Autosedačka 15 - 36 kg s Isofixom verzus bez Isofixu

eldzina
28. feb 2015

Ahojte. Zvazujeme kupu autosedacky 15-36, kedze deti rastu a ta 9-25 je uz LTT. Ale mam dilemu, ci s isofixom, alebo bez. Teda, v aute je isofix, ale doteraz sme mali sedacky upevnene pasom z auta a deti boli v pasoch autosedacky, ale uz nam treba vacsiu. Tak rozmyslam, aka je stabilita len takej sedacky bez isofixu, ved dieta aj sedacku v podstate drzi len ten pas. Je to postacujuce? Nejako si to neviem predstavit, kedze doteraz boli sedacky napevno fixovane pasom....

bubelko
28. feb 2015

@eldzina isofix znamena, ze sedacka je upevnena o konstrukciu auta, takze ma mensiu volu pohybu a tym padom aj pas ma mensiu volu, kedze je vedeny cez sedacku. celkovo sedacky upevnene cez isofix dopadli v testoch lepsie, kedze sedacky uchytene pasom maju vzdy nejaku volu pohybu - podla pasu 😉
dalsia vyhoda - kedze dieta aj sedacka su inak uchytene len pasom, tak ked mas isofix, nemusis prazdnu sedacku uchytavat pasom, aby ti pri brzdeni neletela do predu, kedze je pri isofixe uchytena o auto.

loknicka
28. feb 2015

@eldzina ahoj. ako sme prestali pouzivat "vajicko" a kupovali sme sedacku tak automaticky s isofixom a nedam na nu dopustit. nieje to len o tom pase ze je prichytena. ma take "kolajnicky" ktorymi sa este upevnuje. ja som maximalne spokojna. je pevna. odporucam 🙂

katy2
28. feb 2015

my mame s isofixom - su drahsie ale stabilnejsie a bezpecnejsie.... takze my sme radsej priplatili za isofix... max. spokojnost
mame romer-ky

eldzina
autor
28. feb 2015

Jedna sa mi o takyto typ sedacky. Kde pasy pojdu len cez dieta v sedacke. Zatial mi logicky vyplyva, ze bezpecnejsia by mala byt ta, co je este Isofixom prichytena o auto? Ci?

ivetlo
28. feb 2015

Aj mi sme volili s isofixom. Mi máme od firmy cybex

katy2
28. feb 2015

@eldzina my mame tieto a tiez s isofixom - daju sa pouzit aj bez, ale nikdy ich bez isofixu nepouzivame
http://www.romershop.sk/autosedacka-romer-kidfi...

kengurica
28. feb 2015

..ano, s isofixom je bezpecnejsia. Ja mam deti (5 a 10 rokov), starsi syn na bez isofixu (ked sme ju kupovali, mali sme iba 1 auto bez if), a dcere sme kupili uz s isofixom ( druhe auto ho ma). Obe sedacky maju vyskovo nastavitelne opierky (rastuce, jedna Cybex s IFa druha Concord). Neisofixovu mame prichytenu takym pasikom so sponou (kludne aj hocijaka snurka by splnila ucel), ktorou je autosedacka pripevnena o zadnu opierku - ale to je len preto, aby nam prazdna v aute "nelietala", aj ked, aj so synom v nej je stabilnejsia v zakrutach.
Ja som jednoznacne za isofixovu. Je rozhodne stabilnejsia. Pri pripadnom silnejsom naraze nelieta s dietatom, ale kedze je "napevno", viac dieta udrzi na mieste (urcite nie celkom, ak je silny naraz, aj so sedackou to robi "divy" :( )

eldzina
autor
28. feb 2015

@katy2 Dakujem za skvely tip, aj to video tam bolo skvele, ten drziak pasa sa mi paci 🙂 Mna len pri vybere v kat. 15-36 zarazilo to, ze vsade je vacsia ponuka sedaciek bez isofixu, ako s nim. Ale asi tak fakt s tym isofixom, ako som od zaciatku chcela.

katy2
28. feb 2015

@eldzina da sa nastavit aj vyska opierky a fakt su super.... obe deti ju maju a v pohode....

hamca
28. feb 2015

@eldzina ja som to tiez nedavno riesila a v predajni ma upozornili na zaujimavy detail, ze ak sa pouziva auto, kde je sedacka 15-36 bez isofixu, tak ju treba vzdy priputat aj naprazdno, ked tam nie je dieta, pretoze v pripadenehody by lietala po aute. Tak sme sa hned radsej rozhodli s isofixom, aby bola v aute napevno.

ajca123
4. mar 2015

Mame troch synov a jeden ma isofixovy podsedak.... druhy ma Romer-uz nikdy viac... atreti syn ma Cybex a je to riadny rozdiel.... lebo cybex je polohovatelna v podsedaku a aj hlava je polohovatelna achrbat je stale chraneny bocnymi zaperami.... Normalne mam sto chuti predat Romerku a kupit Cybex aj pre stredneho syna...

http://www.pricemania.sk/katalog/autosedacky-9-...

eldzina
autor
4. mar 2015

@ajca123 A ktoru Romerku mas a co Ti na nej vadi? Ja teraz zvazujem autosedacku prave nieco take ako si dala link, tak ma zaujimaju aj nazory tych, co ich maju...

ajca123
4. mar 2015

@eldzina mame presne taku co si dala foto tej fialovej len my ju mame isofix a zelenej farby.... romer sa posuva len operka hlavy,ale na Cybex sa posuva aj ochrana ramen.... Cybex ma aj polohu hlavy do zadu a dieta krasne spi a hlava je len v tej operke... vRomer sa spi dost strasne.... Hlava sa hupe aj dopredu.... Kamoska mi poradila Cybex,vsetky jeji tri deti ich maju... a od kedy ju mame aj my som totalne spokojna.... ked ideme na dlhe trasy dieta mi krasne spi a nemusim prosit druheho syna aby narovnal hlavu bratovi

eldzina
autor
4. mar 2015

@ajca123 Jej, dakujem. To s tou opierkou som nevedela, dobre vediet🙂