Autosedačka a ISOFIX?

misi_sisi
5. aug 2019

Ahojte, chcela som sa opýtať, ak mame v aute ISOFIX musí byt sedačka s isofixom? Ide mi o to že na jednej strane chcem aby bola sedačka bezpečná, ale zasa mi je ľúto dať za sedačku s isofixom 300€ lebo autom jazdime naozaj výnimočne. Máte keď tak typy na autosedačky?

margaretka_
5. aug 2019

Nie, do auta s isofixom v pohode das aj sedacku bez

candii
5. aug 2019

Nie, jasné že nemusí.

nika3136
5. aug 2019

@misi_sisi nemusíš mať Isofix, ale je to oveľa, oveľa bezpečnejšie.
Daj tie peniaze. Rozrátaj si to. Sedačka 0-18 ti vydrží aj dva tri roky. Koľko to vychádza na deň?
Ak stojí 400€, na dva roky je to 55 centov denne. Môžeš ju potom aj predať.
My matky investujeme 400€ aj viac do kočíka, do veci, ktorá nemá za úlohu až tak chrániť dieťa. Kdežto v aute stačí pár kilometrov a môže mať nesprávna pomôcka fatálne následky.
A mimochodom... Ja som kúpila Britax Romer Dualfix úplne novú, pani ju dostala ako nevhodný dar. Nemala ju ani mesiac...S bločkom a zárukou za 240€

candii
5. aug 2019

@nika3136 v čom je prosím ťa na tom oveľa bezpečnejšia 😀 pokiaľ je správne pripútaná, je tak isto bezpečná ako isofixova .. ide len o to, že Isofix sa ľahšie priputava a teda je menej pravdepodobné že by taká sedačka bola zle pripútaná .. ináč je rovnako bezpečná ako s Isofix (bavíme sa o testovaných)

marlenka222
5. aug 2019

@candii to nie je až tak pravda ako píšeš. Sedačka s izofixom je PEVNE spojená s autom. Sedačka bez izofixu je fixovana pásmi z auta. Už si niekedy skúšala odstrániť -pohnut sedačkou z izo a bez izo? Bola by si prekvapená ako sa dá hýbať keď je pásmi pripútaná a ako je stabilná keď je spojená so sedadlom. A hlavne ide o to, že pásy pustia a izofix nie. Ono to až taký blud nie je... A nejde LEN o to že izofix sa ľahšie pripútava čo opäť nie je pravda iba ak pri vajci ktoré nakliknes keď v ňom už dieťa mas. Každé dieťa v nej musí mať bezp.pas. o čo je jednoduchšie dostať pás v izo a bez izo? V ničom. Iba samotné nakliknutia ktorá zena pod 50kg nedá lebo sedačka váži od 10kg vyššie. Výhody to má, nevýhody to má tak isto. Ale ak si nezažila izo a bez izo, nehovor že IBA. A vyšli rovnako... Hej vyšli rovnako v podmienkach ktoré sú v testovacích miestnostiach a nie na slovenských cestách kde nie každé auto má izofix a nie každé auto je stavané na každú sedacku. Sama mám 2 deti, zažila som s izo aj bez izo a garantujem ti, že cestovať len v jednom aute, idem do izo pre obe deti. Žiaľ ale zasa mi deti cestujú aj bez izo preto sme volili bez izofixu.

nika3136
5. aug 2019

@candii až 8 z 10 ľudí upevňuje pásovú sedačku nesprávne a okrem toho Isofix zabezpečuje oveľa pevnejšie spojenie s autom, ako pásová 😉

candii
5. aug 2019

@marlenka222 to že sa ľahšie priputava, som mala na mysli, že inštalácia je ľahšia a nie to, koľko váži autosedačka. . Inštalácia pásovej autosedačky je o niečo zložitejšia.
Určite sa dačo hýbe, ale určite zase netancuje hore - dole po aute .. pás ju bezpečné drzí pri náraze. V tom to zase nemôžme porovnávať ..

