Ahojte, mala by som otázku. Dcérka už vyrástla z vajíčka, čoskoro má 9kg, no ako pozerám, hľadám po internete, som zúfalá co sa týka kúpy ďalšej autosedacky pre nu. Viem len, že chcem ostať verná značke Britax, sme spokojní aj s kočiarikom aj vajickom, pretože sú ich produkty ozaj bezpečné, čo je pre nás na 1.mieste. No som stratená co sa tyka rozdelenia autosedaciek z hľadiska váhy 9-18kg, 9-25kg, 9-36kg. Akú máte mamičky skúsenosť, fakt ochráni autosedacka 9-36 kg rovnako dobre ročne dieta ako trebárs 12 ročne? Príde mi veľké to vekové rozmedzie. Mam tomu veriť? Hoci by som musela časom kúpiť novu, ďalšiu (v prípade ze kúpim 9-18) radšej takto, len nech je maximálne bezpečná. Ďakujem za akúkoľvek radu.
Tak isto sme volili 9-18 aj na predajni nám povedali, že čo sa týka bezpečnosti je vždy najlepšie čo najmenšie váhové rozmedzie. My máme King 2 a sme spokojní
@meluela pozri, to ci dam dieta do smeru alebo protismeru je len a len na mne. Zakon este platny nie je, cize je na rodicovi ako sa rozhodne. Ja mam dieta v smere a nikdy by som ho do protismeru nedala (mam na to svoje dovody a nemusis mi pisat co je ako bezpecne, nestojim o to). Ide o to, aby dieta bolo v co najmensom vahovom rozpati a nie 9-36 kg. Je iba na autorke ako sa rozhodne.
@meluela pozri ja som mala 3 autonehody, ani jednu mojou vinou a pri poslednej, kedy ma nabrala tatra zo zadu (nešli jej brzdy), som ja skoncila v nemocnici a auto na totalku. Keby som tam mala dieta v protismere, tiez by tu uz nebolo. A ostatne 2 autonehody skoncili podobne, ziadne ťukesy, čiže ja s mojou skusenostou, dieta do protismeru nedam.
Ďakujem baby za každú radu. Ešte mi viete poradiť, je lepšie kúpiť s isofixom ci bez?
Ja by som sa zamyslela minimalne nad unavou materialov (budes jej verit 11 rokov? Podla mna bude stara) . Kupili sme preto po vajicku cybex sirona ktora je fo 105cm (cca 4r) a ma vynikajuce hodnotenia. Nie je to britax ale ked tak pozri aj tuto. A ak nic ine, podla mna ten vek autosedacky do 12 neokasles, hlavne plasty