Chystame sa s mm nakoniec kupovat tuto sedacku...hlavne kvoli bezpecnosti. Ako je to ale s pohodlim dietata? Maly zatial vela spi v aute a ked je hore, tak pozera von a kopka si nozickami (vo vajicku) . Este sme neboli v predajni na skusku s malym, tak zatial nemam ziadnu predstavu, vlastne mam ale iba z obrazkov 😅 Ako ste s nou spokojny-e? Mne sa zda super. Ak by maly nechcel v nej byt (co sa dufam nestane), tak aku inu alternativu v tejto vahovej kategorii odporucate? Dakujem baby za kazdu odpoved.
9-36 je veľa...teda mne sa to zdá veľa...ak sa tam má zmestiť 36kg dieťa, koľko "zbytočného priestoru" tam bude mať to 9kilové... pásy nie sú všetko...
my sme vyberali podľa váhy - čím ťažšia, tým lepšia... a podľa toho, aby malý nemal zbytočne veľa miesta, máme romer king a sme spokojní 😉
pri kupe autosedacky sme si prestudovali testy a brali sme jednoznacneho vitaza (kat. tusim 9-36kg, alebo leno od 15kg, uz si to presne nepamatam): cybex ISIS (inak velmi podobny s Cybex Pallas). super cena, velke pohodlie, tzv pultik pre este vacsiu bezpecnosti spredu pre mensie dietatko (vyzera to nepohodlne ale opak je pravdou), potom sa pouziva bez pultika. Romer je velmi oblubeny, ale v spominanych testoch cybex jednoznacne boduje. (moj nazor: bud maxi cosi alebo cybex)
tiez som cybex zvazovala, ale po skuske mi prislo ze sa nasi chalani tam citia napresovany, pultik je sice bezpecny ale co z toho ked to detickam vadi, aj mne by vadil ak by som tam mala sediet, nakoniec sme sa rozhodli pre maxicosi a je to taktiez super znacka a co sa tyka bezpecnosti tiez ma plny pocet bodov.
Ahoj, my sme ju mali a pouzili sme ju len parkrat, lebo moje dieta v nej neskutocne revalo. Ten pultik je dost obmedzujuci. Z vlastnej skusenosti pultikovu autosedacku neodporucam. Myslim, ze je dost vyrobcov, ktori obstali v testoch tak dobre, alebo aj lepsie ako cybex. My sme kupili britax evolvu 123 plus a zvazovali sme aj romerky.
trosku som si o autosedackach studovala a v prvom rade kupovat takemu malemu dietatu sedacku 9-36 je velmi nezodpovedne, to je nejmenej bezpecna kategoria. urcite radsej vyberaj z 9-18 a potom ked bude mat cca 3-4 roky tak 15-36. teda, ak vela jazdite, za tu bezpecnost to stoji.
pri autosedackach s pultikom urcite odporucam najprv ju dat do auta, lebo byva casto problem s dlzkou pasu. a takisto dat dieta najprv do nej, lebo vacsine deti ten pultik dost prekaza.
My sme cybex pallas pouzivali tri mesiace, potom sme ju predali. Malemu vadil pultik, neobsedel tam, nemal kam dat ruky, nemal sa ako s nimi hrat. Inak bola super, bezpecna. Aj sme ho do nej pred kupou skusali posadit. V pohode sedel, vydrzal.... len je rozdiel dat tam dieta na 10min a cestovat s nim 4-5 hodin. Druhu sme kupili britax evolva 123.
My sme tiez mali cybex pallas a museli sme ju predat, pretoze dcera v nej nechcela byt, stale v nej plakala a tak ako @andreaerdna sme kupili britax evolvu a cuduj sa svete, dcera je omnoho spokojnejsia. Dokonca uz ani neplace pocas jazdy autom.
@stvura ako pises, cybex pallas bez pultika je pre vacsie deti, nie 8 mes ako ma @buburka a pokial viem, tak cybex pre take deti vyraba len vajicko aton, isis a pallas, takze nema velmi z coho vyberat (kedze obe su s pultikmi)
dievcata zvazujem kupu tejto autosedacky Pallas 9-36 kg 2011 ja viem, ze ten pultik je pre dieta dost neprijemny ale ja uz neviem aku inu sedacku kupit ☹ maly sa mi vie s nasej autosedacky odputat 🙄 ............mate ju niekto doma a ste spokojne? alebo by ste volili radsej inu autosedacku/znacku/ ktora ma tiez pultik?
ahojte, my máme pallas 2x fix mala je v nej spokojna a pultik jej vobec nevadi, este sa jej skor páci, ze ho ma. Je to pohodlne, aj ked na fotkách mozno ten pultik vyzera divne, ale nazivo je jasne, ze tam ma mala pohodlie. Nasa malá má 13 kg. (kiddy s pultikom sa mi zdala menej pohodlna, ked som kukala testy, tak bolo pisane, ze je menej ergonomicky riesena, no aj cenovo lepsie cybex..tak som sa rozhodla pre cybexy) Syn ma cybex solution fix2x (cybex pallas bez pultika od 15kg) a velmi sa mu páci, a mne zas to, ze im hlavicka nelieta, ze má svoje miesto, ked spia, to sa mi páci najviac. A hlavne tie testy, ze presli , pultik je urcite bezpecnejsi podla tých crash testov, co som videla. a viem o detoch, co sa odputaju, alebo si zlozia pásy na 5 bodovej sedacke dole a to uz funkciu neplni.. pultik prec nedaju. pri cybex pallas je chánena aj krcna chrbtica a mozog pri náraze. vsetko je vidiet na videách, ktore najdete na yuotube pri vyhladani Cybex
my ju mame a sme spokojni a mala tiez 😉
tiez zvazujem stale ale skor, ze ktoru pultikovu pretoze povodne som chcela kiddy, ale po prebadani videi a stranok som sa nakoniec priklonila cybex pallas 2. nad 5 bodovou ani neuvazujem, moja dcera sa zo vsetkych 5 bodovych pasov dostane von.
