Akú zvoliť väčšiu sedačku pre dieťa?

alexandramb
17. máj 2022

Ahojte, mame teraz sedačku britax king II, ale rada by som už šla do čohosi väčšieho. Syn má asi 15kg bude mat 3 roky v júli, ako sedačka mu je ešte dobra nie je tam nejaký napchaty, len tým ze on je pre mňa ťažký sa mi ho tam ťažko dava a vyberá lebo sedačka je vysoká, niekedy tam vylezie sám. Ale z nej ho musím doslova ťahať, preto by som rada už čosi nižšie, kde by si vedel sám aj nasadnut a aj zísť. Budem rada za každú radu, odradza ma to ze tie väčšie sedačky už sa zapinaju klasickým pasom nie tými dvomi cez pliecka. Neviem ze ci už to je pre 3 ročne dieťa aj keď na internete píšu ze áno. Neviem teda ze ci ešte počkať, alebo kupovať novú.

lenuska9999
17. máj 2022

@alexandramb my tiež teraz riešime novú sedacku, malý ma skoro 3 roky a 15,5 kg. Mame Caretero takú polohovatelnu, ale ako píšeš príde mi vysoká a ťažko sa mi z nej vybera. Na nete som videla veľa sedaciek od 9 do 36kg , ktoré sú už pre väčšie deti a majú ešte aj vlastné pásy. Myslím, že pas od auta by mu ešte išiel cez hlavu. Myslíme také niečo, prikladám foto...

alexandramb
autor
17. máj 2022

@lenuska9999 len u takýchto rastucich sedacie si treba zistiť ze dokedy tak tie pásy sú, lebo videla som už aj takéto rastúce sedacky aj s klasickým pásom. Príde mi to ale zbytočnosť kúpiť zas 9-36 keďže túto co mame je 9-18.

evkao
17. máj 2022

@alexandramb ahoj, aky mate rozpocet na sedacku? aku ma syn vysku? mate v aute isofix a top tether?

alexandramb
autor
17. máj 2022

@evkao do tých 150 eur, mame isofix a výšku neviem nosí oblečenie 98 / 104

sima1415
17. máj 2022

Ja som dnes túto objednala , skúšali sme ju u kamošky a je bombová
https://www.predeti.sk/autosedacky/autosedacky-...

alexandramb
autor
17. máj 2022

@sima1415 koľko rokov ma maly ? Nereze ho pas ?

sima1415
17. máj 2022

@alexandramb mala má 3,5 cca 110 cm a má to úchyt na pas čiže ide ponad ramienko nie pod krk

alexandramb
autor
17. máj 2022

@sima1415 ďakujem za tip, pôjdeme ju vyskúšať na predajňu k nim 🙂

sima1415
17. máj 2022

@alexandramb určite, my sme tri rôzne predajne prešli kým sme našli takú čo by sa nám páčila 🙂 hlavne nech si do nej sadne ako sa tam cíti

maria898
17. máj 2022

@alexandramb ja som teraz malemu kupovala cybex solution z lidla za 116e a za mna super aj maly si pochvaluje. V lete bude mat 4 roky ma 15kg a nejakych 104cm

evkao
17. máj 2022

@alexandramb ak nema este 100cm, nevyberaj sedacku z kat.15-36, nepojde mu dobre pas, ktorym bude priputany, sedacky z kat. 9-36 mozu byt riesenim, kedze tam bude mat 5 bodove zapinanie este do 18kg, ale treba ratat s tym, ze po takejto sedacke budes aj tak este potrebovat nakoniec poslednu sedacku z kat. 15-36, lebo tieto sedacky vydrzia len cca do 130cm....