ahojte, chcem sa opytat ... mam 2,2 roka stareho chalana, je trosku vyssi, ale chudy, nema este 15kg ... chceme mu kupit sedacku 15-36 kg, cybexku, presny typ este neviem ... dnes sme boli okukavat v predajni a predavacka nam ju neodporucila kupit, lebo maly ma len cca 13kg, ze to pre neho nebude bezpecne v tej sedacke ....
ale je teraz nova norma, ktora uz bude od cm, nie od kg dietata ....
... viete mi s tym niekto poradit? pretoze podla mna nie je podstatna vaha, vsak ani normalne pasy pre dospelych nie su podla vahy
A preco chcete uz 15-36ku? Je mu predosla mala? Trci mu hlavka? Kym mozes, nechaj ho v tej, aj kvoli jeho bezpecnosti, a rady o podsedaky nepocuvaj, podsedak je absolutne nebezpecny... Ziadna bocna ochrana
@luba28
My mame cybex a riesili sme presne rovnaku dilemu ako vy ked mal syn 2,5 roka, vahovo bol lahsi ako 15kg ale mensia sedcka 9-18kg mu bola tesna a kratka, nakoniec sme predsa kupili, a pouiziavame ju, a sme spokojni aj ked my jazdime prevazne len po ba nakolko tu mame rodinu takze velke vzdialenosti okrem dovo nerobime, jedinym problemom je ked zaspal ze mu padala hlavicka, ale vyriesili sme maly vankusom , davame mu ho zboku medzi opierku a hlavicku takze je tam tak zasprajcnuty,
Na podsedak by som sa nespoliehala v buducnosti
@anuskaaprazko
@babulina
@teegreen ako dobre,ze sa mate coho chytit,..aspon debata neviazne,......moja dcera ma 10 rokov a neviem si predstavit,aby bola v sedacke,.....vek este nema,aby bola bez podsedaku,ale vysku ma 158 cm a 42 kg,....
@luba28 nad 150 cm uz nepotrebuje tusim ani podsedak, tam je to ine, ale davat hned 18 kg dieta na podsedak, co ja viem? Alebo 15kg (kedze tam uz moze...)
@anuskaaprazko na SK je podsedak do 12 rokov povinny ,ale aj do 150cm....ja som nepovedala,ze take male dieta dat na podsedak,...ale 25kg dieta je myslim si prvak,alebo druhak,...a tam sedacka uz asi neni potrebna,.....tak preto som napisala,ze ta od 9-25kg staci,....ze ta od 9-36kg je velka a zbytocna,....asi sme sa nepochopili,....
@luba28 autosedacka ma chranit aj trup a hlavu, co podsedak nechrani. Prvak aj druhak je tiez este stale dieta... Jedno hovori zakon a druhe hovori bezpecnost.
@tajomna21 Cybex sedačka je pre dvojročné dieťa ešte veľká. Moja staršia dcéra má Cybex a keď som nej posadila dvojročného syna tak v nej bol ešte dosť stratený, proste táto kategória sedačky je ešte preňho nevhodná, nehovorím o tom že veľký pás v aute mu dáva určitú slobodu a dieťa v jeho veku ešte nechápe že musí ostať počas jazdy pripútaný.Vo veľkej sedačke mu bude trvať len chvíľu pokiaľ pochopí že ten pás dokáže podliezť. Ja by som volila aspoň do 3,5 roka nejakú menšiu sedačku ktorá má ešte vnútorné pásy, poprípade tú cybex ale ešte s pultíkom, ak ho znesie, napr. tá pultíková sa dá neskôr používať už len s pásmi. Každopádne držím palce pri výbere 🙂
@luba28 sedačka al. podsedák je povinný do 12. rokov ALEBO do 150 cm, podľa toho čo dieťa dosiahne skôr takže 158cm dcérka už podsedák nemusí mať 🙂
@anuskaaprazko v tej do 18 kg je uz taky stlaceny ... on je vyssi ako jeho vrstovnici aj o pol hlavy .... este uplne mu netrci, ale uz sa neda dat vyssie opierka na hlavu a ma to LTT.
@daniela242 mne sa az taka velka nezdala, sedel v nej v obchode .... mne ide o to, ci sa treba striktne drzat tych kg .... pretoze nova norma EU je uz aj tak od cm .... a tie by sedeli, bo ma cca 96 cm
@tajomna21 my sme kupili concord transformer a je fajn, ale pre drobne dieta este velka. Kolko ma cm?