Autosedačka po vajíčku

momoqui
30. jún 2016

Ahojte,
Mamicky porAdte mi pls, kupit po vajci sedacku do auta 9-18 alebo 9-36 kg?
9-36 sa mi zda prakticka (pre mna ako rodica) avsak chceme kupit nieco v com sa bude babatku dobre cestovat. Vo vajci ma chudatko stale hlavicku odkvicnutu a chcem tomu zabranit. Cestujeme vela a casto takze chceme kupit nieco pohodlne.
Mate skusenodt s nejakou 9-36 ktora je pohodlna?
Ak spravnem chapem tak iba tie do 18 kg sa daju dat v protismere jazdy (co je urcite bezpecnejsie).
Kvoli praktickosti som naklonena na tie do 36 kg (praktickost vidim v tom ze kupim teraz a mame pokoj do tych cca 36 kg) avsak ak su pohodlnejsie pre babo tie do 18 kg samozrejme ze to je prednejsie 🙂
Dakujem za vase postrehy a rady

luliu
30. jún 2016

@momoqui aj autosedacka ma svoju zivotnost, opotrebuva sa. Pouziva sa, svieti na nu slnko, v zime mraz. Kvoli bezpecnosti a opotrebeniu som volila najprv 9-18 a po nej 15-36kg. Neolutovala som a som presvedcena, ze to bolo spravne rozhodnutie. Nepozdava sa mi jedna sedacka pre 10 mesacne dieta a 12 rocne dieta

momoqui
autor
30. jún 2016

@luliu dakujem. S tym opotrebenim slnkom a mrazom by som uplne nesuhlasila pokial je material kvalitny nemoze sa po par rokoch slnkom znicit (to znamena ze aj potAt v aute sa znici posobenim slnka a mrazu?). Ja skor zvazujem moznost pohodlia pre babatko. Kazda vec sa pouzivanim opotrebuje, to berem a to budem riesit neskor, ked budem vediet aky typ sedacky kupujeme. A to si myslim ze je skor otazka kvality (znacka/vyrobca).

luliu
30. jún 2016

@momoqui nemas pravdu. Sedacka 9-36 je na cca 12 rokov a to je dlha doba. A sedadla by som s bezpecnostou autosedacky neporovnavala, lebo to je o bezpecnosti!!!

luliu
30. jún 2016

@momoqui a co sa tyka tvojej poznamky o potahu, ja som neriesila potah, na ten kaslat, hovotila som o plaste a polystyrene.

momoqui
autor
30. jún 2016

@luliu nemam s tym osobnu skusenost ale myslim si ze ta zivotnost 12 rokov je realna, ani auto nemenis kazde 2-3 roky, teda aspon my nie 🙂 kazdopadne dakujem za nazor

luliu
30. jún 2016

@momoqui nie je zac, uz nebudem obtazovat, ale porovnavat auto s autosedačkou je smiesne

ayfer
30. jún 2016

My sme kupili tiez 9-36 ,Cybex pallas,je to lepsie ako potom kupovat este dve,bola trochu drahsia,al zas ju dlho vyuzijeme,teraz uz ju mame nastavenu na velkost 15-36.O bezpecnost by som sa nebala,len treba investovat do kvalitnej,autosedacky Cybex patrie nomentalne mdzi najbezpecnejsie na trhu.A je ozaj pohodná.

katkatt
30. jún 2016

@momoqui zalezi, co je priorita, ci praktickost a cena alebo bezpecnost. Ked bezpecnost, tak urcite 9-18kg a idealne aj otocena do protismeru.

momoqui
autor
30. jún 2016

@ayfer takze mas cybex a je otocena v protismere? Da sa aj polohovat? Dakujeem ti 🙂

momoqui
autor
30. jún 2016

@katkatt bezpecnost a pohodlie babatka najma pohodlie

senaj
30. jún 2016

Urcite 9- 36 ,su rovnako bezpecne ako tie 9-18,niektore aj bezpecnejsie,zalezi od znacky a hlavne dlhsie vydrzia,nebudes musiet kupovat este dalsiu. Tu ti aj tak kazdy poradi nieco ine,skus si pozriet vysledky testov a podla toho sa rozhodnut. Ja odporucam Cybex,uzasne pohodlne a hlavne bezpecna,tiez vela cestujeme,tak sme hladali co najbezpecnejsiu.

