Autosedacka britax od 9 kg

kate0903
14. nov 2019

Ahojte, mala by som otázku. Dcérka už vyrástla z vajíčka, čoskoro má 9kg, no ako pozerám, hľadám po internete, som zúfalá co sa týka kúpy ďalšej autosedacky pre nu. Viem len, že chcem ostať verná značke Britax, sme spokojní aj s kočiarikom aj vajickom, pretože sú ich produkty ozaj bezpečné, čo je pre nás na 1.mieste. No som stratená co sa tyka rozdelenia autosedaciek z hľadiska váhy 9-18kg, 9-25kg, 9-36kg. Akú máte mamičky skúsenosť, fakt ochráni autosedacka 9-36 kg rovnako dobre ročne dieta ako trebárs 12 ročne? Príde mi veľké to vekové rozmedzie. Mam tomu veriť? Hoci by som musela časom kúpiť novu, ďalšiu (v prípade ze kúpim 9-18) radšej takto, len nech je maximálne bezpečná. Ďakujem za akúkoľvek radu.

evkamotka
14. nov 2019

Ja by som sa zamyslela minimalne nad unavou materialov (budes jej verit 11 rokov? Podla mna bude stara) . Kupili sme preto po vajicku cybex sirona ktora je fo 105cm (cca 4r) a ma vynikajuce hodnotenia. Nie je to britax ale ked tak pozri aj tuto. A ak nic ine, podla mna ten vek autosedacky do 12 neokasles, hlavne plasty

lauxx3
14. nov 2019

Tak isto sme volili 9-18 aj na predajni nám povedali, že čo sa týka bezpečnosti je vždy najlepšie čo najmenšie váhové rozmedzie. My máme King 2 a sme spokojní

kate0903
autor
14. nov 2019

@evkamotka skvelá úvaha, suhlas maximálny.

yanni
14. nov 2019

@kate0903 Uvazujes spravne. NIKDY nemoze sedacka s velkym rozpätim sadnut rocnemu a aj 12 rocnemu dietatu. Kup reboarder (protismernu) 9-18 kg alebo ak ma dieta dostatocnu vysku 9-25 kg (napr. Britax Römer Max Way(plus)).

sapetka
14. nov 2019

@kate0903 britax evolva 9-36

saskia_98
14. nov 2019

@kate0903 ja ked som kupovala autosedacku, predajca mi povedal, ze sa nemaju preskakovat vahove kategorie. Ma sa ist pekne postupne. Cize z vajicka som sla na 9-18 kg a tiez mam britax.

meluela
15. nov 2019

@saskia_98 predavac o tom moc nevie. zaklad je nestrcit male dieta do smeru jazdy, ale mat ho co najdlhsie v prostimere. momentalne je na to kategoria 0-18 alebo alebo pri vacsom dieratku 9-25 protismerna

saskia_98
15. nov 2019

@meluela pozri, to ci dam dieta do smeru alebo protismeru je len a len na mne. Zakon este platny nie je, cize je na rodicovi ako sa rozhodne. Ja mam dieta v smere a nikdy by som ho do protismeru nedala (mam na to svoje dovody a nemusis mi pisat co je ako bezpecne, nestojim o to). Ide o to, aby dieta bolo v co najmensom vahovom rozpati a nie 9-36 kg. Je iba na autorke ako sa rozhodne.

meluela
16. nov 2019

@saskia_98 aha, ja som bola v tom, ze autosedacky sa kupuju kvoli tomu, aby sa dieta vozilo co najbezpecnejsie

saskia_98
16. nov 2019

@meluela pozri ja som mala 3 autonehody, ani jednu mojou vinou a pri poslednej, kedy ma nabrala tatra zo zadu (nešli jej brzdy), som ja skoncila v nemocnici a auto na totalku. Keby som tam mala dieta v protismere, tiez by tu uz nebolo. A ostatne 2 autonehody skoncili podobne, ziadne ťukesy, čiže ja s mojou skusenostou, dieta do protismeru nedam.

kate0903
autor
19. nov 2019

Ďakujem baby za každú radu. Ešte mi viete poradiť, je lepšie kúpiť s isofixom ci bez?

saskia_98
19. nov 2019

@kate0903 ked mas auto s isofixom, kup s isofixom. Ja moju sedacku prekladam z auta do auta a kedze niektore auta isofix u nas nemaju, kupovala som bez.