marlenka222
5. aug 2019

@candii inštalácia vôbec nie je až taká ľahká ako si sa dočítala. Jasne video ukáže nové auto, novú sedačku, klik klik a ideš. Ale nie je izofix v aute kde máš kopec miesta zrovnatelny s autom kde ratas CM aby si vôbec sedačku nasadila a aby sadli obe nôžky správne a súčasne. A ešte väčšia sranda je ju odistit, potiahnuť a vytiahnuť. A ver tomu že ak žena nemá cca 180 CM a 70 kg, tak s izofixom manipuluje len veľmi z tazka. Umelci z videí dokážu zázraky. Realita- zrovnatelny čas ako pri upevňovaní alebo vyberaní pásovej autosedačky. A nie pás sedačku dokáže pustiť celkom dosť - ak ju vôbec obtiahne a dá sa zapnut. Napr. Octavia má vzadu neskutočne krátky pás. Tam sme boli nútení kupovať sedačku "na mieru" a tak isto nesedeli sedačky pevne na sedadlách aj keď boli upevnené pásmi. Proste nie všade sa ti až tak dá polohovať sedadlo aby si uložila sedačku. Apropo... pás auta... Mi obe deti dokázali vystiknut von a obe sedačky vypnúť počas jazdy! Každá má svoje výhody aj svoje nevýhody. To sa nedá zrovnávať preto lebo to vyšlo v testoch. Reálne vidíš rozdiel keď ich VIDiS a používaš v realite. Videjka sú krásne natočené tak aby všetko cvakalo pasovalo a šlo raz dva. A hlavne prispôsobené aby ľudia kupovali ako hluchonemi lebo to tak je v ideálnych podmienkach kedy máš čas sedačku zapnúť, skontrolovať, kedy máš kopec miesta na parkovisku, dokážeš si otvoriť dvere ako potrebuješ, môžeš "tancovať okolo auta". Bežný človek ale nemá ideálne podmienky ani pri izo ani pri pásovej. ;)

andrbeata
5. aug 2019

Nemusíš.
@marlenka222 Rovnako drží ako s isofixom. My máme isofix, rodičia iba na pásy, ale dokupovali sme uťahovák a sedí úplne rovnako ako s isofixom.

marlenka222
5. aug 2019

@andrbeata ja už som to ďalej neriesila 🙂 až tak som nešla. mám pocit že každý rok nájdu niečo nové .ale dobre veru že píšeš že niečo také je lebo ja neviem či proste ja mám také šťastie že mi ich odopli obidvaja alebo to vážne dokážu šikovnejšie deti... Pozriem to isto, to by sa nám veru hodilo. pri dcérke som mala naniu a tá proste nesedela v žiadnom aute akurat. vždy tam ostaval priestor. Ale zasa sú ľahšie ako izofixove. veď jasne že každému vyhovuje niečo iné. ;) Ja len že mám aj takú aj takú skúsenosť a každá má niečo super a niečo čo je protipól. Ale tie videa kedy ukážu geniálne sedačky sú dosť z cesty

candii
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akcul13
5. aug 2019

https://m.alza.sk/maxi/petitemars-prime-ii-isof...
My máme s isofixom tuto a sme spokojni a nebola ani extra drahá ☺️

elekat
5. aug 2019

My sme kupovali uz vajicko s isofixom a nemenila by som,jednoducha instalacia,nakliknes a ides. Mame zimne dieta,cize vysli sme z domu a nezatazovali nas pasy. V tejto kategorii je velky rozdiel medzi sedackami a isofixova drzi omnoho pevnejsie,viem to porovnat,lebo pouzivam sedacku aj bez isofixu.

nikaasimonka
5. aug 2019

@misi_sisi ani my sme neskakali dva metre do vysky ked sme zbadali cenu isofixovej sedačky, tiez nemame penize na vyhadzovanie hore dole, ale pri dietati si myslim ze je bezpecnost prvorada, daju sa najst aj s isofixom lacnejsie nemusis najdrahsiu kupit... a je to dost podstatny rozdiel my mame römer dual fix a velmi velky rozdiel ked je iba na pás a ked je na isofix

aleshka_supermama
5. aug 2019

@misi_sisi mala som aj vajíčko s isofixom pre mňa úplne super to. V našom aute mame sedačku s isofixom a babi s dedkom majú obyč bez ISO no musím povedať že keď môžem radšej prehodím našu z auta lebo ta bez je fakt nič moc.. Keď nechceš dat 300e skus pozrieť bazár 😉

candii
5. aug 2019

@marlenka222 ja som sa nič nedocitala, ja Isofix mám 😉

A hovorím úplne o niečom inom, čo ty. Ale v pohode, už to nechaj tak.

