Autosedačka Lionelo Bastiaan s Isofixom 2020

zvmiska
13. okt 2021

Je vhodná pre 2r dieta s 15 kg ? Crash testom presla. Dakujem

dominika_sk
13. okt 2021

Vobec nie. Navyše sedačka sa nevybera podla veku ale podla vahy, vyšky a sklonu sedačiek v aute. Odporučam na fb skupinu deti v aute.

zvmiska
autor
13. okt 2021

@dominika_sk ok , ďakujem 🙂

zvmiska
autor
13. okt 2021

@dominika_sk a viete mi aj napisat preco vobec nie ? Ked trash testami presla?

evkao
13. okt 2021

@zvmiska ktorym konkretnym crash testom presla? Testoval ju OAMTC, Plus Test alebo ADAC? a je rozdiel prejst a je rozdiel ziskat dobre hodnotenie
lionelo je cinska shitka, a kategoria 0-36kg je tak velke rozpatie, logicky nemoze sediet dobre 5 mesacnemu aj 10 rocnemu dietatu, aj zname znacky, kt. ponukaju sedacky v rozpati 0-36kg dopadaju v testoch zle, a do konca "voziaceho" obdobie aj tak nevydrzi, aj tak by ste kupovali este dalsiu sedacku v kategorii 15-36kg. Okrem toho protismer mozny len do 13 kg co je malo, neviem, ako vozite teraz, ale ideal je vozit v protismere aspon do 4 rokov

dominika_sk
13. okt 2021
panda21
13. okt 2021

Napíš váhu, výšku, auto, cenový limit a poradime.

jankalukasova
13. okt 2021

Sedačka značky lionelo je nevhodná pre akékoľvek dieťa, v akomkoľvek veku, akejkoľvek váhy a výšky. Neprešla crashtestami. Spĺňa akurát tak základnú európsku normu.
Takže vo výbere pokračovať v tom zmysle ako píše @panda21.

zvmiska
autor
13. okt 2021

@panda21 Ďakujem za ochotu 🙂 Má 15kg , vysku neviem presne , nosi 92ku , asi by som uz chcel
sedacku od 9 do 36 nech uz dalsiu nemusim kupovat, chcela som hlavne otocnu 360° .Alebo tieto vysie vahove uz nebyvaju otocne ? Neviem . Aby mala aj isofix , bude sa prenasat medzi autami superb combi a multivanom a občas oktavia 2 Rs. A tak cenovo , co najlacnesiu by bola najlepsie samozrejme . Ale kedze mam dost vela kriterii tak neviem aka by bola cena , ak sa taka sedacka vobec najde .

jolana2804
13. okt 2021

Otočný bývají jen do 18kg. Za mě je super třeba Klippan Triofix nebo Axkid minikid. Když koupíte sedačku 9-36, stejně se nevyhnete koupi sedačky 15-36. 9-36 nevydrží tak dlouho

panda21
13. okt 2021

@zvmiska no takto 9-36 je obrovské váhové rozpätie kedy aj tak do konca nevydrží a bude tak ci tak treba poslednú 15-36 ale to sú už sedačky, kde sa púta pasom auta a nie 5 bodovym, čo malička asi ešte nezvládne. Isofixove a aj otočné sú drahšie, najlacnejšia joei i-spin 360 to je okolo 400€ myslím. Pri nízkom cenovom strope treba ubrat s iso a z otocnosti. Super a octavka majú aj sikme sedačky, cize tam máloktorá sedačka vykryje sklon. Ja by som išla do joei steadi, do 18kg a potom kúpiť už poslednú v 4 rokoch nejakú 15-36. Alebo joei stages, ta je do 25kg, ale neskôr aj tak treba kúpiť 15-36. Joei steadi je na pás auta, takže sklon super a ocktavky zvládne, plus stoji iba okolo 160. Samozrejme aspoň do tých 4 rokov protismer.

zvmiska
autor
13. okt 2021

@panda21 Ďakujem pekne 🙂