momoqui
autor
30. jún 2016

@senaj diki. Ja sa o bezpecnost viacmenej nebojim. Myslim e vsetky tie sedacky splnaju kriteria bezpecnosti. ide mi fakt o pohodlie babatka aby jej nenapadala hlavicka a tak ... Da sa polohovat? My mame tersz vajce Concord ktore tiez vyhralo cenu bezpecnosti ( alebo daco take moc to nesledujem 🙂 ) ale mne sa zda max nepohodlne. Preto chcem kupit dalsiu sedacku dobru a najma pohodlnu. Daj mi prosim presny nazov tej co mate vy, kuknem to 🙂

senaj
30. jún 2016

Mame cybex pallas 2-Fix ,je to aj s izofixom,da sa aj polohovat,malemu sa v nej dobre spi ked dlhsie cestujeme. Mne sa paci aj dizajnovo.

jana121212
30. jún 2016

@momoqui ja som kupila cybex pallas fix, co je sedacka od 9-36kg. Ja som sa pre tuto kategoriu rozhodla kvoli tomu, ze syn je vysoky a bala som sa, ze ta 9-18kg by mu nevydrzala. Jedna vec su kila a druhe centimetre. Vajicko som mala do 13kg, syn ma teraz 1,5 roka, menej ako 12kil ale vo vajicku nechodi uz velmi dlho. Na fotke je ako 9,5-mesacny v den, ked prisla sedacka, mal okolo 80cm, kila neviem, ale zda sa mi ze som este chvilu cakala kym dosiehne tych minimalnych 9kg. Mal len vajicko a tuto Cybex sedacku, tak nemam s cim porovnavat, on v nej problem nema, da sa polohovat aj hlava, aj povytiahnut spodok, ale z mojho pohladu je to len minimalny rozdiel.Pokial nemas vysoke dieta, tak by som urcite zvazovala kategoriu 9-18kg do protismeru, prinajhorsom ju neskor predas. Sedacky v protismere su ovela bezpecnejsie. Pokial je dieta v smere jazdy, tak pri havarii hrozi, ze sa mu poskodia väzy. Pozri si toto video od 9. sekundy, tam je vidiet rozdiel

https://www.youtube.com/watch?v=pcuWzb1Fneg
momoqui
autor
30. jún 2016

@senaj odkedy to pouzivate? My mame 6 mesiacov takze 9 kg este nemame ale rada by som uz vymenila sedacku. Teraz sme presli 2000 Km za 2 tyzdne a ak to takto pojde dalej malej odide krk ☹ 🙂

lilinka77
30. jún 2016

@momoqui Ja som pôvodne chcela s tým cybex s tým pultíkom, skúšali sme v predajni, malá mi ho vôbec neakceptovala.. bola v tej sedačke taká utopená.. Nakoniec sme sa rozhodli pre Romer safefix. Je to autosedačka s isofixom, (dá sa pripevniť iba pásom, alebo s isofixom). Dá sa polohovovať. Bola som maximálne spokojná.. Keď chceš, tak sa pozri u mňa v bazári..Ak máš možnosť, pozri si reálne a vyskúšaj v predajni.. Na tete nájdeš aj testy autosedačiek..

jana121212
30. jún 2016

@momoqui z vajicka moze ist ak ma 9 mesiacov, vie sa sama posadit a ma minimalne 9kg. Ak nie je splnena niektora z tychto podmienok, tak by mala byt vo vajicku

luliu
30. jún 2016

@momoqui 6 mesacne dieta musi byt este vo vajíčku, preboha take male dieta nemoze byt vo vacsej autosedacke.

