Ahojte dievčatá, chcela by som kúpiť malému autosedačku Cybex Pallas (9-36kg), mám starší Renault Megane, chcem sa spýtať, či nemáte niektorá z Vás skúsenosti s pripútaním autosedačky konkrétne do tohto typu auta, teda či sú pásy dostatočne dlhé, aby sa dala pripútať aj s tým pultíkom. Nemám možnosť to vyskúšať osobne, pretože nikde poblíž v obchode tento typ nemajú, alebo iba na objednávku. Vďaka za pomoc.
Ahoj, vidím, že nikto neodpovedá, tak teda... my máme novší Renault Megane a mali sme tam aj túto sedačku, bolo to v pohode aj s rezervou, čo sa týka pásov. Ale i tak, nedá mi nedodať, že by som to bez vyskúšania a pozretia naživo nekupovala, lebo ako nám povedal jeden zbehlý predavač v obchode, predstavte si, že za tým pultíkom sedíte celú cestu vy. Ruky len do boku a tam hore a dole. Jedine, že máš také veľké dieťa, že má ruky až nad pultom, ale aj tak, ich proste normálne vedľa tela nepoloží, tak neviem. My sme v tom viezli desaťkilové a bolo mi ho ľúto, keď som to videla na vlastné oči... Viem, že tieto pultíkové sú vraj bezpečnejšie, tak na kratšie cesty asi ok, ale ak cestuješ na dlhšie s fyzicky malým dieťaťom, radšej si skús najprv zistiť po okolí, či to niekto nemá a vyskúšaj u neho doma.