime skupinu, e-maily a spravy (mozno by sa niektorym viac pacilo, keby sme na predajni zakaznikom hovorili, ze musia tak pol hodinku, hodinku pockat, kym vybavime niekoho v spravach....)
Tiež mám veľkého chlapáka :D V tomto veku je stále ideál vajíčko. My máme Cybex aton M (nie 5) alebo vajíčko klippan dinofix má byť z tých väčších 🙂 i keď 11 kg.... Skús sa opýtať na FB v skupine deti v aute, poradia sedačku presne na typ auta a váhu dieťaťa 🙂