Žienky poraďte mi prosím. Môj krpec má teraz 20 mesiacov a na svoj vek je dosť veľký. Váha 15kg a výška takmer 90cm. Momentálne používame autosedačku Romer King Plus 9-18kg, ale do tej sa mi už prestáva zmestiť...nie na šírku, skôr na výšku, nevojdú mu tam pliecka, hlavne teraz, keď je chladnejšie a je už vo svetri alebo bunde. Hľadám niečo väčšie...akurát že v sedačkách vyšších kategórií sa detičky pripútavajú už len klasickým pásom. Mne sa on zdá byť ešte malý na takéto pripútanie...existuje autosedačka, v ktorej by mohol byť pripútaný 5-bodovým pásom a zmestil by sa do nej ešte nejakú dobu? Prípadne, aby sa dala aj polohovať (on nám ešte občas v aute spí). Tie väčšie sedačky sa už polohovať nedajú.
Sedačky s pultíkom mi prosím neraďte. Mali sme Kiddy Guardian Pro 2, museli sme vymeniť, nezniesol pultík.
Ďakujem za vaše rady a postrehy.
mne sa dcerka vozila king plus do 105ccm a v pohode teraz ma kidfix, sme spokojny...deti ked vyrastu zo sedaciek do 18kg tak uz su pokial viem tak su uz zapinanie 3 bodovymi pasmi auta. vyhoda sedaciek do 18kg jje 5 bodovy pas co je naj
no skus predtým auto vykuriť nedávať ho tam s bundou moja dcera mala v roku 15kg a takuto vahu mala až do 3,5r len rastla aa celu dobu mala maxi cosi tobi teraz má 21kg na jar bola ešte v maxi cosi tobi teraz máme britax evolu 123 5 bodove pásy može maťaj do 30kg ak dočiahnu mi sme nemali original pasy takže neboli take dlhe dali sme ich doleked mala tých 20kg a má normálny pás jasne že na spanie nieje taka pohodlná ako tobi tak ale v lete je jej super na zimu len tak tak na šírku ak má bundu tak ale v bunde by dieťa v sedačke nemalo byť jednak znižuje to bezpečnosť nakolko nieje dieťa pevne uchytené ako má (môže sa s pasov vyvliect ) ja ako vykurim auto malú hned vyzliekam.a miesta haba dej.
Skus kupit sedacku z kategorie 9-36 kg, tie maju este 5- bodove pasy a neskor sa daju dat aj na klasicky pas, ked dieta vyrastie. Ja som riesila podobny problem, syn bude mat 22 mesiacov a ma 20 kg a 100cm 🙂. Mali sme king plus a kupila som kid plus, lebo on krsne obsedi, neodopina sa a spi na "hvezdara" 🙂
Môj fešák 2,4 r. má 21kg a 104 cm...máme caretero tuším do 25 kg, je polohovateľná do 4 polôh, 5 bodové pasy. Som veľmi spokojná! Veľmi dobre sa v nej vyspí, nepadá mu hlava na ten putík čo majú tie väčšie sedačky, krásne ho vyklopím nohami hore....ako vo vajci
podla mna mu ta sedačka stači, my mame maxicosi 9 až 18kg mame 15kg a 98cm a teraz sme vymenili sedacku koli nožkam. ale zapneme ju este aj vtej v pohode,tie pruhy co idu cez plecia sa daju dost povolit aj na tri hrube bundy. Na našejstlačis taku páčku ktora je v otvore skade vychadza spodna spona ktora je medzi nohami, ten stlačim a potiahnem poporuhy ktore idu cez plecia a potom stiahnem ak som ich moc povytiahla. Myslim že každa sedačka s 5 bodovym zapinanim to ma.
http://www.4mama.sk/coletto/autosedacka-coletto... my sme mali nieco na tento styl ale ina znacka. rastie s dietatomm. mala aj 5bodove zapinanie, ked dieta povyrastlo preslo sa na pasove zapinanie a nakoniec sa to dalo rozlozit len na podsedak.