Ahojte dievčatá, ja už neviem ci neviem hľadať ci chcem nemožné, hľadám novú autosedačku pre nášho 4 ročného, cca 18kg. Ideálne s isofixom ale nemusí byť, hlavne ale neviem nájsť takú, aby mala to zapínanie ako majú tie pre batoľatá, päť bodové tuším sa to vola a aby mala tento strap hore na hrudi. Teraz ma klasickú ešte od narodenia (upravenú) a dokáže sa z nej vyvliect, preto moc nechcem tie ktoré sa len zapnú deti pásom, to by mi ušiel. Pozerala som aj forum ale nenasla som nič 🤷.
Ďakujem za rady
Pokiaľ viem, riešenie s hrudnou sponou nesmú výrobcovia v Európe používať. My sme ju používali v USA. Ale v EÚ by mala platiť bezpečnostná norna, kde sa vyžaduje, aby bolo možné dieťa vybrať z autosedačky jedným odopnutím. 5 bodová suvisí a tým, že pás je upevnený k sedačke na 5 miestach a nie s hrudnou sponou.
toto na pasy sa da dokupit, napr. od znacky besafe. Ja som teraz objednavala novu uz v smere na putanie autopasom. 4 rocny je dost rozumny aby pochopil ze sa nema vyvliekat. Pre mladsiu zostane do 25kg v protismere s 5bodovym pasom ale neviem ci je to to co chces.
@sasanka605 malý ma autizmus, čiže nerozumie, preto potrebujem.minimalne 5 bodovu
Pritom aj v tej si vie ruky vyvliect nech ho dotiahnem ako chcem silno 🤦
Pamätám u nás bola najväčšia bezpečnosť ze sme na trabante nemali zadné dvere a tým pádom sme nemohli vypadnúť a to bolo všetko 🤣🤣🤣 a teraz co sa človek nahľadá aby mohol s dieťaťom autom. Tým nevravím ze som proti sedačka, len ze ako veľmi sa to zmenilo za tie roky
@nerya drziak pasov dokupis, mavaju bezne v tych detskych obchodoch. Ale ak ho mas v smere jazdy tak asi len ta Joie bold (treba ti ale mat v aute top tether), tu aj mne odporucali ale nakoniec uz bude len autopas. Hej aj mne tak chlap argumentuje ze ked sme boli mali houby bolo v autach, ale bolo menej aut a chodili mnesou rychlostou a naposledy bolo v spravach ako vyleteli dve deti z auta a nedopadlo to dobre. Ale ti asi neboli ani pasom priputani. neviem ci mozem dat link, uvidime, tu to vidis na pasoch aby drzali pri sebe https://www.predeti.sk/autosedacky/doplnky-do-a...
je ich viac dokonca myslim aj take co ti budu pipat ak by sa nahodou odopol sam
@sasanka605 Nielenže bolo menej áut, nižšia rýchlosť, ale deti sa tiež neprevážali v aute denne. A napriek tomu oproti 90. rokom umiera dnes na cestách oveľa menej detí.
Ďakujem dievčatá, vezmeme tu Joie Bold, aj doteraz sme mali Joie a boli sme spokojní ❤️
5-bodové zapínanie má napr. Joie Bold. Je to do 25kg. Následne 25kg-36kg sa už v danej sedačke dieťa púta autopásom (5-bodové zapísanie sa vyvlečie a dá preč).
Ale tú hrudnú pracku si treba pri týchto sedačkách kúpiť dodatočne. Aspoň z vlastnej skúsenosti si niesom vedomá, že by tým ešte nejaká pokračovacia autosedačka disponovala. Ono sa tam hlavne ráta s tým, že tie väčšie deti sú automaticky už aj staršie a múdrejšie, tak vedia, čo sa ne/smie.