marlenka222
5. aug 2019

@candii prečítaj si čo si napisala- najskôr o bezpečnosti potom o inštalácii. Všetci sú tu blázni lebo ty rozprávaš o niečom inom ako niekto píše však? A o čom teda rozprávaš?

terezia32
5. aug 2019

@marlenka222 potom treba kúpiť sedacky typu spin, že si ich natočíš a dieťa vyberieš raz, dva a nemusíš ju vyberať a “preklikávať”

fridi96
5. aug 2019

https://www.babytrend.sk/autosedacka-besafe-izi... My mame tento a sme velmo spokojný 🙂

candii
5. aug 2019

@marlenka222 ja sa s tebou bavím normálne, tak poprosim o to isté 🙂

Napísala som, že pásové sú tak isto bezpečne ako Isofix, potom som napísala že Isofix len ľahšia instalacia kvôli tomu že tam nemáš čo pobabrat,čo na pásovej je o niečo komplikovanejšie a veľa sedačiek nie je správne pripútaných a ty mi tu píšeš nejaké litánie o tom ako tancuješ okolo auta a o polohovaní. Čo a mojím komentárom nemá absolútne nič spoločné, pretože to nebola vôbec pointa. Neviem, ako si vyberala autosedačku ty, no ja som ju vyberala presne na moje vozidlo, aby som bola spokojná, išla som do kamenného obchodu a autosedačku som si vyskúšala vo svojom vozidle aby ma neprekvapil napr. ten krátky pás 😉

marlenka222
5. aug 2019

@candii a minimálne 3 ľudia prišli s tým istým čo ja tak to asi taký blud až nie je ako si ty myslíš že ani s izo to nie je úplne super lusknutie prstom ;) len toľko.

misi_sisi
autor
5. aug 2019

Ďakujem za rady, asi teda predsa kúpime s isofixom a rozmýšľam nad petit&mars

candii
5. aug 2019

@marlenka222 pozri, ja sa s tebou nejdem hádať, ja mám svoje skúsenosti a ty svoje. Tým to ukončíme.

candii
5. aug 2019

@misi_sisi niektoré autosedačky sú aj univerzálne, že sa dajú použiť aj bez Isofix. Skús pozrieť.

ceresnovci
5. aug 2019

kup lacnejsiu sedacku s isofixom (: su aj za 200 € kvalitne

maciatkolulu
5. aug 2019

@nika3136 prosím ta daj do plaču nejaké relevantné štúdie o tej oveľa a oveľa väčšej bezpečnosti. Ide hlavne o to, že ju proste musíš dobre pripútať, čo veľa rodičov odflakne pri bezisifixovej. Ale ôk, ja mam isofixovu, ale vajíčko bolo bez.

nika3136
5. aug 2019

@maciatkolulu do plaču asi ťažko, stačí si dať do pomeru Isofix vs pás. Koľkokrát sa ti stane, že Isofix upneš zle? Píšem niekde, že sedačku, ktorá je na pásy rozdrví na kúsky?! Prosím ťa?

maciatkolulu
5. aug 2019

@nika3136 čóóó? Co pisem😂😂😂😂😂. Však ok, asi by si sa mala vyspať, nevidíš už asi riadne😂😂😂

nika3136
5. aug 2019

@maciatkolulu no zrejme ty, prečítaj si po sebe komentár prv, než niečo uverejníš

lucinka1988
5. aug 2019

@misi_sisi mám auto s isofixom ale sedacku bez a to z toho dôvodu, že mame dve auta a manzel v aute ISOFIX nemá a tým padom by sme boli dosť limitovaní jazdiť iba mojim. Príde mi to nepraktické aj vtedy, ak ma niekto v rodine auto bez ISOFIXu a tvoja sedačka by potom bola inde nepoužitelná, ja ju často prenasam do iného auta 🤷‍♀️