Autosedačka Cybes verzus Joie

jvasenka
15. jún 2020

Ahojte žienky, rozhodujem sa medzi Joie every stage a Cybex pallas silver line. Nemáme isofix a chceme aby bola sedačka bezpečná a pohodlná aj na dlhšie cestovanie. Máte niektorú z nich? Aké sú plusy, mínusy, prečo ste sa rozhodli práve pre tú ktorú sedačku?
Ďakujem za rady🙂

meluela
15. jún 2020

@jvasenka kolko mesiacov ma dietatko? z tychto dvoch by som nebrala ani jednu, cybex pallas je pultikova a to je blbost z pohladu bezpecnosti a joei every stage je 0-36 to je privelky rozsah, nema to dobre vysledky v crashtestoch (https://www.oeamtc.at/tests/kindersitztest/kind...). Ale inak cybex aj joei su dobre znacky, treba vsak najst model vhodny pre konkretne dietatko. Predpokladam ze je mensie ked pozeras o 0kg, vezmite radsej 0-18 alebo 9-25 protismernu (a potom 15-36 ked z nej vyrastie).

jvasenka
autor
15. jún 2020

@meluela no joie steadi mi odporúčali tu na poradni o autosedačkach ta every stage sa mi páčila v predajni a tú cybex mi odporučila kamoška, že ju majú od cca 7-8mes a sú veľmi spokojní, že aj ten pultik sa im veľmi osvedčil aj čo sa týka pásu aj na hranie... Takže neviem... Nemáme isofix a ten výber je trochu obmedzený.. Mne sa páči ešte aj Römer KING II tak už fakt neviem🤷‍♀️

meluela
15. jún 2020

@jvasenka joei steadi ma mensi rozsah, mohla by tam byt vacsia bezpecnost nez pri everystage, i ked tato myslim nema spotrebitelsky crash test. romer king je ok pre vacsie dieta, ale nie pre 9 mesacne, kedze je uz v smere jazdy. pozri este britax first class plus to je tiez 0-18 na pasy a v akcii sa da zohnat za dobru cenu alebo britax maxway 9-25, rozne modely axkid 9-25, klippan a besafe (tie su ale cenovo dost drahsie). alebo este kludne nadalej kvalitne vajicko 0-13Kg, ja som v maxway cabriofix mala dieta do 19 mesiacov

vikusjk
17. jún 2020

@jvasenka my sme mali Cybex Sironu a teraz ma tu vacisiu, neviem, ci Pallas, asi hej, ale uz je to slecna 8r, tato Cybexka je do 12r, co aj mienime pouzivat, Cybex je jedna z top znaciek co sa bezpecnosti tyka ;)