Prosím vás dáke skúsenosti a značka so sedačkou ktorá prešla crash testom 0-25kg alebo 9-36kg
Ďakujem
podla testov som sa tiez rozhodovala medzi cibex a romer ale nakoniec ma zaujela tato:
https://www.pilulka.sk/autosedacka-prime-ii-blu...
nenasla som k nej bohuzial ziadne testy ale riskla som to. a som zatial spokojna. znacka je to znama tak dufam ze je i bezpacna. a vzdaka tomu, ze je do 36kg tak to bude pre maleho na dlhe roky. a vyzera naozaj pekne. i ked je nieco vacsia. kupoval som ju na tomto webe i so zlavou takze super 🙂
https://www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/
Nekupovala by som sedacku cez dve kategorie... tzn, kupit 0-13kg, potom 9-18kg a az potom 15-36kg, proste sedacka, ktora je pre dieta do 36kg sa naozaj tazko prisposobi tomu co ma 9kg a nieco cez rok. Aj ked su tam mozne aj nemozne zmensovacie vlozky. Co sa tyka znaciek, vyberala by som medzi romer a cybex. To su normalne znacky autosedaciek ale aj z nich si treba vybrat konkretny model. Nie vsetky su uplne top.
Úplne vo všetkom súhlas s
@jankalukasova
Odporúčam romer a vždy kúpiť 0-13, 9-18 a 15-36, nie 2 v 1. A samozrejme sedačka s isofix je bezpecnejsia
No asi veru tak budem musieť urobiť @jankalukasova @luliu
Pri Cybex sa bojím že mu bude vadiť ten pult. Tak budem hľadať romerku.
Keď máme 7,1kg máte dáky typ?
@petav kilá nie sú podstatné... podstatný je vek.
Moja mala ma polroka ,6.7 kg a ideme kupovat urcite autosedacku 0-18kg (pravdepodobne Britax romer)
,cim mensie rozpatie tym viac bezpecnejsia a co najdlhšie by malo byt v protismere a tie do 36kg to neumožnuju.
Máme 8m 68cm a 7,1kg.
Zdá sa mi byť vo vajci nekludny.
Vo vajci mu maju "pásy" vychádzať nad ramenami? Lebo sa mi niekedy zdá že má ramená bilku vyššie.
Sám už sedí pekne už začína chodiť.
@petav pre také dieťa ešte určite protismernú sedačku...ja som mala pre dcérku romer maxfix ll a bolo to super. Obdobne sa dá použiť aj romer max way, tá je bez isofixu a do 25kg. Prípadne ešte cybex sirona. je úplne jedno či sám sedí alebo chodí, tá krčná chrbtica by pri búračke v smere jazdy mala veľký problém. Nič v zlom ale sedačku z toho linku, čo uviedol niekto vyššie, petite&mars by som si určite nekúpila. Je to firma vyrábajúca kočíky, na ktoré v poslednej dobe počúvam len sťažnosti... tak aká asi môže byť autosedačka. To, že sa niekomu zdá fajn a je s ňou spokojný ešte neznamená, že je naozaj bezpečná. To žiaľ človek zistí až keď príde na "lámanie chleba".
Vajco neviem asi bexa line.
Ak budem kupovať vecou lebo teraz už ozaj som si nie istá tak určite aby sa dala dať do 15 tich do protismeru.
@petav vajíčko bexa line inak žiadne crash testy nemá... (máme ho doma tiež) a je fakt malé. V tomto prípade chápem výmenu za dobrú autosedačku.
A čo tak niečo od Joie ???
@petav pozri ak chces dobru a cenovo dostupnu autosedacku, vyber si romer alebo cybex. Romer vyraba autosedacky desiatky rokov, maju velke skusenosti, cybex sice o hodne kratsie ale vysledky maju vyborne. Nespekulovala by som.
Na nete najdes kopec roznych testov, kde si vies najst autosedacku, ktora ti bude vyhovovat. Celkom dobre su podla mna roomerky a cybexy, tie mavaju vysoke hodnotenia, co sa ochrany a kvality tyka