ahojte, my sme kupili minuly tyzden cybex pallas fix, dost som sa bala, ze sa malemu nebude pacit, hlavne potom ako som citala rozne diskusie, ale je uplne v pohode, vobec neriesi, polozi si hlavku na pultik pred sebou a pozera sa z okna 🙂
Ahojte. Tiež máme pallas2fix s pultíkom. Prvé dni malému pultík vadil, no rýchlo si naňho zvykol. Teraz dokonca dvíha rúčky a pýta si pultík. Ako písala @julia21 presne počas jazdy si drobec položí hlávku na pultik a pozerá von oknom 🙂 Jediná vec, čo nás trošku nemilo prekvapila bola dĺžka pásov v octavii. Tým, že su dosť krátke sťažuje to trošku zapínanie.Ale ináč spokojnosť.
ahojte, je mozne tuto sedacku upnut aj do auta, ktore nema iso fix, teda len prostrednictvom pasov? mate niekto skusenost s jej pouzitim vo Forde Focus? lebo na ich stranke som nenasla tento typ automobilu ako kompatibilny. http://cybex-online.com/sk/carseats/pallas2-fix...
mozte mi poslat aj IP, kedze v otazke sa da odpovedat len raz. vdaka.
my mame cybex pallas 2 a malicka ju ma od 8,5m a je dost malicka ma ledva 8kg 🙂 a je v nej spokojna a aj sa tam vyspinka 🙂 len treba davat pozor na dlzku pasu, mne sa do fiat punta nezapase :( v octavke, leone ano 🙂
Tak my sme kupili Cybex SIRONA. Cakali sme na krash testy, ktore dopadli velmi dobre. Boli sme v Blave aj s dcerkou 7 mesacnou odskusat a potom sme si objednali nasu farbu. Tak baby poviem Vam, je super. Drobka je spokojna, my sa nenervujeme, ked ju tam davame, nakolko si sedacku otacate. Mala jazdi v protismere, co je pre babo najbezpecnejsie.
brisilda - ten pultik sme zatial nedali, nakolko sa to dava, az ked je dieta vacsie a je v smere jazdy.
baklik- myslim ze je to len na iso fix.
My s manzelom mozme len odporucat, je sice drahsia ale tu uz nejde o fazulky ale o bezpecnost nasho dietatka
ahojte, mame hore spomenute sedacky cybex a sme s nimi spokojni, ale mna by zaujimalo, kedy ste detickam potom presli na priputavanie cez pas, nase dvojickz maju teraz takmer 5 rokov, vyskovo su cca 103cm a vahovo ma jedna 15kg a druha ma13.7kg. uvazujeme, ze ich uz nebudeme priputavat cez pultik, teraz ked ide aj zima a deti su viac naobliekane. na druhej strane cestujeme vela a na dlhe trate a tak mi ide aj o bezpecnenost. kedy prejst na priputavanie pasom? niekto nejake skusenosti?
deti by sa do sedacky nemali davat v bunde nie len ze im bude teplo ale aj sa citia tiesnene.sedacka s popruhmi ma jednu nevyhodu a to ze by sa mali stale popruhy dotiahnut tak aby neboli volne alebo pritiahnute velmi.o tom ze starsie deti si niektore dokazu otvorit ani nehovorim.ak niekto tvrdi ze dieta neznesie pult je blbost kazde dieta si zvykne cim skor sa dotoho posadi tym skor.si zoberte co sposobi pas pri nehode cloveku.niektory maju z toho modrinu a co potom to dieta a este ako sa namaha krk kedze nemu erbeg nevystreli.a riesit cenu je tiez na uvazenie ak ma zachranit dietatu zivot.predsa len pult aj chrani organy dietatapred ulomkami
@exo plne suhlasim, my sme kupovalis pultom, lebo mala bola ako Coperfield, z pasov zakazdym vyliezla, hocako sme jej zatiahli. s pultom to uz bolo super, len teraz im je to uz dost tesne, sme ich nechali na tej podlozke, myslim ten Cybex pallas, ale pultik sme uz nedali len pas, tak sa mohli lepsie usalasit, nozicky vylozit aj na sedadlo, pohodlnejsie sa im cestovalo.
Ponukam novu, asi 2x pouzitu autosedacku, 9-36kg, 9-18kg sa pouziva s pultikom, potom bez, nema pasy, ak su v aute dve deti, aspon sa nedotahuju, nebiju, fakt dobra volba, dovod predaja je, ze je spodok sirsi ako mame zapinanie pasa a tym padom nevieme zapnut bezpecnostny pas. Malej sa v tom paci, je to pohodlnejsie ako s pasmi (moj subjektivny odhad, mali sme Romerku)
Sedačka je od 9kg
Existuje predĺženie bezpečnosť.pasu.cize viete zapnut aj keď máte krátky pás.inak pred kúpou sa dá zistiť na nete na ich stránke či vaše auto má dostatočne dlhé pásy pre túto sedacku
Tiež už týždeň googlujem a neviem sa rozhodnúť 😒 , aj túto som pozerala,aj Concord transformer T, aj Maxi cosi rodi air protect...všetky dopadli vo svojej váhovej kategórii v teste 2011 najlepšie..