momoqui
autor
30. jún 2016

@jana121212 jedna znama uz dava teraz do sedacky este mladsie babatko od nas ale je to jej vec nevravim ze je to zle ale asi ani dobre ... Predcasny prieskum nezaskodi ono aj tak sme teraz na cele leto mimo Soovenska len chcem vediet a mat prehlad a nazory mamiciek pred realnou kupou 🙂

jana121212
30. jún 2016

@momoqui je to jej vec, ja som len napisala ako by to malo byt. Ja by som take male dieta do velkej autosedacky nedala. Mne nerobi dobre, ked si pozriem adac videa a vidim co sa deje s figurinami, ktore su spravne priputane v kvalitnych sedackach. Nechcem si predstavit co by sa stalo takemu babatku... ale noekde na konovi je aj skupina vyberama bezpecnu autosedacku, tam ked napises svoje poziadavky, tak ti moderatorka poradi

senaj
30. jún 2016

Tak to je asi este male na taku autosedacku,my sme ho tam dali ked mal 13 mesiacov,dovtedy bol v vajicku,mali sme peg perego,tiez s izofixom,aj to bolo super.

momoqui
autor
30. jún 2016

@jana121212 skusim to pohladat tu skupinu, diki za tipy, moc tuto stranku nevyuzivam takze kazda rada je mi cenna 🙂

momoqui
autor
30. jún 2016

@senaj aj sa to Pp vajce dalo polohovat?

maslenka47
30. jún 2016

@momoqui ak ti je pohodlie prvorade, tak by som vylucila zo zoznamu vsetky autosedacky s tym prisernym pultom ako na fotke od @jana121212.

Nuz a ak planujes v kratkom case aj druhe dieta, tak ti moze byt jedno, ci 9-18 alebo 9-36, aj tak tie sedacky budes v konecnom dosledku potrebovat dve 🙂 Osobne si myslim, ze 9-18 je lepsia volba aj z pohladu pohodlnosti aj z pohladu bezpecnosti. Predsa len cim menej pohyblivych prvkov, tym mensia sanca, ze niektory z nich zlyha.

Ako pise @senaj, s autosedackou 9-cokolvek sa v ziadnom pripade neponahlaj. Dieta by malo vediet sa minimalne samo posadit. Dovtedy len vajicko. Neviem si predstavit, co znamena, ze ma dieta vo vajicku hlavu odkvecnutu, ale este som nevidela vajicko, kde by opierka hlavy nesla polohovat.

momoqui
autor
30. jún 2016

@maslenka47 diki 🙂
Opierka hlavy ide polohovat hore/dole avsak mam pocit ze odkvicnutie hlavicky je sposobene sklonom vajicka (to sa neda regulovat). Tie pulty na ruky su nepohodlne? Ono sa to prezentuje ako nieco co ma pridanu hodnotu 🙄 Ty mas aku autosedacku?

mon_soon
30. jún 2016

My máme Caretero Scope 2014- http://www.e-kociky.sk/caretero-scope-0-25-kg/
Je to nemecký výrobca,tuším že je vhodná aj do lietadla, Mala je v nej max spokojná, pekne z nej vidí von oknom,cenovo prístupná.

zuzanaete
30. jún 2016

@momoqui Ci pultovu alebo nie asi zavisi od konkretnej skusenosti rodicov. Ja som chcela iba pultovu, kedze su bezpecnejsie. Nastastie maly nemal problem ju akceptovat. Ked ju zacal pouzivat, tak na vsetko velmi rad bubnoval a tak pri prvom posadani som mu povedala, ze tam moze bubnovat a ani nevnimal, co sa deje. 🙂 Nas mal praveze potom problem odviest sa v klasickej pasovej, tam protestoval. U nas vyhrala Recaro monza nova is (ak si nazov dobre pamatam) a maximalna spokojnost.

m_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lydia15
1. júl 2016

My sme kupili ked mala dcerka 5 mesiacov sedacku 0-25kg,lebo vajicko sa mi vobec nepacilo a mala sa v nom strasne potila. Do roka bola v protismere.je polohovatelna takze super. Tie do 36kg neviem ci sa daju polohovat.

chjulia
1. júl 2016

@momoqui ja by som kúpila už práve kvôli pohodliu najskôr 9-18 kg, my máme Romer King plus (http://www.babysvet.sk/Autosedacka-Britax-Romer...), používame ju od synovho roka a cca do 4 rokoch je využiteľná a pohodlná (teda myslím, keďže syn v nej veľmi rád cestuje 🙂 ), polohovateľná potom prejdeme na Romer Kidfix 15-36 kg, tu máme vyskúšanú pri staršom synovi a tiež sme boli maximálne spokojný