Autosedačka, keď dieťa nemá potrebnú váhu, ale presahuje výšku

alenacseto
7. mar 2016

Mate niekto skusenost? Mam 2rocnu dceru,ma nieco cez 12 kg.....ale vysku skoro ako 4 rocna...to znamena ze 9-18 sedacka jej je mala,lebo hlavicka jej presahuje cez opierku ale mozem ju dat do sedacky 15-36kg? Tie su uz vacsinou upinane len pasom z auta,ze nemaju svoje pasy vo vnutri sedacky ....dokaze len 12kilove dieta pri naraze "zaseknut" pás? Dajte rady a nazory ...dakujem

andrema
7. mar 2016

ahoj, tak taku,aby jej nepresahovala hlavicka..myslim, ze je bezpecnejsia uz vyssia hmotnostna kategoria,
lebo v tomto pripade sa ta nizsia mina ucinku...no aspon teda ja som to tak riesila... 🙂

jamabe
7. mar 2016

existujú autosedačky 9-36kg... v tvojom prípade by som sa obzrela po takej 😉

6mia6
7. mar 2016

Ide tam hlavne o váhu, preto je od 15kg. My mame 9-36kg. Chalani sa uz upinaju sami pasom ale jeden ma 17kg 4roky a druhy 25kg 7 rokov. Do 15 mali patbodove.

simsalabim
7. mar 2016

@alenacseto vo vajicku hlavicka presahovat nesmie, ale pokial mas sedacku 9-18kg, tak tam hlavicka presahovat moze, maximalne do vysky vrchu usi (teda vrchna cast opierky zarovno s vrchnym okrajom usi) ...bolo to napisane v navode k nasej sedacke (mali sme Romer King, ale uz davno). Pisu napr. tu https://us.britax.com/tips-advice/outgrowing-a-... (uplne dolu) a tu je to vidno aj na obrazku - dievcatku vpredu je sedacka este stale dobra. V podstate sa vzdy hovori, ze dieta treba v sedacke nizsej kategorie nechat tak dlho, ako je to mozne. Urcite by som 12kg dieta nedavala do sedacky kategorie od 15kg. Ta sedacka ho spolahlivo chranit nemoze! Take dieta by malo byt zafixovane este 5 bodovym pasom, alebo tym vankusom vpredu, v sedacke do 15kg.

alenacseto
autor
8. mar 2016

A myslite,ze sedacky 9-36 su spolahlive? .... neviete kde sa daju najst kompletne crashtesty?lebo vsade je vybranych nejakych 20 a tie ostatne?

jamabe
8. mar 2016

@alenacseto hm, to je pravda, každý rok si vyberú pár z každej kategórie... neviem o teste, kde sú všetky, ale my sme si študovali aj staršie testy, veď ak nejaká sedačka vyhrala v r. 2012, tak hádam sa teraz nezhoršila... ale fakt neviem. Pozeraj overené značky, ktoré sa umiestňujú v testoch každý rok dobre.
A prečo by nemali byť sedačky 9-36 spoľahlivé? Tak si vyber s pultíkom - tie sú najbezpečnejšie pre malé deti. 🙂

alenacseto
autor
8. mar 2016

Videla som crash test kde dieta sooza pultiku vyletelo ..... ale dakujem za rady

jamabe
8. mar 2016

@alenacseto to fakt?? Ja som videla opačný prípad. 2 sedačky v aute - tá s pultíkom dieťa udržala. Ale my pultík nemáme, ani sme nechceli - len čo som tak všeobecne o ňom čítala...
No fakt už sa len poobzeraj po overených značkách - Romer, Cybex, Maxi-Cosi... My teraz tiež riešime novú autosedačku, ale naša už má 16 kg, takže ideme rovno do tých od 15-36kg... A Cybex alebo Romer... tieto sa nám páčia 🙂