Ahojte baby, chcela by som sa spýtať, či niektorá z vás má skúsenosť s touto autosedačkou:
https://www.modrykonik.sk/shopy/autosedacky/1pl...
@filomenka11
ahoj filomenka, dakujem za tvoju správu 🙂 isofix nemáme, ale v tom inzeráte píšu, že je k tomu aj isofix, aspon tak som to pochopila - "isofix v cene". a táto sedačka sa dá dať iba v smere jazdy? ešte uvažujem nad Romer King Plus, neviem sa ozaj rozhodnúť. chcem čo najbezpečnejšiu sedačku a pozerala som crashtesty na ADAC.de a tento Cyber Junior-Fix bol najbezpečnejší vo svojej kategórii. Romer King plus tam ani nebol spomenutý, len na základe odporúčení uvažujem o nej
@crystalskye ahoj, no ona je isofixova (=da sa zacvaknut do isofixu), ale isofix uchyty musi mat zaroven auto - montuje sa iba do novsich aut posledne roky, su to take kovove tycky schovane v sedadle. Ak to nemate, tak je sedacka prichytena iba bezpecnostnym pasom, ktory zaroven cez pultik drzi aj dieta ... sice je to povolene, ale predpokladam ze tie dobre znamky v testoch su pre situacie ked je sedacka zapojena v isofixe. Na druhej strane ponuka cybex tusim aj sedacky bez isofixu a napr. pallas 2 dopadol dobre aj ked nema isofix. Nasa je uz iba v smere jazdy, pokial viem tak aj juno fix je v smere jazdy.
Super ze pozeras podla crashtestov, my sme tiez tak vyberali ... neviem podla coho ineho by som vyberala ...
Mne tu raz jedna velmi sikovna mamicka poradila stranku kde su zhrnute rozne testy za vela rokov, je tam aj ta romer king plus a dopadla vtedy velmi dobre ... http://fotelik.info/pl/testy/grupa:9-18/ocena/m...
Tie dozadu sa u nas dovaza zatial len par znaciek a ceny maju dost uletene ... nakoniec som bola celkom rada ze som uz nemusela riesit tuto dilemu 🙂 Tito ich ponukaju, mozno aj niekde inde su ... http://www.bezpecnaautosedacka.sk/ A najnovsie som videla ze aj cybex ma novu sedacku, este netestovanu, v ktorej sa dieta dlhsiu dobu vozi proti smeru (cybex sirona).
Ale zasa je to hlavne kvoli tomu ze babatko ma este slabe krcne väzy ... a na to su dobre aj tie pultiky ...
@crystalskye prosim ta to uz sa oplati kupit fakt tu pallas, aj my ju mame a je suprova....
@sirinka preco,juno nie je dobry?za rok 2012 vyhral v kategorii najbezbecnejsia autosedacka roka
@crystalskye vsak ano, ale je to to iste, co pallas a ta ti vydrzi dlhsie 😉
Ženy ja mám Cybex a sme spokojný
Ahojte, ja práve zháňam novú autosedačku a rozmýšľala som presne nad cybexom juno. Ale mám trochu strach, že vyhodím 200€ za autosedačku a nebude sa mu páčiť ten pulík. On dosť stiesňuje to bábo a my jazdíme óbčas dlhšie vzdialenosti. Ak nebude chciet ten pultík, dá sa aj inak uchytiť dieťa v tej sedačke?
Bez pultika nieje mozne pouzivat tuto autosedacku. A dieta vobec nieje stiesnene. My ju pouzivame a mala je velmi spokojna.
@kynoloska od akého veku ju používate?chcem sa spýtať čo v zime? keď je malá v overale , tak ten pultík ju netlačí na nožičkách? ona je aj polohovateľná? ďakujem.
My sme ju zacali pouzivat od 8 mesiacov. Sedacka je polohovatelna. A v zime sme ju zatial nepouzivali, takze neviem povedat ale ma tam rezervu, takze predpokladam, ze ju to tlacit nebude.
ahojte zienky ... aj mi teraz riesime ako sudacku ... uz sme skusali juno u kamosky a bola ok malej sa pacilo ale ked som terz vodela bocni naraz ako z toho dieta vyletelo tak som zas na vazkach ... a ak teda mate tak akej farby ... lebo myslim ze tie fotoshopovane nablizkane obrazky v eshopoch su umelo vyladene ... a rozdmislali sme nad tou candied nut alebo natur .... ak teda niekto mate foto rada uvitam ...
no tak tu citam vase komentare a cudujem sa..🙂 My sme pred tromi tyzdnami kupili cybex juno a sme zufali, maly mi v nej neustale place, chyta raple a chce vystupit.. Obdivujem vase pokojne deti, ktore v nich dokazu cestovat..🙂 My zatial vydrzime iba 15 minutovu cestu, po viac ako 15tich minutach je to absolutna katastrofa a vacsinou ho musim nakoniec vytiahnut von.. Sedacku som tiez kupovala s vidinou najbezpecnejsej sedacky.. nakoniec ale musi sedacka ist k stastnejsim majitelom a ja budem musiet zohnat nieco menej specialne..🙂 hold.. kolko deti, tolko chuti..
ahoj mamičky chcem sa spýtať je nejaký veľký rozdiel medzi cybex juno fix a cybex juno 2fix ?
Ahojte maminy, chcem sa opytat na nejaké novšie skúsenosti s autosedackou Cybex Juno....zväzujeme kúpu, len som ju bola vyskúšať v obchode a mne sa zda, ze je dieta v nej velmi natesno, a to syncek je menší, v 20 mesiacoch ma 8,5 kg😊Neviem si ju predstaviť používať do 18 kg😊
Povodne sme chceli Cybex Pallas kupit.
Ale podla váhy a jeho vzrastu nam odporúčajú radšej Juno.
Dakujem za skúsenosti.
@crystalskye mame velmi podobnu (akurat ze je pre 9-36gk: cybex pallace2fix), vydrzat by nam mala az do 12r.
Mame ju len nieco vyse tyzdna, ale sme maximalne spokojni ... hoci najprv som mala nervy lebo syncek (23m) nechcel ani pocut o tom pultiku, ale potom sa nam ho podarilo presvedcit a uz tam pekne sedka. Sedacka sa lahko priputava a podla testov je to v tej kategorii momentalne najbezpecnejsia sedacka. Ta nasa je dost velka, treba si pozriet ci je vhodna pre vase auto + ci mate isofix, lebo ak nie tak ju nema velmi zmysel kupovat
No a vo vasom veku (8m) ma este zmysel uvazovat aj o sedackach otocenych do protismeru a vydrzat v nich pokial sa da, pretoze je to bezpecnejsie.