Akú autosedačku poradíte pre ročné dieťa?

vejula
14. máj 2011

Dobry den. Chcem sa s vami poradiť, ak mate už nejake skusenosti s autosedačkami. Či je v nich nejaky rozdiel kedže ceny su dosť rozdielne. Či tieto rozdielne ceny odražaju aj ich kvalitu a bezpečnosť. Nechcem totiž moc drahu sedačku tak max do 100 Eur ale stale mi vrta hlavou, či to nepojde na ukor jej bezpečnosti.. Za vaše rady a skusenosti dakujem.

cicimotinka
14. máj 2011

My sme kúpili Romer King, stála 260e... bola to najdrahšia vec pre malého, nakoľko sme sa zhodli, že keby dačo... malý je v tom sám, musí ho ochrániť sedačka... ☹
Inak kamoška kúpila lacnejšiu (väčšiu, aby dlhšie vydržala) a nie je spokojná, nakoľko sa malej hlavička hojdá sem-tam, keď spinká v aute... popozeraj si testy bezpečnosti na nete, príp. iné témy, čo sú tu na koníkovi o autosedačkách...

kejtty
14. máj 2011

My sme nasemu kupili autosedacku Britax Evolva 123 Plus, je od 9-36kg, ale je priestranna a bezpecna z hladiska testovania. Tiez bola z tych drahsich,ale u mna bola prvorada bezpecnost dietata.

dosa
14. máj 2011

@kejtty - a kde si prosim nasla vysledky testov britax evolvy??? lebo podla tejto tabulky adac testov som ju nikde nenasla...

http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersich...

merikac
14. máj 2011

@vejula tiez som si pred vyberom sedacky stanovila maximalnu sumu ktoru chcem do nej investovat 120 eur,,potom som ale po preluskani vsetkych moznych for zostala naklonena znacke romer,,,najskor som pozerala, ze pozrieme nejaku z bazaru,,ale nakoniec sme vybrali novu- a mozem povedat, ze sme maximalne spokojny,,,v podstate detom sa asi sedi skoro rovnako v tych sedackach- ide o pocit rodica "-ano pre moje dieta som vytvorila v pripade nebezpecenstva tu najlepsiu ochranu"

emka1
14. máj 2011

my mame Romer King Plus 2011 (9-18 kg) - kupovali sme ju cez inetovy obchod za 185 € a sme velmi spokojni

evickapooh
14. máj 2011

ja som za maxi cosu priori-je lepsie polohovatelna ako romer da sa dat viac do lahu resp pololahu,a to je pre nas dolezite lebo nasa leuska rada spinka v aute,ale teraz by som kupila radsej maxi cosi tobi-zda sa mi pohodlnejsi ale kazdopdane som za maxi cosi

cmulinko
14. máj 2011

My mame Maxi Cosi Priorifix s Isofixom.....sice stoji omnoho viac ako bezne sedacky uchytene pasom,ale rozhodne by som nemenila za nic ine.Vlastne vsetky nase sedacky su na baze uchytenia pomocou Isofixu.

beausa
18. máj 2011

podla bezpecnostnych testov su najspolahlivejse maxi cosi a romer. my sme kupili romer king plus, romer sme mali aj vajicko, boli sme spokojni.Na tomto sa proste setrit nema, kedze po cestach soferuju vseljaki pretekari a pod. Clovek minie na uplne ine zbytosnosti viac, ani nevie ako, takze do sedacky treba zainestovat. Nie je to na par mesiacov....

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivett1
19. máj 2011

@vejula ahoj...podľa môjho názoru, do "autosedačky II vekovej kategórie" môžeš investovať pokojne aj viac peňazí, pretože ju určite využiješ dlhšie...dokonca určite dlhšie ako kočík 😉 ...ak sa teda bavíme už o hmotnostnej kategórii 9-25 kg, prípadne 9-36 kg...len si to dobre premysli...my sme pred štyrmi rokmi dali za autosedačku vyše 150 eur (vtedy 4500,-) ...ešte stále slúži 🙂 ...pre druhé dieťatko podobne... 😉

katarinkalm
24. jún 2011

bol by niekto taký zlatý, že by mi zaslal foto, do akej maximálnej polohy sa dá sklopiť sedačka ROEMER KING PLUS keď dieťatko v aute zaspí? katka.glonca@zoznam.sk

Ďakujem krásne