Ahojte, mame teraz sedačku britax king II, ale rada by som už šla do čohosi väčšieho. Syn má asi 15kg bude mat 3 roky v júli, ako sedačka mu je ešte dobra nie je tam nejaký napchaty, len tým ze on je pre mňa ťažký sa mi ho tam ťažko dava a vyberá lebo sedačka je vysoká, niekedy tam vylezie sám. Ale z nej ho musím doslova ťahať, preto by som rada už čosi nižšie, kde by si vedel sám aj nasadnut a aj zísť. Budem rada za každú radu, odradza ma to ze tie väčšie sedačky už sa zapinaju klasickým pasom nie tými dvomi cez pliecka. Neviem ze ci už to je pre 3 ročne dieťa aj keď na internete píšu ze áno. Neviem teda ze ci ešte počkať, alebo kupovať novú.
@lenuska9999 len u takýchto rastucich sedacie si treba zistiť ze dokedy tak tie pásy sú, lebo videla som už aj takéto rastúce sedacky aj s klasickým pásom. Príde mi to ale zbytočnosť kúpiť zas 9-36 keďže túto co mame je 9-18.
@alexandramb ahoj, aky mate rozpocet na sedacku? aku ma syn vysku? mate v aute isofix a top tether?
@evkao do tých 150 eur, mame isofix a výšku neviem nosí oblečenie 98 / 104
Ja som dnes túto objednala , skúšali sme ju u kamošky a je bombová
https://www.predeti.sk/autosedacky/autosedacky-...
@sima1415 koľko rokov ma maly ? Nereze ho pas ?
@alexandramb mala má 3,5 cca 110 cm a má to úchyt na pas čiže ide ponad ramienko nie pod krk
@sima1415 ďakujem za tip, pôjdeme ju vyskúšať na predajňu k nim 🙂
@alexandramb určite, my sme tri rôzne predajne prešli kým sme našli takú čo by sa nám páčila 🙂 hlavne nech si do nej sadne ako sa tam cíti
@alexandramb ja som teraz malemu kupovala cybex solution z lidla za 116e a za mna super aj maly si pochvaluje. V lete bude mat 4 roky ma 15kg a nejakych 104cm
@alexandramb ak nema este 100cm, nevyberaj sedacku z kat.15-36, nepojde mu dobre pas, ktorym bude priputany, sedacky z kat. 9-36 mozu byt riesenim, kedze tam bude mat 5 bodove zapinanie este do 18kg, ale treba ratat s tym, ze po takejto sedacke budes aj tak este potrebovat nakoniec poslednu sedacku z kat. 15-36, lebo tieto sedacky vydrzia len cca do 130cm....
@alexandramb my tiež teraz riešime novú sedacku, malý ma skoro 3 roky a 15,5 kg. Mame Caretero takú polohovatelnu, ale ako píšeš príde mi vysoká a ťažko sa mi z nej vybera. Na nete som videla veľa sedaciek od 9 do 36kg , ktoré sú už pre väčšie deti a majú ešte aj vlastné pásy. Myslím, že pas od auta by mu ešte išiel cez hlavu. Myslíme také niečo, prikladám foto...