Co hovorite na autosedacku CYBEX Pallas M-Fix ? Ste spokojni? Ako sa pouziva? Dakujem
@panda21 Ved to,nezdalo sa mi,ze ziadne pasy,iba pultik. Radsej som sa rozhodla pre Joie Stages ako pokracovanie po vajicku.Mame uplne zle vajco ,z kt uz malej trcia nohy, (ma 6m, 6+kg a cca 65cm)..a Joie stages je od 0-25kg,ma fajn recenzie. Tak dufam,ze som sa dobre rozhodla.
@lllperko nechcem mudrovať ale čítam príspevky v skupine Deti v aute na FB a to že dieťaťu trčia nohy z vajíčka je úplne v poriadku, nemôže trčať hlava 😊 a do takejto pokračovanie sedačky by malo ísť dieťa až keď 2 mesiace samostatne sedí aj keď je od 0 kg 😊 ale tato Joie je veľmi dobrá voľba často je tam odporúčajú 😊 ja nad ňou tiež rozmýšľam ako o pokračovateľka sedačke po vajíčku
@lllperko z kazdej sedacky budu dietatu neskor trcat nohy - a ako pisala @izabela181, do takejto sedacky by malo ist dietatko, az ked aspon dva mesiace same sedi a je teda dostatocne spevnene, kedze v pokracovacej sedacke je aj v tej najlezatejsej polohe v pasivnom sede (konstrukcia vajicka je taka, aby malo dieta jemne zagulateny chrbatik, v sedacke sa uz taky sklon neda dosiahnut), okrem toho, dcerka je este uplne drobna, v Stages musi byt doslova ako na letisku
@izabela181 @evkao joie stages je urcena uz od narodenia,da sa sklopit do tvaru vajicka,preto si nemyslim,ze to nebude az tak strasny rozdiel oproti original vajicku.
@panda21 to vajicko sa mi zda malinke. Je to Lonex(polske,kupovali sme 3kombi). A obliekam ju tak ako v zime, do overalu. Ked je u nas -17 neobleciem jej len mikinku predsa.
@lllperko žiadna pokracovacia sedacka nieje vhodná od narodenia, dieťa tam pasívne sedí, je na ňu malé, vložky ju dostatočne neobklopia, nebude dostatočne chránená. Je to nebezpečné pre jej zdravý vývoj, chrbticu a je to aj nebezpečné ak budete mať nehodu kvôli pásom. A do žiadnej sedačky nepatrí overal ani bunda. Vďaka vzduchu a hrubým vrstvám poriadne nepritiahnes pásy a pri náraze dieťa z vajíčka doslova vyletí. Alebo jej pásy pri náraze zlomia rebrá.. Sedacka je to dobrá, kvalitná a bezpečna, pokiaľ tam dáš dieťa spravnej veľkosti, správne oblečené a správne pripútané.
@panda21 aj vo vajci dieta pasivne sedi. Nejazdime do zahranicia aby tam sedela 10hod. Ked uz niekam ideme tak na nakup alebo k lekarovi alebo na navstevu a to je vzdy priemerne 20km cesty,takze tam sedi pol hodinu,nanajvys hodinu dve tak 2x za tyzden. Auto sa niekedy ani nestihne vyhriat,tak nedam ju tam v sveteriku a decke ked ja mam oblecenu vetrovku a zimami je..
Ako moze to dieta vyletiet ked je v overali,to by sme aj my vyleteli ked sme v bunde..ved je dostatocne priputana,3bod pasom a este pasmi auta..
A ked mam stale mysliet na to ci havarujeme,ziadna sedacka nebude pre nu dost bezpecna,ani ziadne auto..
@lllperko Kupte fusak do vajíčka. V žádným případě nedávat hrubý overal. A Stages odložit do té doby, dokud nebude dítě alespoň 2 měsíce sedět. Jen 2 sedačky se dají použít jako náhrada za vajíčko (Klippan Kiss 2 plus a Besafe izi B-twist). Pokračovací sedačka 0-25 slouží pro děti, který ještě nemají 9kg, aby mohly být v sedačce od 9kg, ale už sedí. V pokračovací sedačce dítě pasivně sedí. Nikdy vám to nedá stejnou polohu jako vajíčko
@lllperko a ešte pre ukážku prečo je nebezpečné zimné oblečenie v auto sedačke -
https://www.youtube.com/watch?v=yA7r92TFMY8tu je to vysvetlené, znázornené a aj ukázané ako dieťa vyletí a aj dôvod..
@lllperko ja sa s tebou nehadam, pýtaš sa ako by dieťa mohlo vyletieť v overali, poslala som ti video kde je vidno ako dieťa vyletí a aj dôvod prečo. Píšeš že vo vajci pasívne sedí, tak som ti poslala fotky, čo je pasívny sed. Snáď ti to video aspoň otvorilo oči, lebo bezpečnosť je prvoradá.
@panda21 prosím ťa nevieš ako je to so sedačkou už pri vyše 2 ročnom dieťati? Sedí dobre? Syn má 12kg momentálne, 82cm, veľkosť 92-98. Na dovolenke v lete budeme riešiť dočasnú sedačku. Čítala som že je v niektorých autách problém s dĺžkou pásu a nedá sa dobre zapnúť, no neviem či sa už stalo že sa to vôbec nepodarilo (a pri akých autách). Vopred ďakujem a úplne súhlasím s tým čo si písala vyššie autorke. Škoda reči toto....tiež som sa pár krát zapojila do takej diskusie kde autorka vlastne neprišla po radu, chcela si len povedať a urobiť aj tak svoje 😏
A teda ja píšem o Joie Stages ...len tak zbežne som to tu preletela ale pozerám že názov je Cybex Pallas...ešte horšie 😱😂
@evaachesa problém s pasmy býva fakt pri autách, ktoré ich majú krátke napríklad peugeot viem že má také krátke pásy. Akože najlepšie niekde vyskúšať. Pri tých mierach stačí, keď dáš jednu vložku preč tu hlavovú najmenšiu a možno ešte klin za chrbtom, ostatné mu asi budú ešte dobré. Môj ma 90cm a 12kg a v steadi je krásne usadený, tá je síce kúsok menšia ale není to taký markantný rozdiel.
@lllperko tam ide aj o počet vrstiev. Čím viac vrstiev tým menej ju zatiahnes do pásov. Vážne body, mikina stačí, plus môžeš kúpiť ten fusak do vajicka a prekryť dekou, keď sa auto vyhreje po hodine cesty, lepšie dať prec deku ako vyzliekat z overalu. Hlavne keď bude spotena, môže ešte aj prechladnut keď ju ofukne.
@lllperko pre aké staré dieťa? Váha, výška? Aj keď teda, pultikove nie sú bezpečné, je to taký šunt no.